Muresan, parat de Talos la Basescu

Magazin Salajean 26 aprilie 2010 0

Muresan, parat de Talos la Basescu

Deputatul PNL, Mirel Talos, a inregistrat, in urma cu cateva zile, la Registratura Administratiei Prezidentiale o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu. Potrivit liberalului, subiectul abordat in recipisa trimisa sefului statului este strict legat de cazul actualului director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, Alexandru Muresan. Am apelat, pana la urma, la presedintele Traian Basescu, in conditiile in care toate drumurile facute in acest demers au fost inutile, a declarat Mirel Talos, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a adaugat ca i s-au adus la cunostinta lui Traian Basescu toate faptele lui Alexandru Muresan, astfel incat presedintele sa poata face demersurile politice la nivelul Guvernului pentru ca actualul director al APIA Salaj sa fie restras din functie. Iata si continutul scrisorii deputatului Mirel Talos adresata sefului statului: Intrucat Constitutia Romaniei prevede la articolul 80, alineatul 2, faptul ca Presedintele << vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice >> si cunoscand, de asemenea, preocuparea dumneavoastra pentru integritatea functiei publice in tara noastra, doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarea situatie.

In fapt, la alegerile europarlamentare din 2009, in judetul Salaj, domnul Muresan Alexandru, cu domiciliul in (…), a votat de patru ori, in sectiile speciale din localitatile Lozna, Babeni, Balan si Ileanda, lucru care reiese clar din compararea listelor speciale din aceste sectii, in copiile obtinute legal de catre reprezentantii oficiali in sectia de votare. Acest vot multiplu a fost remarcat si de Autoritatea Electorala Permanenta, care a transmis politiei locale cazul asupra caruia va informez, fiind deschis in acest caz un proces, care este in acest moment pe rol la Judecatoria Jibou.

Gravitatea acestui fapt excede insa, in opinia mea, prevederile legale referitoare la infractiunile electorale, intrucat domnul Muresan Alexandru este Director Coordonator al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, Centrul Judetean Salaj. In aceasta calitate, domnul Muresan gestioneaza fonduri alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana, in conditiile in care, votand de patru ori pentru Parlamentul European, domnia sa a aratat o lipsa totala de respect pentru institutiile Uniunii Europene.

Consider, domnule Presedinte, ca acest caz, care a fost adus la cunostinta opiniei publice locale si centrale, fara ca domnul Muresan sa se retraga din functie si fara sa fie revocat din aceasta functie, afecteaza grav increderea romanilor in institutii si in clasa politica. Pe de alta parte, cazul de fata afecteaza grav prestigiul Romaniei ca tara membra a Uniunii Europene.

Fata de toate aceste fapte, va rog, Domnule Presedinte, sa va folositi autoritatea pe care v-o acorda Constitutia si legile statului pentru a contribui la remedierea acestei situatii jenante pentru institutiile din Romania si pentru Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »