Paleologu vrea ca Sălajul să nu mai fie “roşu”

Magazin Salajean 9 mai 2011 0

Paleologu vrea ca Sălajul să nu mai fie “roşu”

Theodor Paleologu este cel de-al treilea promotor de moţiune şi înscris pentru şefia PDL care a venit în Sălaj, în campania electorală internă care a încins spiritele în rândul democrat-liberalilor din întreaga ţară. Paleologu s-a întâlnit cu membrii PDL Sălaj la Zalău, iar întâlnirea a fost una cât se poate de picantă şi haioasă în declaraţii.

Încă de la început, deputatul PDL Theodor Paleologu, care s-a înscris în cursa pentru şefia partidului, a declarat că a insistat întotdeauna pe dimensiunea unităţii dreptei politice şi a unei recuperări în zona liberală. „Sălajul este un judeţ << roşu >>, având în vedere apartenenţa politică a preşedintelui Consiliului Judeţean, dar este un judeţ în care dreapta politică ar putea fi majoritară, dacă ar fi unită. Este un exemplu clar al justeţei punctelor de vedere pe care le-am dezvoltat pe tot parcursul acestei campanii electorale interne. Mereu am insistat pe dimensiunea unităţii dreptei şi, pe cât posibil, a unei recuperări în zona liberală, iar Sălajul şi municipiul Zalău în special ilustrează relevanţa propunerilor mele în privinţa frontului liberal, aşa cum am denumit viziunea mea strategică privind recuperarea electorală în această zonă”, a declarat Theodor Paleologu.

Despre distribuirea ouălor

Paleologu a spus că, deşi ceilalţi doi candidaţi la preşedinţia PDL, premierul Emil Boc şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, au avantajul de a fi din punct de vedere al originii geografice mai aproape de sălăjeni, speră să convingă membrii organizaţiei sălăjene să îl susţină la Convenţia Naţională din 14 mai. „Sper să obţin avizul organizaţiei, aviz care permite să continui cursa. Nu înseamnă că toţi vor vota pentru mine, deşi ar fi o bună idee, dar măcar câţiva dintre dumneavoastră să vadă viitorul, să vadă câţiva paşi înainte, începând cu preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode. Trebuie puse ouăle în mai multe coşuri şi mai cu seamă în coşurile care pot reprezenta ceva pentru viitorul partidului”,a spus deputatul PDL.

Vrea să convingă „face to face”

Acesta s-a arătat încrezător şi sigur în ceea ce priveşte numărul organizaţiilor care îl susţin pentru Convenţia Naţională din 14 mai şi i-a asigurat pe cei prezenţi că în această privinţă, „doarme liniştit” şi că nu este cazul să îşi facă alţii griji pentru el. De asemenea, a ţinut să precizeze că vrea să îi convingă pe potenţialii susţnători „face to face”, acesta fiind motivul turneului electoral prin judeţe. „Ce mă interesează foarte mult este să pot convinge în ziua Convenţiei Naţionale şi continui acest periplu prin ţară pentru a convinge şi <> de justeţea alegerii în ceea ce mă priveşte că este un vot util, nu numai un vot de simpatie”, a spus Paleologu. Pe tonul haios care îl caracterizează, deputatul a explicat şi motivele pentru care merită votul democrat-liberalilor sălăjeni. „De ce m-ar vota delegaţii din Sălaj? Bună întrebare, eu zic să îi întrebaţi pe ei. De fapt, cred un lucru: oricum ar ieşi, voi aduna un număr semnificativ de voturi care face din demersul meu un demers inconturnabil”, a spus Paleologu.

Theodor Paleologu este cel de-al treilea promotor de moţiune şi înscris pentru şefia PDL care a venit în Sălaj, după premierul Emil Boc, care s-a întâlnit cu membrii organizaţiei locale joi, şi după secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care s-a aflat în Zalău vineri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »