Mirel Talos lupta cu… vremurile

Magazin Salajean 5 mai 2010 0

Mirel Talos lupta cu... vremurile

Am aflat cu stupoare si indignare de intentia guvernului Boc-Udrea de a desfiinta cota unica de impozitare, de a majora impozitul pe profit si de a dubla taxele si impozitele locale. Partidul National Liberal are datoria sa aduca la cunostinta opiniei publice din Romania pregatirile guvernului Boc-Udrea de impovarare fiscala a romanilor, denuntate saptamana trecuta inclusiv de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, se arata intr-un comunicat trimis redactiei de catre deputatul PNL, Mirel Talos.

In Opinia, sa, o astfel de initiativa este o tentativa de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societatii romanesti, si anume clasa mijlocie. Apreciez ca aceste masuri reprezinta proba ultima a incompetentei si a lipsei crase de viziune economica a actualei guvernari. Cota unica de impozitare a constituit motorul cresterii economice a Romaniei in perioada 2004 – 2008, cand Produsul Intern Brut a crescut de la 60 de miliarde de euro la 140 de miliarde de euro. Daca ar creste cota unica, cabinetul Boc-Udrea ar aplica lovitura de gratie unei economii care, dupa un si jumatate de incompetenta si demagogie la putere, abia mai respira, mai spune Mirel Talos.

In finalul comunicatului, parla-mentarul liberal face un apel catre organizatiile patronale, organizatiile intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Salaj, sa se alature demersului PNL de aparare a economiei romanesti in fata incompetentei si a dezinteresului actualei puteri.

Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul Guvern are in vedere modificarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal. Mai precis, se intentioneaza majorarea la 25 la suta a impozitului lunar asupra veniturilor ce depasesc 4.000 de lei, modificarea impozitului pe profit la 25 la suta, dar si dublarea cuantumului taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursul anului 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »