Miscarea Populara scuza mijloacele

Magazin Salajean 30 septembrie 2011 0

Miscarea Populara scuza mijloaceleTot mai multi democrat-liberali par sa agreeze ideea miscarii populare, mai exact a crearii unei forte de centru-dreapta in jurul PDL, cel mai probabil chiar sub titulatura Miscarea Populara. Ideea pare sa fie cat se poate de binevenita, in conditiile in care democrat-liberalii au pierdut capital electoral in urma reformelor dure. Deloc de neglijat insa ca Miscarea Populara ar aduce sub aripa sa partide precum cele ale lui Dan Diaconescu, Gigi Becali sau Corneliu Vadim Tudor, formatiuni politice oarecum rasuflate, cu o reputatie destul de indoielnica. De asemenea, asocierea democrat-liberalilor cu acest gen de partide ar putea avea un cost destul de greu de digerat: pierderea electoratului tanar, urban, intelecutal. Exact cei care i-au adus la putere!

Stim, vrem, dar nu stiu daca putem…

Potrivit presedintelui PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, Miscarea Populara ar face bine politicii romanesti, insa cu conditia ca PDL sa fie motorul ei. Romania are nevoie de intarirea dreptei, iar acest proces nu poate avea alt motor decat PDL, acesta ramanand singurul partid autentic de centru dreapta, este de parere liderul democrat-liberal. Acesta marturiseste ca Miscarea Populara nu este subiect strain de PDL, insa considera ca este prematur sa se faca anumite scenarii pe seama acestei teme. Subiectul Miscarii Populare a fost abordat la nivelul partidului, dar, in aceasta faza, este prematur sa facem declaratii. Lansarea unor discutii in spatiul public, pe aceasta tema, inainte ca subiectul sa fie bine armonizat in interiorul viitoarei constructii politice, nu face altceva decat sa discrediteze ideea de miscare populara, incheie Lucian Bode.

Miscarea Populara prinde contur

PDL intentioneaza sa constituie rapid Miscarea Populara, astfel incat aceasta sa fie definitivata pana la sfarsitul lunii octombrie. Astfel, conducerea PDL ar fi discutat, miercuri, ca Miscarea Populara sa fie infiintata cat mai rapid si ca la sfarsitul acestei saptamani sa aiba loc o intalnire cu liderii organizatiilor judetene pe aceasta tema. Mai mult, prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde, a declarat miercuri ca va propune in sedinta BPN al PDL sa hotarasca odata inceperea demersului de constituire a Miscarii Populare, care sa fie finalizat la inceputul lunii decembrie. Potrivit lui Frunzaverde, din Miscarea Populara ar trebui sa faca parte grupari politice, reprezentanti ai societatii civile, ONG-uri, grupari sindicale, daca vor dori, dar si persoane fizice. El a mai spus ca principalul obiectiv al Miscarii Populare ar fi coagularea fortelor de centru-dreapta si deschiderea spre societatea romaneasca. Frunzaverde a aratat ca exista discutii in interiorul partidului pe aceasta tema si crede ca de acum acest demers va fi mai clar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »