Liderii USL Salaj sar la gatul ministrului Lucian Bode

Magazin Salajean 6 aprilie 2012 0

Liderii USL Salaj sar la gatul ministrului Lucian BodePrezent la Zalau, in urma cu cateva zile, ministrul Economiei, Lucian Bode, facea cunoscut ca grupul Michelin intentioneaza sa realizeze o investitie la nivel mondial si ca, in prezent, analizeaza oportunitatea de a face investitia respectiva in Romania, chiar la Zalau. Doar ca, la numai o zi de la declaratia sa, liderii USL Salaj ii dau ministrului cu flit, transmitandu-i ca relatiile existente deja pe plan local, intre autoritati si principalii agenti economici, nu au nevoie de intermediari, fie ei si membri ai Guvernului.

Cat costa loialitatea unui primar?

Presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca este indignat de modul in care au fost acordati bani de la Guvern comunelor salajene. Sunt foarte indignat de modalitatea prin care s-au alocat bani comunelor in care Puterea are interes. De exemplu, la nivelul Salajului, este vorba despre 33 de unitati administrative care au primit bani de la Guvern, si care apartin doar PDL si UDMR. Ceea ce se intampla, la ora actuala, cand nici macar din greseala nu se aloca bani primariilor USL, arata disperarea celor aflati in arcul guvernamental, este de parere liderul PNL. Potrivit acestuia, atitudinea Guvernului Ungureanu este incorecta, in special fata de cetatenii localitatilor care, din motive pur politice, nu pot beneficia de aceste fonduri.

Daca pana ieri am fost consternat, vine si cireasa de pe tort. In cadrul vizitei celor doi ministri in Salaj (ministrul Economiei – Lucian Bode si fostul ministru al Mediului – Laszlo Borbely n.r.), care a avut loc miercuri, au fost semnate cateva contracte de finantare pentru o serie de proiecte. Din cele noua proiecte existente, au fost semnate doar sase: patru apartinand primariilor UDMR si doua PDL. Ati ghicit! Celelalte trei comune, cu primari liberali, au ramas cu contractele nesemnate. Este vorba despre primariile Ileanda, Zimbor si Bocsa, mai face cunoscut Radu Capilnasiu, care a adaugat ca actualul Guvern Ungureanu a demonstrat, in scurta lui existenta, ca nu este cu nimic mai bun decat Executivul condus de Emil Boc. In opinia presedintelui PNL Salaj, din cauza faptului ca liderii democrat-liberali se tem de plecarea primarilor din PDL, aceste alocari de fonduri au rolul de a le cumpara loialitatea.

Ministrul Bode, luat peste picior

Prezent la intalnirea cu presa, liderul PSD Salaj, Tiberiu Marc, a tinut sa sublinieze ca reprezentantii Consiliului Judetean nu au niciun fel de probleme in ceea ce priveste colaborarea cu principalii operatori economici din judet, in special cu Michelin si TenarisSilcotub. Pana la urma, atat eu, cat si primarul Radu Capilnasiu, avem o colaborare foarte buna cu operatorii economici din judet. Astfel ca intentiile lor, in ceea ce priveste partea de investitii sau de dezvoltare, sunt lucruri pe care noi le cunoastem foarte bine. In conditiile acestea, nu cred ca ar mai fi nevoie de intermediari care sa ne confirme ceea ce noi stim deja, a subliniat presedintele PSD Salaj, facand trimitere directa la recenta declaratie a ministrului Economiei, Lucian Bode, care sustinea ca grupul Michelin intentioneaza sa realizeze o investitie la nivel mondial si ca, in prezent, se analizeaza oportunitatea ca investitia respectiva sa fie facuta la Zalau. Vreau sa clarific aceste lucruri, in conditiile in care fiecare dintre noi trebuie sa rezolve lucrurile la nivelul sau de competenta. Ca element de noutate, va informez ca investitiile Consiliului Judetean, prin contractele derulate de institutie, au adus in Salaj, anul trecut, cele mai multe locuri de munca, a aratat Tiberiu Marc.

Ramane cum am stabilit

Mircea Ghete, presedintele PC Salaj, a anuntat, in finalul conferintei de presa, ca in 7 aprilie, la Bucuresti, va avea loc un Congres al USL, eveniment la care va participa si o delegatie a Uniunii din judet, condusa de cei trei copresedinti de partide. Obiectivele Congresului sunt legate de desemnarea, in mod oficial, a lui Victor Ponta drept candidat pentru functia de prim-ministru din partea USL, dar si de sustinerea candidaturii lui Crin Antonescu pentru fotoliul de presedinte al Romaniei din partea Uniunii, a spus Mircea Ghete. In aceeasi ordine de idei, liderul PSD Salaj, Tiberiu Marc, a dezvaluit ca, premergator Congresului USL, fiecare dintre cele trei partide vor avea intalniri separate, in cadrul carora vor fi dezbatute o serie de probleme de ordin tehnic. Pana la urma, Congresul USL este o noua dovada a faptului ca nu s-a schimbat nimic fata de decizia initiala, si anume aceea de a merge impreuna la alegerile viitoare, a conchis Tiberiu Marc.

Coproductie pedelisto-uselista

Contactat, presedintele PDL Salaj, ministrul Lucian Bode, s-a aratat consternat de faptul ca liderul PSD, Tiberiu Marc, nu a inteles mesajul din declaratia sa. Am impresia ca domnul Marc s-a uitat la un alt film. Mesajul pe care l-am transmis este unul care sa aduca bucurie in randul salajenilor, si nu sa ne invrajbeasca. Daca atata s-a inteles din declaratia mea, inseamna ca nu s-a inteles nimic, a declarat Lucian Bode, care a tinut sa mai sublinieze ca astfel de abordari nu fac bine judetului. Intr-un final, cred ca domnul Tiberiu Marc isi va da seama ca o astfel de atitudine nu ii va face bine nici lui, a mai spus liderul PDL.

Cat despre acuzatia ca s-ar face partas, intr-o oarecare masura, la semnarea unor contracte de finantare pentru o serie de proiecte, care au misiunea de a avantaja primariile PDL si UDMR, Lucian Bode sustine ca semnatura pe acele documente nu ii apartine lui, ci ministrului Mediului, Laszlo Borbely: Eu nu am semnat niciun proiect. Documentele au fost semnate de fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »