Pana miercuri: Capul lui Andrei Todea, sub securea lui Boc

Magazin Salajean 12 iulie 2010 0

Pana miercuri: Capul lui Andrei Todea, sub securea lui Boc

Guvernul isi reduce numarul secretarilor de stat de la 50, cati sunt incadrati in acest moment, la 32, iar numarul subprefectilor se va injumatati, a anuntat saptamana trecuta premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, ministerele vor avea, de regula, cate cel mult doi secretari de stat, cu exceptia Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finantelor Publice – care vor avea maximum cate trei secretari de stat.

In acest moment, Guvernul are 57 de functii de secretari de stat, din care sunt ocupate 50, iar in urma reducerilor se va ajunge la 32 de secretari de stat. Premierul a precizat ca secretarii de stat eliberati din functii nu vor trece in corpul functionarilor publici.

Reducerile se vor limita la functiile de secretar de stat din ministere si nu vor cuprinde si posturile de presedinti ai unor agentii, cu rang de secretar de stat.

Pentru a afla daca secretarul de stat Andrei Todea se afla sau nu pe lista neagra a premierului, l-am contactat pe presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, care ne-a marturisit ca orice este posibil. Ce pot sa va spun este ca, pentru moment, s-a stabilit doar numarul secretarilor de stat care vor fi eliberati din functii. Nu stim daca Andrei Todea se numara printre acestia. Speram sa nu fie cazul. Insa, orice este posibil, ne-a declarat Lucian Bode.

Pe de alta parte, secretarul de stat in Secretariatul de Stat al Guvernului (SGG), Andrei Todea, sustine ca, in situatia data, nu se pune problema sa fie eliberat din functie: SGG-ul nu depaseste norma de doi secretari de stat, astfel ca masura luata de Guvern nu ar trebui sa ma afecteze. Insa, cert este ca nu sunt eu cel in masura sa iau aceste decizii, a mai spus Andrei Todea.

Potrivit aceleiasi surse, pana miercuri, ministrii au termen sa prezinte Guvernului noi organigrame pentru ministere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »