Parlamentarii, la un pas să-și ia adio de la pensiile speciale

O inițiativă legislativă care prevede anularea pensiilor speciale ale personalului Curții de Conturi, ale diplomaților, ale senatorilor și deputaților, ale personalului auxiliar din instanțe, ale funcționarilor publici parlamentari și ale Avocaților Poporului a fost adoptată tacit, fără dezbatere, de Senat și va fi trimisă Camerei Deputaților, forul decizional.

Prevederile care reglementează acordarea de pensii speciale deputaţilor şi senatorilor, cele referitoare la pensia de serviciu a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori, miercuri. Ultimul cuvânt îl vor avea, însă, aleşii din Camera Deputaţilor. Proiectul legislativ, care poartă semnăturile aleşilor PMP, prevede anularea pensiilor speciale pentru mai multe categorii. Nu vor mai beneficia de pensii speciale următoarele categorii: personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;  personalul Curţii de Conturi;  membrii Corpului diplomatic şi consular al României; personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice; Avocatul Poporului şi funcţionarii publici parlamentari
De asemenea, nu se mai acordă indemnizaţiile pentru limită de vârstă sau pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, în prezent de acestea beneficiind sute de foşti aleşi în legislativul ţări.

 

 

 

4 Thoughts to “Parlamentarii, la un pas să-și ia adio de la pensiile speciale”

  1. Anonim

    S-o vedem si pe asta !

  2. Asta pentru ca sunt prosti gramada!

    Nu pentru ca ar face un gest normal. Din pacate deputatii sigur vor respinge legea respectiva.

  3. anonim

    de ce refuzati postarea mea , nu a fost facuta din rea credinta ci din realitati percepute de mine . Unde-i libertatea de exprimare ?

Leave a Comment