Parlamentarii PSD Sălaj și-au mutat birourile în alte spații, închiriate de municipalitate

Senatorul PSD Gheorghe Pop și deputatul Iuliu Nosa au solicitat municipalității închirierea unor spații, în baza legii 96/1996 privind statutul deputaților și senatorilor, respectiv două apartamente situate într-un imobil de pe strada 22 Decembrie 1989 (fostă Crasnei) în vederea desfășurării pe viitor a activității de parlamentar, solicitările acestora fiind aprobate de consilierii locali în cadrul ședinței de Consiliu local de joi. Motivul pentru care senatorul și deputatul au dorit un spațiu nou în care să își desfășoare activitatea și în care să rezolve și să organizeze solicitările, respectiv audiențele sălăjenilor, a fost acela că spațiul în care și-au desfășurat activitatea până acum, birouri situate în Clădirea Albastră din centrul municipiului, au intrat în reabilitare.

Este vorba despre un apartament situat pe strada 22 Decembrie 1989 la numărul 8, apt. 2, având o suprafață de 70 metri pătrați. Cele două contracte de închiriere se referă la o suprafață a unei camere de 36 mp în cazul senatorului Pop, și o altă camera în suprafață de 34 mp în cazul deputatului Iuliu Nosa. Există și un spațiu comun ce va fi folosit pentru secretariate și grupul sanitar.

Tariful lunar al chiriei va fi de 56 de lei în cazul senatorului Gheorghe Pop, respectiv 51 de lei în cazul deputatului Iuliu Nosa, urmând ca cei doi parlamentari să achite  cheltuielile pentru utilități. La calculul chiriei a stat la bază HCL 374/2017 în care este stabilit cuantumul chiriei în privința bunurilor imobiliare ce aparțin domeniului public și privat al municipiului, tariful fiind de 1,5 lei pe metru pătrat. 

Senatorul Gheorghe Pop reprezintă Sălajul în Parlamentul României de aproape zece ani, primul mandat fiind obținut în decembrie 2008. Este membru în Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitate de șanse.

Iuliu Nosa este deputatul sălăjean cu cea mai îndelungată activitate în Parlament, fiind, în prezent, la cel de-al IV-lea mandat, fiind ales prima dată ca deputat în anul 2004. Iuliu Nosa este vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaților.

 

 

4 Thoughts to “Parlamentarii PSD Sălaj și-au mutat birourile în alte spații, închiriate de municipalitate”

  1. ronin

    Să le ie rușine… ce fac cu banii pentru cabinete parlamentare?

  2. Anonim

    activitate zero! traiasca tovarasele sonea si gireada

  3. Anonim

    De ce le trebuie 34 mp. si 36 mp., noi avem un apartament cu doua camere, bucatarie, baie, hol, balcon, in total 49 mp. Nu le mai ajunge nimic. Am devenit tot mai tristi si suparati, insa lor nu le pasa, s-au cuibarit acolo, nu-i mai clinteste nimeni, se simt foarte bine.

  4. Anonim

    Mi-ati stricat tot weekend-ul punandu-i pe talharii astia in fotografia din articol!
    Lua-i-ar darcu de nesimtiti!!!!

Leave a Comment