Mișcarea Populară cere demisia lui Ponta și Antonescu

Reprezentanții din Sălaj ai Partidului Mișcarea Populară (PMP) cer demisia primului ministru, Victor Ponta, și a președintelui Senatului, Crin Antonescu, motivând că aceștia au ajuns în aceste funcții susținuți de o majoritate parlamentară care nu mai există. ”Victor Ponta și Crin Antonescu nu mai au legitimitate în funcțiile ocupate, iar soluția morală față de alegătorii USL ar fi demisia. Avem un Guvern ilegitim, care nu mai este susținut de o majoritate clară. Au demonstrat însă că nu au respect față de cetățeni din moment ce dezmembrarea mamutului USL a fost declanșată de orgolii și interese personale, totul pentru a obține alte funcții”, a declarat joi, vicepreședintele PMP Sălaj, Mircea Biriș, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta mai spune că ”în această perioadă țara nu a fost guvernată și riscă să piardă importante fonduri europene”, iar PMP vrea ca odată cu dezmembrarea USL să fie construit un pol al partidelor de dreapta, care să acționeze în comun la alegerile europarlamentare din luna mai.

”Doi ani de guvernare au adus 35 de noi taxe”
După aproape doi ani de guvernare USL, Mișcarea Populară face ”testamentul” alianței dintre PSD și PNL, arătând ce au de ”moștenit” românii de pe urma măsurilor luate de cabinetul Ponta. ”USL a introdus nu mai puțin de 35 de noi taxe și impozite, va majora acciza la combustibil, a obligat primăriile să crească impozitele cu 16 la sută, avem cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, iar rata șomajului a crescut. Unde este acel milion de noi locuri de muncă promis și la ce a folosit României această majoritate de 70 la sută?”, a întrebat Biriș. Vicepreședintele PMP Sălaj mai crede că demisia lui Tăriceanu din PNL este de fapt ”o frustrare personală, după ce a pierdut funcția de președinte al partidului”.

PMP vede o confruntare între stânga și dreapta la prezidențiale
În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizate în luna noiembrie, se vor confrunta, probabil, Victor Ponta și un reprezentant al dreptei, susțin cei din Mișcarea Populară. ”Asocierea din USL a socializat PNL, iar acest proiect a fost generat de ura împotriva lui Băsescu. Cred că în al doilea tur al prezidențialelor va fi o confruntare între dreapta și stânga”, a mai adăugat Mircea Biriș. În ce privește noua majoritate care se prefigurează la nivelul parlamentului, vicepreședintele PMP Sălaj se declară dezamăgit de poziția UDMR, ”care ar trebui să fie mai apropiată de dreapta, decât de Uniunea Social Democrat, având în vedere votul dat de comunitatea maghiară la ultimele alegeri”.

One Thought to “Mișcarea Populară cere demisia lui Ponta și Antonescu”

  1. Serios ? vreti bemisia, extraordinr !!
    Dar cine sunteti ?

Leave a Comment