Murim de gat cu oricine pentru ca Legea Pensiilor sa fie aplicata

Magazin Salajean 17 august 2007 0

Murim de gat cu oricine pentru ca Legea Pensiilor sa fie aplicataDupa o intarziere de 45 de minute, presedintele PSD Mircea Geoana a reusit sa aiba o intalnire cu pensionarii din Salaj. Discutiile au vizat Legea Pensiilor, cresterea veniturilor pentru romanii ajunsi la varsta a treia fiind unul din subiectele care infierbanta in ultimele luni viata politica din Romania. In acest cadru, Ioan Ivascau, presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Salaj a spus ca aceasta intalnire trebuia sa aiba loc mai demult, dar ca este bine si mai tarziu, decat niciodata. Acesta a informat ca asociatia pe care o reprezinta include pensionari din toate toate segmentele sociale. Aproape 80 la suta dintre ei traiesc intr-o adevarata saracie. Daca nu ar fi organizatia noastra sa le intinda o mana de ajutor pentru acoperirea cheltuielilor, situatia acestora ar fi una nu tocmai buna.

De asemenea, presedintele CARP Zalau a spus ca pensionarii nu cer nimic altceva decat ceea ce li se cuvine unor oameni care au muncit o viata intreaga, dar s-a aratat pesimist in privinta rezolvarii situatiei pensionarilor: sunt de parere ca aceasta problema nu va fi niciodata solutionata.

O alta problema adusa in discutie de pensionarii salajeni a fost cea legata de persoanele care inca desfasoara activitati pe piata muncii, respectiv tinerii, care, in opinia presedintelui CARP Zalau, sunt platiti cu salariul minim brut pe economie. Scopul acestei intalniri este de a gasi impreuna solutii pentru problemele cu care se confrunta atat pensionarii, cat si tinerii. Aceasta lege a pensiilor este una benefica, doar ca trebuie sa lasam Guvernul Romaniei sa o aplice, a afirmat Ivascau.

Promisiuni cu iz electoral

La randul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, a promis pensionarilor din Salaj ca legea care priveste majorarea pensiilor va fi aplicata, chiar daca PSD nu va fi la Guvernare. Daca nu ar fi fost PSD, nici prin cap nu le trecea celor din Guvern sa adopte aceasta lege a pensiilor. Efortul PSD e sincer, iar legea va fi aplicata cu sau fara PSD in viitorul Guvern, a declarat Mircea Geoana.

Presedintele PSD a subliniat ca este o obligatie morala a tuturor celor care au votat aceasta lege sa fie alaturi de noi. Murim de gat cu oricine pentru ca legea sa poata fi aplicata. Nu am venit aici ca sa va promit miracole, ci ca sa va asigur ca pensiile vor fi majorate.

O problema considerata de Geoana ca fiind importanta este cea care face referire la pensia sotului supravietuitor. Despre aceasta, Mircea Geoana a spus ca PSD are in vedere ca prin proiectul de lege adoptat ,25 la suta din salariul sotului decedat sa revina sotului supravietuitor, pe langa pensia cuvenita. O alta prioritate avuta in vedere de PSD-isti vizeaza biletele de transport, care nu sunt utilizate de catre pensionari. Potrivit lui Mircea Geoana, acestea vor deveni bonuri de valoare, pe care pensionarii le vor putea valorifica asa cum considera ei de cuviinta.

Totodata, presedintele PSD a subliniat faptul ca nu cred ca este normal ca ceea ce se incaseaza in sectorul privat sa mearga in alte locuri decat la fondul de pensii.

De altfel, Geoana a spus ca de 7 ani de zile, Romania inregistreaza o crestere economica, numai ca, doar o parte mica din romani au simtit acest lucru. Este normal ca romanii care au muncit o viata intreaga sa aiba venituri decente, iar noi sa le oferim respect. PSD are intentia sa mareasca si salariile celor care inca sunt activi pe piata muncii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »