Mirel Talos se lupta cu abuzurile puterii

Magazin Salajean 28 mai 2010 0

Mirel Talos se lupta cu abuzurile puterii

Deputatul PNL, Mirel Talos, opineaza intr-un comunicat de presa remis redactiei ca inlocuirea unor sefi de institutii deconcentrate, care sunt functionari publici in pozitii de conducere confirmati prin decizii judecatoresti, este un abuz al puterii executive in fata statului de drept.

Respectul fata de statutul de functionar public specialist este o notiune putin cunoscuta Partidului Democrat, care exceleaza la toate nivelurile prin numiri politice de oameni incompetenti, meniti doar sa intareasca nivelul de control asupra statului, este de parere liberalul. Acesta afirma ca Guvernul Boc a incercat de trei ori, cu doua ordonante de urgenta si o lege, sa transforme functia publica intr-o anexa de partid, de fiecare data lovindu-se de decenta juridica a Curtii Constitutionale. Aceste incercari repetate au fost un abuz de putere al guvernului si al majoritatii parlamentare si au fost sanctionate pe buna dreptate de Curtea Constitutionala, arata Mirel Talos.

Parlamentarul liberal este de parere ca, in conditiile in care exista acte normative chiar ale guvernului Boc ce interzic angajari in institutiile publice, efectuarea unor astfel de angajari, pentru a facilita siluirea functiei publice, reprezinta, in fond, o incalcare a legii care, intr-un fel sau altul, va trebui explicata. Fata de aceste abuzuri, PNL va actiona si va reactiona in apararea si aplicarea legilor si reglementarilor in vigoare, a conchis Mirel Talos.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »