PNL și UNPR au boicotat şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Sălaj

În absenţa celor zece consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL şi a celor doi de la UNPR, constituirea Consiliului Judeţean Sălaj a fost amânată pentru duminică.

Planurile social-democraţilor şi ale UDMR-iştilor de a alege, vineri dimineaţă, președintele și vicepreşedinţii noului Consiliului Judeţean Sălaj au fost date peste cap după ce colegii lor de la PNL şi UNPR au decis să absenteze. În lipsa cvorumului necesar, prefectul Marin Niţu a anunţat că o nouă şedinţă de constituire va avea loc duminică, 26 iunie.

Consiliul Judeţean Sălaj este format din 31 de consilieri, iar pentru constituire este necesară prezenţa a două treimi din aceştia, respectiv a 21 de consilieri.

La scrutinul din 5 iunie, sălăjenii au decis ca din această structură să facă parte 12 consilieri PSD, 10 liberali, şapte UDMR-işti şi doi aleşi UNPR.

“Legea permite şi asemenea situaţii, dar nu cred că ele schimbă datele problemei. Probabil au dorit să demonstreze că există o alianţă la nivel local între PNL şi UNPR, nu pot să îmi explic altfel, cu toarte că asta putea fi manifestată şi prin vot în şedinţa de constituire”, ne-a declarat Tiberiu Marc, preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean, cel care va câştiga, cel mai probabil, un nou mandat.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei, reprezentanţii celor două formaţiuni politice care au chiulit de la şedinţa de vineri pun gestul lor pe seama “tăcerii” PSD şi UDMR vizavi de proiectele pe care le au pentru Sălaj. “Vrem ca aceste două partide să îşi prezinte public, măcar în al 12-lea ceas, dacă în timpul campaniei electorale nu au făcut-o, proiectele pentru judeţul Sălaj şi eventualele soluţii pentru ducerea lor la îndeplinire. Vrem ca fiecare sălăjean să ştie exact programul echipei PSD-UNPR, şi peste patru ani, fiecare alegător să poată evalua activitatea ei”, se arată în comunicatul amintit.

18 Thoughts to “PNL și UNPR au boicotat şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Sălaj”

  1. Anonim

    sst…. Dorm PNL-istii. Sunteti iresponsabili ,PNL-istilor, de parca va pasa de noi. Interesele voastre pe primul loc, minciuna si denigrarea #### sunt punctele voastre forte

    1. Anonim

      Raluca Gireada de ce nu te semnezi, draga?

  2. Calyn

    Pentru anonimu’ de la 10:49

    Te-ai trezit si tu, cred ca minciuna si denigrarea sunt”calitatile” tale si a partidului pe care-l reprezinti.

    UDMR si PSD au aratat timp de 25 ani ca le pasa reusind sa ne faca Vasluiui Ardealului,

  3. COMO sa preia fraiele pnl si sa-l duca in piata de lubenite.

  4. Anonim

    ADEVARUL ESTE CA NICI NU AU CE CAUTA IN CONSILIUL JUDETEAN,NICI pnl NICI unpr1

  5. Anonim

    pentru Calyn 24 iunie 2016 at 13:10 – Reply

    Ca un fraier am votat-o pe Indreies, adica PNL. Mi-am dat seama cat de penibila e. Sa stii ca am adeziune la PNL daca chiar vrei sa stii!!!!

  6. Anonim

    pt Calyn
    Am sustinut PNl si pe Indreies,dar sa stii ca imi pare rau. Ne-a mintit Indreies si Bode , si au facut promisiuni desarte. De la alegeri nu am nici o treaba cu politica si nici nu ma mai intereseaza.

  7. Anonim

    psd cu ungurii distrug Salajul, marc tigane numai sa furi, gainarule si denes du-te in ungaria, nu ai ce cauta in Romania, jogodie!

  8. Rad

    Rusine PDL-bode cu b mic si capalnasiu cu c mic.…..Ce rezolvati cu asemenea gesturi? Va scufundati si mai rau in ochii electoratului in mod cert. La alegerile din toamna platiti si mai rau . p Poate atunci va arunca peste bord colegi vostri si il aduc. pe aliatul …COMO sa va puna pe directie … Vai mama voastra. Udmr/ul rade de voi si cu dosul…

  9. Anonim

    Chiulul acesta nu are nici o noimă! De aceea au fost votați, ca să boicoteze constituirea Consiliului județean? Se văd carențe de inteligență și cultură politică a „aleșilor”.

  10. Anonim

    Una l-i cununa, la toti! Avem un consiliu local la Zalau de tot rasul. Stati sa vederi la judet. Paruiala continua, in judetul asta sunt importante scaunele, ciolanul si nepotismul. Cetateanul? Duca-se dracului. Prostime, buruiana. Din ciclul ” da-te ba, la o parte! Mânce-va boala aia grea, pe toti, ca ne-ati mâncat zilele.

  11. Anonim

    se repeta istoria1como este din nou subalternul lui bode1ha ha ha

  12. Anonim

    PSD este naşpa. Dar Bode e mai rău decât Marc.

  13. Anonim

    gest cred urat si inacceptabil din partea pnl. trebuie sa ne asumam ceea ce suntem si totodata rezultatul alegerilor.cat despre proiecte, daca ele sunt constructive se pot sustine si atunci cu siguranta ca vor fi acceptate daca sunt bune si cu folos pt comunitate.prioritatea este interesul comunitatii care te-a investit cu incredere, voturi. orgolii personale, fuga si neasumarea a ceea ce a iesit e o atitudine iresponsabila total. amanarea de partea cui? a cetateanului care spera ca chiar devreme dupa alegeri vor aparea lucruri bune?

  14. ioan

    INTERESUL NATIONAl ? sau INTERESE DE GASCA?

  15. Anonim

    presedintii pnl, dl bode si dl capalnasiu, ar trebui responsabil sa-si asume rezultatele alegerilor celor care i-au votat si astfel sa se prezinte seriosi la constituirea consiliului judetean. altfel isi vor strica omaginea si mai rau decat e. prin fuga,imbufnare, ca nu-i mai crede nimenea.urat.o chestiune specifica romaneasca.daca nu castigam noi, macar incurcam pe altii, chiar daca asta inseamna intreaga comunitate pe care o reprezinti, si mai grav, parlamentar fiind, ales al judetelui tau,in Parlamentul Romaniei.

  16. Anonim

    Lucian Bode cat ai platit autorizatie de constructie pentru pensiunea ta de la Valcău? Spune drept cata reducere a facut primarul de la Valcău pentru tine? E drept ca si Guţă fratele tău care este anchetat de Diicot are pensiune la Valcău? Cat a platit autorizatie de constructie? Cat a scris primarul si cât a plătit in adevar?

Leave a Comment