Mirel Talos scurtcircuiteaza televiziunile

Magazin Salajean 17 decembrie 2010 0

Mirel Talos scurtcircuiteaza televiziunile

De altfel, aceasta este una dintre prevederile unui act normativ care impune televiziunilor private un numar obligatoriu de ore de transmisiuni culturale.

Televiziunile generaliste trebuie sa difuzeze saptamanal cel putin 120 minute de emisiuni culturale sau educative, iar posturile de stiri trebuie sa transmita in fiecare saptamana 30 minute de astfel de programe, potrivit unui proiect legislativ aprobat la inceputul acestei saptamani de Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor. Forul a aprobat, cu unanimitate de voturi, propunerea legislativa initiata de deputatul PNL, Mirel Talos, care modifica si completeaza actuala Lege a audiovizualului.

Potrivit initiativei, programele culturale vor putea fi difuzate oricand in timpul saptamanii, exceptand intervalul orar 1 – 7, in caz contrar, televiziunile urmand sa fie amendate. In proiect se mentioneaza ca emisiunile cu continut cultural sau educativ sunt cele care contin: muzica clasica, arte plastice si arte decorative, literatura, dramaturgie, arta cinematografica, balet, arta circului, arhitectura, cultura populara romaneasca si a minoritatilor nationale din Romania, istorie sau stiinta. In privinta acestui proiect legislativ, Senatul este camera decizionala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »