PNL reclama masurile lui Boc la Curtea Constitutionala

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

PNL reclama masurile lui Boc la Curtea Constitutionala

Potrivit deputatului liberal, Mirel Talos, Partidul National Liberal a decis sa depuna o sesizare la Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea legii care vizeaza unele masuri in vederea restabilirii echilibrului bugetar (reducerea pensiilor si salariilor). Astfel, in opinia liberalilor, Legea pe care Cabinetul Boc a dorit sa o impuna cu forta Parlamentului a fost intocmita prin derogari de la principiile constitutionale si de la norme legale peste care nu se poate trece, incalcand astfel definitiile fundamentale ale unui stat de drept.

Partidul National Liberal reclama la Curtea Constitutionala o serie intreaga de masuri neconstitutionale, cuprinse sau generate de textul actului normativ: incalcarea art. 44 din Constitutia Romaniei, referitor la << dreptul de proprietate privata >>, potrivit caruia acesta, precum si creantele asupra statului, sunt garantate. Acelasi articol stipuleaza faptul ca nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire.

Amintesc si faptul ca guvernul are obligatia constitutionala de a ocroti si garanta drepturile salariale, spune Mirel Talos. O alta masura reclamata la Curtea Constitutionala este incalcarea art. 47 alin. (1) si alin. (2) din Constitutie – dreptul la un trai decent si la pensie, statul fiind obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent. Or, in situatia in care masurile cuprinse in actul normativ al Guvernului ar ajunge sa fie puse in practica, nivelul de trai al persoanelor care primesc salarii si mai ales pensii ar fi drastic afectat, mai spune deputatul Mirel Talos.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »