Pedeliştii le dau useliştilor “teme de gândire”

Olivian Vadan 26 octombrie 2012 38
Pedeliştii le dau useliştilor “teme de gândire”

Deputatul Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj, a făcut cunoscut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Mona Pănican a fost numită coordonatorul interimar al organizaţiei de femei din cadrul PDL Sălaj, înlocuind-o astfel pe Andreea Vass. “Doamna Andreea Paul a decis să candideze într-un colegiu din judeţul Satu Mare pentru un mandat de deputat. După cum ştiţi Adreea Paul este totodată primvicepreşeditele OF PDL la nivel naţional şi vicepreşedinte al BPN”, a declarat parlamentarul.
La rândul ei, Mona Pănican a mărturisit că a ales să activeze în mediul politic pentru a demonstra că rolul femeii nu este doar la bucătărie. “Vreau să mă implic în politică, să mobilizez doamnele din PDL, în condiţiile în care majoritatea femeilor aleg, de obicei, să stea departe de politică”, a spus noul lider al femeilor pedeliste. De reţinut că Mona Pănican a ocupat, nu cu mult timp în urmă, funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” Zalău.
Prezent la conferinţa de presă, candiatul PDL la fotoliul de parlamentar pe colegiul Zalău, Claudiu Bârsan, a ţinut să adreseze o serie de “teme de gândire” celor de la USL Sălaj. “Solicit celor de la USL unele explicaţii, ca de exemplu ce au căutat la mitingul organizat pe Arena Naţională, odată cu lansarea candidaţilor Uniunii, acei funcţionari publici din mai multe instituţii publice? Nu ştiam că legea le permite acestora să participe la adunări politice. Ori, probabil, se aflau în timpul liber?”, se întreabă tendenţios Claudiu Bârsan. De asemenea, acesta a ţinut să-i solicite deputatului Mirel Taloş un răspuns cu privire la sumele alocate clădirii Finanţelor de către Guvernul Tăriceanu şi Boc. “Până când va răspunde Mirel Taloş, vă spun eu că raportul dintre cele două sume este de unu la patru. Mai precis, Tăriceanu a alocat pentru acest proiect 8 miliarde de lei, în timp ce Guvernul Boc a alocat 32 de miliarde”, a arătat Claudiu Bârsan.
“Comisia Europeană a declanşat oficial procedura de presuspendare a fondurilor pe programele operaţionale Regional, Transporturi şi Competitivitate. Pentru cele trei programe, pentru care CE a declanşat procedura de presuspendare, ţara noastră avea alocate aproape 10 miliarde de euro, pentru perioada 2007-2013. Acest fapt survine ca urmare a unor deficienţe grave din cadrul sistemului de gestionare şi control al programelor Transport, Regional şi Creşterea competitivităţii economice. Problemele sunt legate de domeniul achiziţiilor publice, al bunei gestiuni financiare, precum şi de prevenirea şi detectarea fraudei şi a conflictelor de interese. Această acţiune este urmarea unei analize aprofundate şi înseamnă că nu se vor mai face plăţi până la adoptarea unor măsuri pentru remedierea acestor probleme”, a spus Lucian Bode. Acesta a mai arătat că “prioritatea zero” a mandatului său la conducerea Ministerului Economiei a fost impulsionarea activităţii de atragere a fondurilor europene în cadrul programului sectorial gestionat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA). “Astfel, după încheierea mandatului, am realizat următorul bilant: în februarie 2012, la preluarea mandatului, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), plăţile însumau 1,97 miliarde de lei, reprezentând 15,9 la sută din totalul sumei alocate pe perioada bugetară 2007-2013. La sfârşitul lunii aprilie 2012, totalul plăţilor a atins 2,27 miliarde de lei, reprezentând 17,8 la sută din suma alocată. Mult mai important, din cele 1.370 de cereri de rambursare depuse în 2011, doar 685 erau procesate la începutul mandatului”, a făcut cunoscut deputatul. Lucian Bode spune că, la finele lunii aprilie, la POS CCE au mai rămas 280 de astfel de cereri de rambursare, în curs de procesare, majoritatea urmând să fie plătite către beneficiari în următoarele săptămâni.
În final, Lucian Bode a opinat că dovada clară a incompetenţei Guvernului Ponta şi, mai cu seamă a ministrului Chiţoiu, rezultă din incapacitatea punerii în aplicare a HG 349 din 18 aprilie 2012 – ultima alocare bugetară pentru cofinanţarea proiectelor din programul POS CCE.

Comentarii

comments

38 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Mitica de la Fetindia 26 octombrie 2012 at 18:38 - Reply

  D-le Olivian V., acest articol este tendentios nu intrebarea d-lui Birsan. As mai adauga, ca sa fiu in ton cu articolul, ca esti lipsit de obiectivitate. USL-ul stie de ce.
  (TENDENȚIÓS, -OÁSĂ, tendențioși, -oase, adj. Care urmărește un anumit scop, care trădează o tendință ascunsă; care vrea să insinueze ceva; lipsit de obiectivitate, părtinitor. [Pr.: -ți-os] – Din fr. tendancieux.)
  Sursa: DEX ’98 (1998)

  • Anonim 28 octombrie 2012 at 15:48 - Reply

   mitica ., astea is articole platite
   omu isi face meseria

 2. Anonim 26 octombrie 2012 at 19:21 - Reply

  realizari Bode:
  -taierea pensiilor si a salariilor bugetarilor, consecinta scaderea salariilor din privat
  -angajarea neamurilor in servicii bine platite, de ex.: fratele lui a fost transformat din paznic la mistretii din Balc in ditamai vamesul la Zalau. Fariseul ajuta vamesul si pacatosul.
  -atragerea de investitii spre satul lui natal Valcau de Jos, investitii care nu au nici un rost, s-a facut o sala de sport imensa pe care satul nu o poate intretine cum trebuie. Important este insa ca Elena Udrea a dat comisionul la firma pedelista.
  Nu votati Bode pe 9 decembrie!

  • Anonim 26 octombrie 2012 at 20:27 - Reply

   Ba o sa votam Bode , doar n-o sa- votam pe Oros sa fim seriosi.

   • Anonim 26 octombrie 2012 at 22:04 - Reply

    de ce? ai un motiv serios?

    • Anonim 27 octombrie 2012 at 11:32 - Reply

     Are! e cumnatul lui.

   • Dumitra 29 octombrie 2012 at 18:03 - Reply

    Apoi votati-l daca ati bolonzit!

 3. Anonim 26 octombrie 2012 at 20:30 - Reply

  Eu voi vota cu mare placere la Zalau si Barsan si Fitiu! Mult noroc , sunt oameni de toata isprava! PDL a fost inspirat .

  • Anonim 27 octombrie 2012 at 10:46 - Reply

   iar eu il voi vota pe Talos, pentru ca l-am cautat in astia 4 ani de 3 ori cu niste probleme, si m-a ajutat in toate.

   • Anonim 27 octombrie 2012 at 13:22 - Reply

    eu nu l-am vazut de 4 ani

    • alin 27 octombrie 2012 at 14:15 - Reply

     unde? la piata? in statia de autobus?
     l-ai cautat?

  • Anonim 27 octombrie 2012 at 11:37 - Reply

   Care dintre ei ti-e fin?

 4. viorel 26 octombrie 2012 at 23:16 - Reply

  Majoritatea postarilor vin de la imbuibati care traiesc bine. Au uitat cum taiau tot ce se nimerea in calea lor basistii. Din fericire nu toti oamenii uita usor. Asa ca doar unul dintre ARD isti va obtine un mandat si ala suplimentar. PPDD aduna multi nemultumiti care au fost scosi de pe liste si poate trece pe locul 2 cu o campanie desteapta. Votantii nu conteaza nici de aceasta data ce doresc. Doar ce nu mai doresc.

  • Mitica de la Fetindia 27 octombrie 2012 at 11:25 - Reply

   Cu totii ne dorim sa traim bune, ca sa parafrazez urarea prezidentiala, insa daca vom vota cu ura fara discernamant, exista riscul sa fim condusi de niste impostori. Nu sunt inregimentat politic si nu am uitat perioada dificila prin care am trecut, insa analizand ofertele electorale si ma refer la calitatea umana a candidatilor este evident ca este extrem de dificila sa alegi dintre candidatii celorlalte partide. Dupa parerea mea candidatii PP si DD nu reprezinta o solutie, dar pe fondul sentimentului de nemultumire si lipsa unei alternative credibile la guvernarile de pana acum mi-e teama ca acestia vor obtine un scor care le va permite sa se implice in formarea noului guvern fapt ce nu va aduce nimic bun.

   • Anonim 27 octombrie 2012 at 11:34 - Reply

    Sa ne fereasca Dumnezeu, asa cum ne-a ferit si de PRM.

  • Anonim 28 octombrie 2012 at 18:40 - Reply

   cata politete si decenta la tine, viorele

 5. Anonim 27 octombrie 2012 at 11:15 - Reply

  intrebare pentru Bode: o sa-ti dai demisia daca o sa castigi un post de parlamentar numai din redistribuire? ca tu asa ziceai de Antonescu

  • Anonim 27 octombrie 2012 at 11:35 - Reply

   A invatat reevaluarea de la Basescu.

 6. deli 27 octombrie 2012 at 11:24 - Reply

  Cine se crede acest Lucian Bode care si-a tras deja fotografii pe toate gardurile cu mult inainte de inceperea campaniei electorale ? Cine se crede acest narcisist cu mucii-n freza de ne da tot timpul teme de gandire ? A inceput a glasui uitand probabil ca este unul dintre ce care au ,,ajutat,,poporul roman sa se zbata in saracie !

  • Anonim 27 octombrie 2012 at 11:36 - Reply

   Este unul dintre multii fost-ministrii-zero.

 7. Gelu 27 octombrie 2012 at 12:20 - Reply

  Legat de finantarea cladirii finantelor din Zalau.
  Asa e. Guvernul Boc a continuat proiectu alocand fonduri pentru terminarea lucrarilor. Dar, a fost silit sa faca asta, lucrarile fiind deja incepute. Totusi, daca Talos nu facea demersurile, cladirea era in aceiasi situatie, cel mai probabil, si azi ca in 2007.
  Sa nu gandim ca Talos sau Boc au adus bani de acasa pentru aceasta lucrare.
  As face o paralela:
  Autostrada Transilvania, a fost finantata in mare parte de guvernul Tariceanu, iar in timplu guvernarii Boc practic s-a turnat asfaltul, cu toate astea, Boc si-a asumat constructia intregii autostrazi bifand-o ca o realizare.
  Exista o continuitate in ce priveste finantarea unor obiective, dar, socotesc ca promotorul proiectului are un merit de necontestat chiar daca intre timp a ajuns in opozitie si nu a mai avut parghiile bugetare pentru a finanta.

  • Anonim 29 octombrie 2012 at 09:31 - Reply

   cladirea finantelor e o mizerie ,mai bie facea demersuri sa o demoleze.

   • alin 2 noiembrie 2012 at 16:37 - Reply

    ideea ta este chiar stupida.
    dar, asa este, cladirea aia este urata!

 8. IOAN DUSCAS 27 octombrie 2012 at 14:54 - Reply

  TAMPITUL KARE A GANDIT SHI PUS IN PRACTIKA PROIECTUL UNEI ASEMENEA CLADIRI PENTRU FINANTELE SALAJ AR TREBUII PUS SA PLATEASKA DIN BUZUNARUL PROPRIU MAKAR 10% DIN PROIECT !
  PARKA AM FI INTR-O TZARA DE PROSHTI IN KARE NISHTE REDUSHI MINTALI IMAGINEAZA SHI FAK CE VOR PE BANUL PUBLIC !
  SHI TOTUSHI MAJORITATEA OAMENILOR VAD SHI GANDESC ALTFEL !!
  SHI TOTUSHI KAPUSHELE FAK CE VOR !

  • alin 27 octombrie 2012 at 15:19 - Reply

   De ce scrieti atat de ciudat?
   Asta nu e limba romana.
   Asa e, proiectul a fost cretin de la inceput, dar ce vina are Talos?

  • Anonim 28 octombrie 2012 at 09:25 - Reply

   ai dreptate .e urata. o cladire ce nu-si gaseste locul intr-un centru vechi. cam asa si talos printre zalauani

   • alin 29 octombrie 2012 at 17:28 - Reply

    Intr-un centru vechi, dar ce avem si centru nou?
    Bai Dushcash, esti cam tampit bai baiete, ma mir cum de nu ai intrat si tu in PPDD.
    Un frustrat, asta esti (cu 10 voturi).
    Bode macar e frustrat cu 2000 de voturi…
    Grasu pe acolo si el, dar tu care nu ai realizat nimik in viata ta comentezi despre o cladire, schimba-ti mai bine becu` din camera, pentru a-ti vedea chipu si fapta…

    • Anonim 31 octombrie 2012 at 12:01 - Reply

     aline , nu te enerva atat de repede , ca de-o tii tot asa, in campanie dai ortu’ popi.Voiam sa zic ca e pacat de vot, da’ uslistii voteaza si morti, asa ca nici o problema :)) :))

    • gicu 31 octombrie 2012 at 12:08 - Reply

     Bine-ai venit in lumea reala nu suntem toti frumosi , buni si slabi dar nici urati , rai si grasi.Spre deosebire de tine sunte oameni NORMALI.

 9. anisoara. 28 octombrie 2012 at 14:30 - Reply

  Rus Dumitru il bate pe IULIU NOSA,pentru ca d-ul NOSA a spus cu patru ani in urma:„DEMNITATE-RESPONSABILITATE siEXPERIENTA” Ei, nu a fost asa. A mai spus,d-ul NOSA „: …sunt si raman alaturi de dumneavoastra”SI NICI ACEST LUCRU NU LA DOVEDIT. Acum urmeaza a doua batalie.

  • gelu 29 octombrie 2012 at 17:35 - Reply

   Ce vb, anisoara draga, il poti compara pe Nosa cu Rus?
   Poate Nosa, e de mult in politica (din 2000), dar un lucru e sigur, a rezistat fiindca e om de cuvant, fara afaceri, fara interese de asfaltare, fara etc..
   Crezi ca daca era un traseist cu ganduri de imbogatire peste noapte mai era impins de partid la inca un mandat….
   A fost si Rus impins, de catre un alt partid, dar nu spre un alt mandat, spre o demisie
   Asa ca …. nu e Nosa cel mai bun din judet, dar nu-mi zice ca-l bate DD Rus…..Iti zice unu care-i cunoaste pe amandoi!!

  • andre 30 octombrie 2012 at 11:14 - Reply

   Nu stiu ce interese aveti d-voastra, insa Mitica Rus chiar vrea la ciolan. De asemenea oameni ar trebui sa ne ferim!!

  • andre 30 octombrie 2012 at 11:15 - Reply

   Eu nu vreau sa fiu reprezentata de el

 10. ANA 28 octombrie 2012 at 15:18 - Reply

  II reamintesc d-lui Barsan ca in campania pt. alegerea din 2009 a alui base ,facea campanie electorala cu Onorica in fruntea plutonului pe strazile Zalaului.Pe atunci erau subprefectii judetului.Sau acum nu isi aduce aminte stimatul domn.Nu era INALT Functionar public ????
  Sau numai pe altii ii vede? Cata ipocrizie! Rusine sa va fie!

  • viorel 29 octombrie 2012 at 10:51 - Reply

   S-a razgandit!

  • Anonim 31 octombrie 2012 at 12:02 - Reply

   onorica nu facea nimic, nici macar campanie

   • Anonim 1 noiembrie 2012 at 15:19 - Reply

    Nu are nevoie

 11. Anonim 31 octombrie 2012 at 10:39 - Reply

  Olivian Vadan este cumva membru PDL sub acoperire. Se vede Olivian, lasa-i pe pdl-isti si dute in treaba ta

Lasa un Raspuns »