Parlamentarii nostri s-au spetit muncind 65 de zile în 2014

 

Anul  2014 a debutat pentru deputaţi cu o binemeritată vacanţa în luna ianuarie. În februarie, Camera Deputaţilor a avut şedinţe programate în fiecare început de săptămână, respectiv luni si marţi când se votează în plen pentru proiectele legislative. O şedinţă în plen nu presupune însă, în mod necesar şi prezenţa obligatorie a aleşilor noştri, astfel încât de cele mai multe ori aceste întruniri ale deputaţilor s-au ţinut la limita cvorumului. După patru luni de „muncit pe brânci”, a sosit şi vacanţa de vară, care a durat două luni. Toamna a adus odată cu venirea ei şi campania pentru alegerile prezidenţiale iar aleşii au plecat – mai mult ca sigur,  să muncească în teritoriu. Astfel, în luna octombrie au fost înregistrate doar trei şedinţe de plen, una la zece zile, conform calendarului publicat pe site-ul Parlamentului.

Senatorii şi ei au lucrat tot cam 65 de zile în plen respectând acelaşi trend: trei luni integrale de vacanţă, plus absenţa din timpul campaniei pentru prezidenţiale. Doar nu vă imaginaţi că se munceşte la normă, iar la asemenea salarii toate sărite de 5000 de lei, credem că e mai mult decât suficientă activitatea, oricum extenuantă , a aleşilor şi plătiţilor de noi, plebea.  Sigur că munca parlamentarilor înseamnă şi activitatea din comisiile de specialitate, însă acestea au loc o singură dată pe săptămână şi ţin cam o oră, cu indulgenţă.

Aşadar, obedienţa -caracteristică românului- , e poate singura reacţie pe care omul de rând o poate avea la citirea acestor stări de fapt. Să le urăm distinşilor parlamentari călătorii plăcute, la şi mai mulţi bani şi, după caz, somn uşor, cu vise plăcute, în fotoliile din câmpul muncii.

3 Thoughts to “Parlamentarii nostri s-au spetit muncind 65 de zile în 2014”

  1. Dora

    Suntem printre putinele tari cu cei mai multi senatori si deputati, inutili, enorm de multi! Si vedem foarte bine cum dorm in sedinte, de-adevaratelea. Numai poporul asta nu se mai trezeste odata.

    1. Anonim

      nu asta e problema,
      marea problema este ca sunt corupti si/sau prosti, aia care sunt prinsi.

  2. zorrro

    o gasca de mafioti si smecheri in viata mea nu ma mai duc la vot,e degeaba oricum

Leave a Comment