Meseria de primar etern, in jumatate din comunele salajene

Magazin Salajean 22 iunie 2012 0

Meseria de primar etern, in jumatate din comunele salajeneAproape jumatate din primarii Salajului sunt cel putin la al patrulea mandat de edil. Cei mai multi dintre acestia au castigat pe 10 iunie al patrulea fotoliu de primar, ei fiind urmati de primari la al cincilea, al saselea si al saptelea mandat. La polul opus, sunt 11 nume noi in primarii la Buciumi, Cizer, Dragu, Horoatu Crasnei, Galgau, Ip, Letca, Marca, Napradea, Surduc, Zalha.

Intre primarii longevivi se numara Augustin Sabou de la Lozna, Csapo Karol-Dobrin, Boncidai Csaba-Pericei, Molnar Joszef-Salatig, Cornel Lung-Sanmihaiu Almasului, care debuteaza acum cu al saselea mandat de primar. Nu cred ca este nimerit sa spun eu care este cheia succesului, ci alegatorii. Am tintit, in toti acesti ani cat m-am aflat in fruntea comunei, la binele oamenilor. Mi-am facut datoria si am respectat juramantul depus la investire. Mizez pe seriozitate si pe faptul ca promit intotdeauna ceea ce este realizabil. Cunosc doleantele cetatenilor din comuna Pericei, pentru ca sunt mereu alaturi de ei, a spus Boncidai Csaba.

Zilele acestea, depun juramantul in cel de-al cincelea mandat sapte edili: Kis Juhasz Csaba din Samsud, Faluvegi Francisc-Carastelec, Augustin Chifor-Poiana Blenchii, Ioan Catana-Chiesd, Gavril Puscas-Halmasd, Breda Lajos-Virsolt si Ioan Cheseli-Cristolt. Acestora li se adauga 13 persoane care vor fi reinvestite pentru a patra oara in fotoliul de primar: la Garbou-Alexandru Spatar, Hida-Dorin Petrus, Maeriste-Vasile Lazar, Mirsid-Calin Bereschi, Cosei-Ioan Mesesan, Criseni-Major Andrei, Agrij-Pamfil Berar, Babeni-Dorel Vancea, Balan-Isaia Maghiar, Banisor-Ioan Pop, Crasna-Pop Emeric, Sag-Florian Bonte, Somes-Odorhei-Grigore Berinde.

Primar pe viata

Judetul Salaj are un primar de top, recordmen cu sase mandate incheiate la carma comunitatii. Primarul de Cuzaplac, Mircea Pop incepe cel de-al saptelea mandat, dat fiind faptul ca el a condus destinele comunitatii si inainte de Revolutie. Localnicii nu l-au schimbat de peste doua decenii, dand dovada astfel ca sunt multumiti de prim-edilul social-democrat. Care ar fi secretul unei asemenea reusite? Nu este niciun secret. E nevoie sa dai dovada de seriozitate, respect fata de oameni si fata de cuvantul dat, a sustinut Mircea Pop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »