Partidul Romania Mare urmareste cu mare atentie actiunile UDMR si ale celorlalte partide maghiare, cu intentia de informare a populatiei romane si de prevenire a unor situatii de natura conflictuala

Magazin Salajean 18 mai 2012 0

Partidul Romania Mare urmareste cu mare atentie actiunile UDMR si ale celorlalte partide maghiare, cu intentia de informare a populatiei romane si de prevenire a unor situatii de natura conflictuala– interviu cu dl. VIOREL STANCA, presedintele Partidului Romania Mare, filiala Salaj –

-Domnule Stanca, ati plecat din PDL dupa ce ati construit o organizatie puternica in plan judetean. De ce ati plecat din PDL?

-A fost o intelegere cu Emil Boc ca toti presedintii de organizatii care au pierdut Primaria resedintelor de judet si presedintia Consiliului Judetean sa demisioneze, lucru pe care eu l-am facut. Iar apoi am plecat de tot din PDL, scarbit de coruptia care s-a instaurat la nivel inalt intr-un partid care, ironia sortii, si-a facut un scop din a starpi coruptia (!) si pentru ca am fost dezamagit de slaba prestatie si tradarile repetate ale lui Lucian Bode. Parerea mea este ca guvernul Boc si cel care a urmat, cu celebrul MRU, au fost cele mai corupte guverne din istoria moderna a Romaniei.

Ca sa previn o intrebare a dumneavoastra, va spun ca am revenit in politica, satul de stat pe margine si asteptand ca liderii politici salajeni sa ia pozitie fata de santajul si cerintele nejustificate in multe cazuri ale UDMR. Ma opreau oamenii pe strada si ma intrebau de ce nu ma intorc in politica, pentru ca cineva sa ia pozitie nu numai fata de UDMR, dar si fata de masurile cu totul antipopulare luate de guvernele PDL.

La toate acestea s-au adaugat probleme de constiinta si sentimente sincere de patriotism, care m-au facut sa ma reintorc in politica si chiar la PRM – partid a carui conducere la nivel national m-a primit cu cea mai mare deschidere, neinteresandu-i absolut deloc ca am fost ofiter de securitate sau alte probleme de acest gen.

-Ce ati reusit sa realizati de la preluarea conducerii PRM?

-In cateva luni, cu o mana de oameni si un camarad de nadejde in persoana d-lui Branduse Zamfir, am reusit sa readucem in activitate 200 de membri PRM si sa facem aproape 700 de membri noi. Daca am mai fi avut sase luni la dispozitie, cred ca numarul localitatilor cu lista de consilieri ar fi trecut de 50. Avem depuse liste pentru 33 de localitati si lista completa la Consiliul Judetean.

-Ce tinte v-ati propus pentru alegerile din iunie?

-Avand in vedere ca PRM, la acest moment, in Salaj, este destul de fragil, ca fondurile financiare sunt foarte putine si suportate de mine personal in proportie de 90%, tintele noastre sunt relativ modeste, respectiv: doi consilieri judeteni, doi consilieri la Zalau, circa 50 de consilieri comunali si orasenesti si trei primari de comune. Cu aceasta structura in administratie, PRM va reusi sa se mentina ca un partid activ pe scena politica a Salajului.

Daca nu vom realiza aceste obiective, conducerea actuala a PRM Salaj isi va da demisia probabil in totalitate, dar in cazul in care vom reusi ce ne-am propus putem spera chiar la un parlamentar in noiembrie, pentru ca pana atunci partidul se va intari considerabil. In concluzie, daca salajenii vor sa mai aiba PRM in Salaj, trebuie sa voteze consilierii nostri judeteni, orasenesti si comunali.

Mai fac o precizare: dupa cum am mai spus-o si in alte imprejurari, eu candidez la presedentia Consiliului Judetean Salaj pentru ca sunt un om cunoscut in Salaj si specialistii in domeniu spun ca as atrage voturi prin candidatura mea la Consiliul Judetean Salaj, ajutand, astfel, partidul.

-Candidatura dvs. il va afecta pe Tiberiu Marc, si el participant la cursa electorala?

-Am mai spus ca voturile mele, multe, putine, nu stiu, nu sunt din bazinul electoral al USL ci sunt de la PRM si mai ales de la PDL, unde am o multime de prieteni, chiar si printre primarii actuali (pe unii eu i-am ajutat sa ajunga primari). Ma bazez pe sentimentele bune ale acestora fata de mine si totodata pe voturile din partea sutelor de angajati pe care i-am avut in ultimii 20 de ani si cu care, fara exceptie, am ramas in relatii bune. Nu pot sa dau un pronostic, dar la fel ca si ceilalti candidati, sper intr-un rezultat care macar sa se apropie de tinta noastra.

Am privit mereu realist lucrurile si de aceea mi se pare de-a dreptul penibila pozitia unor lideri PDL, in speta Turcas Septimiu si Bode Lucian, care fara nici un fel de jena se vad castigatori si la Consiliul Judetean si la Primaria Zalau, in ciuda sondajelor care ii arata sub 10 %. Este o metoda, alaturi de multe altele folosite de PDL, pentru a manipula electoratul sau mai direct spus, pentru a-l prosti. Nu cred ca cineva poate sa uite si sa ierte partidul care a taiat pensiile si salariile, a marit TVA-ul, distrugand firme, a facut ca somajul sa ajunga la procente nemaiintalnite, a alungat investitorii straini si nu s-a tinut in niciun fel de promisiunile facute, incepand cu lupta impotriva coruptiei, terminand cu finalizarea de autostrazi. Nimic din toate acestea, dar ne-au dat telegondole, bazine de inot in care nu inoata nimeni, parcuri prin paduri, drumuri care costa de 5 -6 ori mai mult decat valoarea normala. Tot timpul ma intreb ce naiba au facut cu 100 de miliarde de euro luate de la FMI si alte banci, cu banii rezultati din taierile de pensii si salarii. Exista un singur raspuns, pe care il vor da procurorii si justitia. Poporului ii trebuie dreptate. S-a obisnuit cu lipsurile si greutatile materiale si cred ca niciun guvern de aici incolo nu va mai putea trece fara sa raspunda acestor intrebari si mai ales sa nu-i pedepseasca pe cei vinovati de jecmaneala la care a fost supus acest popor. Daca nu vor face acest lucru, sunt ferm convins ca oamenii vor iesi din nou in strada.

In ciuda criticilor lui Bode la adresa guvernului Ponta, eu personal cred ca acest om si guvernul sau

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »