PDL se pregateste de alegeri

Magazin Salajean 17 noiembrie 2009 0

PDL se pregateste de alegeri

Prezent, ieri, la Zalau, secretarul de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), Ioan Andreica, a afirmat in cadrul unei conferinte de presa ca, in 2009, prin Ministerul pe care il reprezinta, s-au alocat de doua ori mai multi bani decat a facut-o, in 2008, acelasi minister, insa sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu. Contrar unor declaratii pur politicianiste, MDRL finanteaza programe de locuinte, prin ANL, chiar si in Salaj, fara sa tinem cont de coloratura politica a primarilor, a spus Ioan Andreica. Potrivit acestuia, prin neglijenta conducerii Consiliului Judetean Salaj, licitatia pentru drumul Ciucea – Crasna – Varsolt a fost anulata. Nu este posibil ca un consiliu judetean, care trebuie sa se ocupe indeaproape de o astfel de problema extrem de inportanta, sa ajunga in situatia in care ii este anulata o licitatie, fapt care se poate intampla doar unei comune oarecare. Institutia este pusa astfel intr-o situatie penibila. MDRL a semnat contractul cu Consiliul Judetean Salaj, insa reprezentantii acestuia trebuie sa se ocupe mai serios de problema documentatiei pentru ca noi, in cele din urma, sa viram banii pentru a demara proiectul, a declarat secretarul de stat.

Ioan Andreica este de parere ca reprezentantii PNL nu au niciun drept moral sa acuze PDL de promisiuni electorale, atata timp cat, si la aceasta ora, Guvernul Boc mai plateste din facturile neonorate de Guvernul Tariceanu: Daca in 2008, Guvernul Tariceanu facea pomeni electorale in campania electorala pentru locale si Parlamentul Romaniei, la aceasta ora, Guvernul Boc nu face acelasi lucru, desi i-ar fi la indemana. Cred ca liberalii nu au dreptul moral sa ne acuze de preferinte politice in alocarea de fonduri, in conditiile in care Guvernul liberal a ramas cu facturi neplatite inca de anul trecut, restante pe care noi trebuie sa le platim si azi.

La randul sau, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, a tinut sa multumeasca celor 2.500 de salajeni prezenti, duminica, la Cluj Napoca, la mitingul electoral organizat de PDL pentru sustinerea presedintelui Traian Basescu. In acelasi context, democrat-liberalul s-a aratat entuziasmat de mesajul transmis de Traian Basescu la Cluj, acesta afirmand ca nu va renunta nicio clipa la parteneriatul cu Emil Boc. Fapt care, in opinia liderului PDL Salaj, pentru noi, ardelenii, este un element datator de speranta, dar si de mandrie.

In finalul conferintei de presa, secretarul de stat Ioan Andreica a tinut sa-i invite pe salajeni sa participe, duminica, la vot: Vreau sa-i invit pe salajeni sa faca, duminica, o distinctie intre candidati. La aceasta ora, avand in vedere situatia economica, sociala si politica, Romania are nevoie de un presedinte puternic, care sa se implice acolo unde trebuie. Vreau sa va asigur ca Traian Basescu nu va fi condus nici de Marian Vanghelie, nici de Radu Mazare, nici de Dinu Patriciu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »