Pedeliştii atacă deciziile USL

Olivian Vadan 24 ianuarie 2013 23
Pedeliştii atacă deciziile USL

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că USL a trecut de la anul 2012 – “anul victoriei”, la 2013 – “anul bombelor fiscale”, care urmează să explodeze în buzunarul fiecărui român şi, implicit, fiecărui sălăjean. “Astfel, în decembrie 2012, aflăm că vom plăti impozite şi taxe locale cu 16 la sută mai mult. În 1 ianuarie 2013, creşte preţul energiei electrice la populaţie cu 10 procente. La începutul acestei luni aflăm că, începând cu 1 februarie 2013, companiile din sectorul energetic vor fi suprataxate, prin taxa pe monopolul natural din sectorul energiei electrice şi a gazului metan şi taxa pe veniturile suplimentare obţinute de către producătorii de gaze naturale în urma liberalizării preţurilor. Efectul acestor decizii va conduce la reducerea bugetelor destinate investiţiilor de către aceste companii, costuri mai mari de transport şi de distribuţie, iar în final se va ajunge la majorarea preţului final la energie electrică şi gaz metan. Şi, ca să se pună capac, bugetul pentru anul 2013 ne va aduce noi taxe şi suprataxe”, a declarat deputatul.
În opinia lui Lucian Bode, toate aceste reglementari încalcă prevederile Codului Fiscal, în condiţiile în care măsurile de mai sus trebuiau să fie anunţate cu cel puţin 6 luni înainte de a fi implementate. “Nici mediul de afaceri nu scapă de suprataxare, astfel regimul microîntreprinderilor se schimbă prin Ordonanţa de modificare a noului cod fiscal. Pragul de intrare în categoria micro scade de la 100.000 de euro în echivalent lei la 65.000 de euro. Impozitul pe cifra de afaceri devine obligatoriu, astfel că firmele care au realizat venituri sub 65.000 de euro până la data de 31 decembrie 2012 sunt obligate să plătească impozit de 3 la sută pe cifra de afaceri şi nu mai au dreptul să opteze pentru varianta de impozit de 16 la sută pe profit ca până acum”, a mai adăugat liderul PDL Sălaj.
Prezent la conferinţa de presă, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, a arătat că cele trei acte care reglementează modul de stabilire a impozitelor şi taxelor locale pentru anul în curs a creat un haos general. “Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la noi. Până la urmă, şi Consiliul local din Şimleu, pentru a putea încasa taxele şi impozitele, a luat decizia, ce-i drept cu strângere de inimă, de creştere a taxelor. Imediat însă, după publicarea acelei Ordonanţe de Urgenţă, am luat hotărât revenirea la taxele şi impozitele din 2012. Consider că, în acest moment, când toate preţurile au explodat, este o lipsă de bun simţ să creşti taxele şi impozitele”, este de părere Septimiu Ţurcaş. Primarul a mai adăugat că actualul Guvern trebuie să îşi ia responsabilitatea promisiunilor făcute oamenilor, “pentru că în politică astfel de greşeli se plătesc scump”.
Legat de subiectul “taxe şi impozite”, Lucian Bode a făcut cunoscut că, în următoarea şedinţă de Consiliu local Zalău, se va dezbate un proiect prin care consilierii PDL cer revenirea taxelor şi impozitelor locale la nivelul anului anterior. “Invit consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică, să voteze pentru şi în interesul zălăuanilor”, a ţinut să sublinieze deputatul.
Pe de altă parte, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL Sălaj, Mona Pănican, şi-a arătat îngrijorarea cu privire la situaţia clasei pregătitoare: “Punctul nostru de vedere, argumentat de altfel, este că deşi premierul Victor Ponta a anunţat că părinţii vor fi cei care vor decide unde îşi vor trimite copiii în toamnă, la grădiniţă sau la şcoală, toţi psihologii, educatorii şi specialiştii în educaţie sunt de părere că cea mai bună soluţie pentru copii este să se menţină clasa pregătitoare în formula actuală, şi anume în şcoli”.

Comentarii

comments

23 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. DORA 24 ianuarie 2013 at 17:48 - Reply

  Mai analfabetule ai uitat cumva asa de repede cum ai ajuns tu la bucuresti ai citit tu cumva codul fiscal , sti tu ce este acela ca pina ieri n-ai legat doua vorbe in fata ziaristilor nu ti-e rusine ???? sa iti fie . vai de tara asta cu deputati ca tine.

 2. ?vaslica-n troaca.... 24 ianuarie 2013 at 18:42 - Reply

  mai bude, mai bine taci

 3. nae l. 24 ianuarie 2013 at 18:45 - Reply

  Incompeteta,prostia,minciuna, coruptia, constitue , fara indoiala apanajul pesedistilor lui mancarau si liberalilor lui cacarau ! O sa va convingeti cat de curand de incapacitatea lor politica !

 4. unu 24 ianuarie 2013 at 21:18 - Reply

  sa le dau pamant in nas de incopetenti .au avut puterea in maini si nu au realizat nimic acum ce dracu vor.sa treaca la munca de jos la citadin cu ei .analfabetilor din pdl . nici sa nu se mai auda de voi mincinosilor!!

 5. eee 24 ianuarie 2013 at 21:30 - Reply

  vorbeste si gunoiul de bod e anapoda.

 6. dan pop 25 ianuarie 2013 at 00:38 - Reply

  Tu vorbesti,deputat ne ales mai bine ai baga capul la cutie.

 7. Doru 25 ianuarie 2013 at 08:59 - Reply

  Boc si-a batur joc de romani.
  Acest guven trebuie sa plateasca anul asta vreo 7% din pib (o mica parte din datoria facuta de Boc). Daca nu era facuta aceasta datorie oare cum era?

 8. un prieten 25 ianuarie 2013 at 09:30 - Reply

  S-a trezit ,,monstrul,, si incepe sa deschida pliscul…mai Bode,vezi ca s-ar putea sa fii nevoit sa-ti dai demisia pentru ca ai intrat cam pe usa din dos a Parlamentului si vii acuma sa dai lectii de politica si democratie …hai sictir.

 9. Anonim 25 ianuarie 2013 at 11:52 - Reply

  in ultimii 23 de ani de asa zisa deocratie i-am mai suduit pe politruci da ca pe astea pe nici unul …..asa ca gura sau ,,ciocu mic” ca tot de la voi am auzit

 10. wane 25 ianuarie 2013 at 12:26 - Reply

  tu, bode ar fi mai bine sa taci din gura si sa lasi pe altii sa vorbeasca.

 11. Anonim 25 ianuarie 2013 at 13:49 - Reply

  hai sictir usl ca m-ati prostit sa va votez si acuma zilnic…bip…bip

 12. Anonim 25 ianuarie 2013 at 16:34 - Reply

  dl primar pe pista nu sunt neoane iar seara nu se poate merge asa intuneric este va rugam sa puneti cateva ,,, MULTUMIM

 13. Anonim 25 ianuarie 2013 at 16:35 - Reply

  dl primar pe pista nu sunt neoane iar seara nu se poate merge asa intuneric este va rugam sa puneti cateva ,,, MULTUMIM

 14. bode = cretin nesimtit 25 ianuarie 2013 at 16:43 - Reply

  ma porcule tu latri care ai lins curu buldogului si ai cersit mila sa te bage iar, mai bine te baga in p……… Cum dracu mai umbli pe strada dobitoc incompetent, ati merita spanzurati porci de pedelisti.

 15. Anonim 25 ianuarie 2013 at 17:11 - Reply

  corbeanule nu te enerva!

 16. Anonim 25 ianuarie 2013 at 17:18 - Reply

  gunoi de BUDE cu tot PDL niste incompetenti niste tarani care au facut facultatea la fara frecventa si nu stiu nici sa vorbeasca ortografic fac niste greseli de expresie de inculti si oligrofeni halal de fost ministru al economiei.

 17. Anonim 26 ianuarie 2013 at 14:53 - Reply

  pista de la simleu nu este luminata poate oricine sa-ti dea in cap si sa nu stii cine

 18. Anonim 26 ianuarie 2013 at 14:57 - Reply

  la simleu haos total profa de biologie ne da lectii multe 10 12 si sambata duminica stau sa invat niste lucruri pe care le uit imediat dar vine ramonica care sper sa fie mai buna

 19. Anonim 26 ianuarie 2013 at 16:15 - Reply

  Chiar ca se exprima cu mare dificultate Bode asta.In guvernarea portocalie au ajuns ministri tot felul de mediocri .Asta explica guvernarea dezastruoasa a pdl-ului .Bine ca au pierdut puterea ca cine stie unde duceau tara bolovanii astia.

 20. florinel 26 ianuarie 2013 at 21:24 - Reply

  D-le deputat pe scurt am asscultat interviul dvs sa stiti ca nu este nevoie de demiteri cind nu obtineti voturiin lozna sau Balan . Oamenii stiu citi bani face PDL-ul ma sperie gindul ca il veti propune pe MRU la presedentie NU FACETI SATA ar fi o jignire a poporului roman

 21. Anonim 29 ianuarie 2013 at 11:48 - Reply

  BENC A RAMAS ISTORIE

 22. tudor 29 ianuarie 2013 at 12:36 - Reply

  sint cam putine amendamentele la bugetul pe 2013 da i-mi place necesitatea construirii de biserici ,si de s-ar ruga toti preotii din UE poporul acesta nu o sa va ierte pentru conducerea stiintifica pe culmi de progres prin metode capitalisto basiste .

 23. Anonim 7 februarie 2013 at 09:42 - Reply

  PDL are o singura sansa sa depaseasca mai repede perioada de cadere libera si urcarea incet, incet in sondaje: -inlocuirea in proportie de 90% a presedintilor org. judetene, cu persoane noi, necunoscute , nepatate ! .Bode ar trebui trimis in echipa lui Stanca si Ghiurco, impreuna cu majoritatea directorilor numiti de el, si care au tradat (vezi zaharia, daraban, pura si multi altii ) Depinde f. mult de cum vor gestiona alegerile incepand cu organizatiile locale , pana la varf ! oricum , usl-ul va ajuta ! :

Lasa un Raspuns »