Partidele inca se cauta de candidati

Magazin Salajean 24 martie 2008 0

Partidele inca se cauta de candidatiMai sunt putine zile pana in 1 iunie a.c., cand va avea loc primul tur al alegerilor locale. Dupa cum se stie deja, presedintii de consilii judetene vor fi alesi prin vot uninominal, intr-un singur tur de scrutin. Asa ca, in cabinele de vot, cei dintre noi care vom merge sa votam, vom primi cu un buletin de vot in plus ca de obicei, cel pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean, pe langa cele pentru alegerea consilierilor locali, a primarilor si a consilierilor judeteni. Incet, incet, mai toate partidele si-au desemnat sau sunt aproape sa-si desemneze candidatii pentru alegerile locale din 1 iunie. In aceasta pagina va ofer o sinteza a informatiilor publicate in mass-media locala legate de candidatii partidelor la alegerile locale din Salaj. Sa mai spunem ca Biroul Electoral Judetean trebuie sa functioneze incepand cu data de 31 martie, ca pana in 22 aprilie se depun candidaturile si ca in data de 2 mai va incepe, oficial, campania electorala, campanie care va dura 30 de zile. In 1 iunie vom vota pentru alegerea consilierilor locali, a primarilor, presedintelui Consiliului Judetean si a consilierilor judeteni, iar in 15 iunie va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor, acolo unde acestia nu vor fi alesi din primul tur (cu jumatate plus unu din voturile exprimate). Si ca, nu lipsit de interes este faptul ca Biserica Ortodoxa Romana le permite preotilor sa candideze pentru un mandat de consilier local, cu conditia sa fie candidati independenti si sa obtina acordul episcopului din zona.

Pregatiri tehnice

Avand in vedere prevederile legale in vigoare, se arata intr-un comunicat de presa al Institutiei Prefectului, prefectul Andrei Todea a adoptat o serie de masuri privind organizarea si desfasurarea alegerilor autoritatilor administratiei publice locale, in anul 2008. Astfel, au fost emise urmatoarele ordine: Ordinul nr. 62 privind numerotarea circumscriptiilor electorale comunale, orasenesti si municipala, Ordinul nr. 63 privind stabilirea numarului membrilor fiecarui consiliu local din judetul Salaj, Ordinul nr. 65 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea activitatilor referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor locale si Ordinul nr. 67 privind stabilirea Comisiei tehnice judetene. Toate aceste ordine au fost comunicate autoritatilor publice locale din judet.

UDMR

Candidatul UDMR pentru functia de primar al municipiului Zalau este Sojka Attila Ioan – economist. A fost desemnata si lista de consilieri ai UDMR Zalau la alegerile locale din 1 iunie: Bogd

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »