Pesedistii salajeni nu-l plang pe Mircea Geoana

Magazin Salajean 14 decembrie 2010 0

Pesedistii salajeni nu-l plang pe Mircea GeoanaBiroul Permanent National al PSD a decis ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, sa fie suspendat sase luni din partid, dar si sa primeasca un avertisent ultimativ, ca urmare a declaratiilor din ultima perioada. Anuntul suspendarii nu a fost, insa, facut de presedintele PSD, Victor Ponta, acesta limitandu-se sa anunte doar avertismentul. Domnul Geoana a primit un avertisment foarte clar, o sanctiune prevazuta de statut. In perioada urmatoare, domnul Geoana va avea ocazia sa demonstreze ca vrea sa faca parte din echipa PSD. Regret ca am ajuns in aceasta situatie, fara vina noastra. Era momentul sa punem capat acestui moment artificial. Din punctul meu de vedere e un subiect inchis si trebuie sa ne concentram pe adevaratele probleme. Imi doresc ca domnul Geoana sa inteleaga avertismentul in mod corect, a declarat la finalul sedintei Victor Ponta.

Ulterior, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat ca Geoana a fost suspendat si nu mai are voie sa comenteze deciziile partidului. Nu a fost exclus din partid, e suspendat pe o perioada determinata, de sase luni. Nu mai poate vorbi contrar deciziilor PSD si nu mai poate comenta deciziile. A mai fost oprit sa vorbeasca, iar urmatoarea decizie era aceasta, a spus Moldovan.

Presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, nu a dorit sa faca prea multe comentarii pe marginea suspendarii lui Mircea Geoana, liderul social-democrat rezumandu-se la a spune ca decizia Biroului Permanent National trebuie tratata ca atare: Este o decizie a BPN al PSD care cred ca trebuie tratata ca atare. Tiberiu Marc a mai adaugat ca astfel de gesturi nu usureaza situatia economica si sociala a celor mai multi dintre romani.

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a sustinut, intr-o declaratie filmata si postata, luni, pe blogul personal, ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu, inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. In replica, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca singurul cu care Mircea Geoana s-a sfatuit, inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vantu. El a mai spus ca afirmatiile facute de Geoana pe blog despre episodul vizitei la Vantu si reactia staff-ului de campanie sunt minciuni.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat de acord cu o eventuala sanctiune cu avertisment pentru presedintele Senatului, Mircea Geoana. E o treaba pe care o s-o discutam, dar in cadru intern, de partid. Eu nu sunt pentru masuri radicale, de taiat capete. In acelasi timp, trebuie fiecare sa aiba mai mult simt al raspunderii. Iar un lider de partid cu atat mai mult, a spus Iliescu, intrebat despre eventuale masuri ale PSD impotriva lui Mircea Geoana, dupa recentele sale acuzatii la adresa actualei conduceri a formatiunii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »