Liviu Dragnea, prezent la al XIII-lea Congres al UDMR de la Zalău

Olivian Vadan 11 mai 2017 5
Liviu Dragnea, prezent la al XIII-lea Congres al UDMR de la Zalău

Aproximativ 1.000 de delegaţi şi invitaţi, printre care reprezentanţi ai partidelor politice din ţară – inclusiv liderul PSD, Liviu Dragnea – şi din străinătate – majoritatea din Ungaria, vor fi prezenţi la în acest sfârșit de săptămână, mai precis sâmbătă, la al XIII-a Congres al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), care se va desfășura la Sala Sporturilor din Zalău.

Contactat, liderul UDMR Sălaj, Seres Denes, a făcut cunoscut că la Congres vor fi prezenți în jur de 800 de delegaţi și circa 200 de invitaţi. De asemenea, la eveniment vor veni reprezentanţi ai partidelor politice interne şi din afara graniţelor. Una dintre cele mai importante figuri din spectrul politic românesc, care și-a anunțat prezența la Congresul de la Zalău, este președintele PSD, Liviu Dragnea. Mai mult, Seres Denes susține că, din Ungaria, şi-au anunţat deja prezenţa preşedintele Partidului Creştin Democrat, vicepremierul Zsolt Semjen, un vicepreşedinte al FIDESZ şi preşedintele Partidului Socialist din Ungaria, Gyula Molnar, precum şi delegaţi ai partidelor minorităţilor naţionale din Voievodina, Slovacia şi Ucraina Subcarpatică.

Congresul UDMR va fi prefaţat, joi, de o gală festivă în care membri ai comunităţii maghiare din Sălaj vor fi recompensaţi cu distincţia Wesselenyi. “Este prima dată când acordăm acest premiu, ce va fi oferit unui număr de 67 de persoane care, de-a lungul a aproape trei decenii, au desfăşurat o activitate foarte importantă în cadrul comunităţilor locale maghiare”, a precizat Seres Denes.

Pe de altă parte, vineri, 12 mai, vor avea loc dezbateri şi conferinţe tematice în diverse localităţi din judeţul Sălaj. Astfel că, în această zi, este programată la Crasna conferinţa tinerilor reprezentanţi în administraţiile publice locale şi judeţene, eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute subiecte precum: conceptul de smart-city, în prezentarea primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, provocările administraţiilor locale din marile oraşe, măsurile impuse de Curtea de Conturi, dar şi despre gestionarea crizelor şi comunicare.

Totodată, vineri, specialişti în agricultură şi fermieri vor participa, în localitatea Pericei, la o dezbatere pe tema noului program UDMR în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, unde vor fi abordate şi subiecte legate de provocările pieţei agricole şi posibilităţile de valorificare a produselor.

Potrivit preşedintelui UDMR Sălaj, la congresul UDMR vor fi dezbătute propunerile de modificare a statutului şi programului UDMR. Liderul Uniunii a conchis că, la finalul Congresului, vor fi prezentate şi adoptate trei rezoluţii – Winkler Gyula: “Minority SafePack” – instrument european pentru apărarea drepturilor comunităţii maghiare; Tánczos Barna: “Viitor sigur pentru mediul rural din Transilvania!” – rezoluţia Congresului în domeniul politicii agrare; Csép Éva Andrea: “Violenţa împotriva femeilor este problema comunităţii, nu doar a victimei!”.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 12 mai 2017 at 08:43 - Reply

  extremiste, bulamgiste soviniste ! astea sunt fetele UDMR-ului !

  • Anonim 17 mai 2017 at 09:01 - Reply

   suntem fraieri ! I-am avut pe toti 1000 la indemana si am ratat ocazia !

 2. Anonim 12 mai 2017 at 08:56 - Reply

  Dragnea poate vrea sa invete l.maghiara, ca tot nu vorbeste vreo limba straina.

 3. Anonim 12 mai 2017 at 10:34 - Reply

  VORBE ,VORBE FAPTE CÂND?

 4. Tăunu 12 mai 2017 at 13:28 - Reply

  “ciudat” acest Dragne, el merge la congresul udmr dar, ăştia refuză ostentativ să participe la sărbătorirea Zilei Naţionale a României. La 1 dec ăştia pleacă ostentativ la Budapesta. Dragne ăsta nu va fi ales niciodată preşedinte la rumâni !

Lasa un Raspuns »