Liberali salajeni vor sa-l conserve pe Tariceanu in fruntea PNL

Liberali salajeni vor sa-l  conserve  pe Tariceanu in fruntea PNL

Cu doar cateva ore inaintea alegerilor la nivel central, liberalii salajeni par sa fi renuntat la sustinerea lui Crin Antonescu pentru presedintia partidului, astfel incat majoritatea membrilor PNL Salaj, delegati la Congres, au luat decizia sa-l sustina pe Calin Popescu Tariceanu.

Daca, la un moment dat, delegatii PNL Salaj la Congresul partidului erau impartiti in doua tabere, ceea ce ne ducea la concluzia ca lupta de la centru ar putea crea divergente destul de serioase si la nivelul judetului, se pare ca, in ultimele zile, spiritele s-au mai calmat. Presedintele organizatiei, Radu Capilnasiu, sustine ca, din discutiile purtate cu colegii sai, majoritatea dintre ei s-ar fi decis sa-l sustina, pentru functia de presedinte al PNL, pe Calin Popescu Tariceanu: In principiu, majoritatea delegatilor din Salaj vor vota cu Tariceanu.

Desigur, pana la urma, votul este liber, insa din discutiile avute cu ceilalti colegi am inteles ca aceasta este optiunea lor. Motivul acestei decizii, sustine Radu Capilnasiu, este legat de faptul ca actualul lider al PNL ar pastra stabilitatea existenta in PNL si, mai mult de atat, partidul ar avea nevoie de experienta lui Calin Popescu Tariceanu. Consider ca realegerea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de presedinte al PNL ar pastra un echilibru in sanul partidului. Mai trebuie sa adaug ca, sub presedintia lui Tariceanu, PNL a ajuns la un procent de circa 20 la suta din sufragiile electoratului, nivel care ne include in randul partidelor mari aflate pe esichierul politic romanesc. Apoi, consideram ca experienta acumulata de catre actualul presedinte al PNL trebuie folosita, a marturisit Radu Capilnasiu.

Congresul PNL se desfasoara pe parcursul a doua zile – 20 si 21 martie, la acesta participand 23 de delegati salajeni cu drept de vot.

Leave a Comment