PDL pune toate tunurile pe USL

„USL recidivează. După atacul împotriva statului de drept din vara trecută, USL atacă acum democraţia. Ce vrea USL? Vrea să-şi impună propria Constituţie, legea fundamentală a statului, cu doar… 1,5 milioane de voturi, prin reducerea pragului de participare la 30 la sută, faţă de 50 la sută cât este în prezent şi prin reducerea pragului de validare de la 50 la sută la 25 la sută. Concret, Constituţia valabilă pentru 21 de milioane de români, dintre care aproximativ 18 milioane de oameni cu drept de vot, ar fi validată de doar 1,5 milioane de cetăţeni”, a declarat vineri preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, în cadrul unei conferinţe de presă, referindu-se la intenţia USL de a reduce pragul electoral de participare la referendum de la 50 la sută la 30 la sută. Democrat-liberalul este de părere că USL desfiinţează democraţia participativă, valabilă astăzi în România, şi introduce dictatura minorităţii, dar şi că, la capitolul referendum, Uniunea este deja repetentă. „USL refuză să introducă în proiectul de revizuire al Constituţiei rezultatul referendumului din noiembrie 2009 cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Parlament unicameral. Pe acelasi principiu că părerea românilor nu contează, USL vrea reducerea pragului electoral de participare la referendum de la 50 la sută la 30 la sută. Practic, cu cât sunt mai putine păreri, cu atât mai bine pentru USL”, a mai spus liderul PDL Sălaj, adăugând că politicienii puterii mimează democraţia şi instalează, în acelaşi timp, autoritarismul de stat pe principiu „Ce vreti voi, nu contează. Ce vrem noi, primează”.
Lucian Bode a mai afirmat că PDL susţine actuala formă de organizare a referendumului naţional, respectiv menţinerea pragului de 50 la suută atât pentru participare, cât şi pentru validare, cu scopul de a proteja democraţia „încă neconsolidată” din România: „PDL se bazează pe motivarea decizie Curţii Constituţionale a României de anul trecut, prin care s-a statuat că cetăţeanul are dreptul constituţional de a nu se prezenta la vot. Din cele 27 de state, membre ale UE, în 24 există practica referendumului care are valoare de lege. Tot din cele 27 de state ale UE, în 12 state există prag electoral de 50 la sută. Este vorba despre Bulgaria, Cehia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Suedia”.
În altă ordine de idei, Lucian Bode a subliniat că PDL va ataca la Curtea Constituţională legea privind restituirea imobilelor naţionalizate. „În susţinerea deciziei noastre aducem argumente atât de formă, cât mai ales de fond. Procedura angajării răspunderii Guvernului este neconstituţională, în acest sens existând deja un proiect de lege depus în Parlament cu aceeaşi temă”, a arătat preşedintele PDL Sălaj.
Prezent la conferinţa de presă, consilierul judeţean PDL, Dan Cherecheş, a făcut cunoscut că a participat, în calitate de om de afaceri, la lucrările ” Asociaţiei Forumul Investitorilor Autohtoni 2013″. Potrivit sursei citate, conform statutului, scopul înfiinţării Asociatiei îl constituie reprezentarea, identificarea, promovarea şi susţinerea unitară a intereselor capitalului românesc în relaţia principalele instituţii ale statului şi Uniunii Europene, precum şi cu alte persoane fizice sau juridice în plan naţional şi internaţional. Dan Ceherecheş menţionează că, printre obiectivele principale ale acestei Asociaţii, se numără informarea sistematică a autorităţilor despre problemele investitorilor români şi propunerea de soluţii, elaborarea de propuneri legislative, crearea de parteneriate între antreprenorii români, promovarea comunicării, acordarea de consultanţă şi consiliere, promovarea activităţilor de studii de piaţă, cercetări, sinteze, documentare şi analiză, elaborarea de baze de date, monitorizarea presei româneşti şi internaţionale, editarea, producerea şi difuzarea de materiale despre Asociaţie, facilitarea implementării programelor UE în România.

7 Thoughts to “PDL pune toate tunurile pe USL”

  1. Anonim

    BODE iar vorbesti in necunostinta de cauza pentru PDL istoria sa inchis voi aveti un drum paralel cu ROMANIA mai bine dati mana cu nasul vostru si lasativa la fund ati condus tara la faliment va ajunge .

  2. pt bode

    dute drequ..si da.ti demisia ca hotii si spagarii ca tine nu au ce cauta in parlament

  3. Ion

    Da curajosi sunteti la injuraturi „domnilor” dar nume nu aveti… pana si la injuraturi sunteti slabi, dati si voi cu ceva mai „consistent” tipic mai inaintasilor vostrii.

  4. pt Ion ,,desteptu' "

    tu te contrazici pe tine..asa ,,destept”esti ! ORI SUNTEM curajosi ORI SUNTEM slabi ! hotarestete mai ioane mai:))

  5. Viorel

    Basistii incep sa-si caute loc in USL.Ai buldogului spre PNL si ai lenutei spre PSD. Fraierii vor rata momentul si raman pe dinafara cu VITA KOBE si taranistii comunisti.

  6. ...

    Haideti la PNL avortoni dornici de functii!Crin adormitul va primeste cu bratele impreunate….Ha ha ha…

Leave a Comment