Mirel Talos: Niciun penelist nu este interesat de refacerea Aliantei D.A.

Magazin Salajean 22 noiembrie 2010 0

Mirel Talos: Niciun penelist nu este interesat de refacerea Aliantei D.A.

Potrivit deputatului PNL Salaj, Mirel Talos, in aceste zile, liberalii duc o campanie de motivare a opiniei publice pentru demiterea presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ca urmare a fraudarii voturilor la Legea Pensiilor. Returnarea Legii Pensiilor de catre presedintele Traian Basescu la Parlament va duce, implicit, la revotarea ei. Astfel, faptele Robertei Anastase vor ramane fara consecinte juridice. Cu toate acestea, consideram ca fapta presedintei Camerei Deputatilor este ilustrativa pentru toata lumea, a declarat Mirel Talos, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

Cat priveste decizia Curtii Constitutionale pe tema Legii Educatiei Nationale, deputatul liberal considera ca este o hotarare foarte clara, astfel incat angajarea raspunderii Guvernului pe aceasta Lege este neconstitutionala. Ca atare, potrivit Legii fundamentale, toate procedurile ce urmeaza actului angajarii raspunderii Guvernului sunt neconsti-tutionale. Totusi, actuala putere sfideaza legea fundamentala a tarii, folosind argumente care nu tin de principiile de drept. Mai mult, Guvernul Boc pune interesele politice deasupra interesului national, sustine parlamentarul PNL, care a adaugat ca demersul actualei guvernari de a continua procedura de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei Nationale, aflata deja in dezbaterea Senatului, este unul ilegal si atrage raspunderea penala a initiatorilor sai pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Cat despre mult mediatizatul subiect privind refacerea Aliantei Dreptate si Adevar, Mirel Talos precizeaza ca discutiile pe aceasta tema au fost deschise de persoane din afara PNL, ceea ce ar trebui sa ne duca cu gandul la unele… diversiuni. Mai mult, spune liberalul, nimeni din PNL, de la niciun nivel, nu a deschis un asemenea subiect pentru ca niciun penelist nu este interesat de acest lucru. Pozitia noastra, de cativa ani, este una si aceeasi: nu purtam niciun fel de discutie pe marginea refacerii Aliantei D.A., dar nici nu ne dorim o complicitate cu actualul Guvern, subliniaza deputatul.

In ceea ce priveste colaborarea PNL cu PSD, Mirel Talos atrage atentia asupra faptului ca intre cele doua partide nu exista o alianta electorala sau politica. Ambele sunt partide aflate in opozitie, situatie in care o colaborare intre cele doua formatiuni politice, impotriva Puterii, este fireasca. Astfel, ne pastram fiecare, si o facem foarte bine, diferentele doctrinare. Lumea trebuie sa stie ca PNL si PSD sunt impreuna pe un front de opozitie impotriva unei puteri care guverneaza prost si abuzeaza de putere, a incheiat parlamentarul liberal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »