Kovacs Irina, adjunctul Inspectoratului Şcolar, secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Inspectorul general şcolar adjunct Kovacs Irina Elisabeta a fost numită prin decizia premierului Sorin Grindeanu, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Sălăjeanca îi ia locul lui Kiraly Andras Gyorgy, demis de primul-ministru.

Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial de luni, 26 iunie, fiind contrasemnată de către Victor Ponta, secretar general al Guvernului.

Kovacs Irina ocupa fotoliul de adjunct al ISJ Sălaj din septembrie 2013, având responsabilităţi în domeniul managementului. Cu o experienţă de 28 de ani în învăţământ, ca profesor de biologie, noul secretar de stat este lector universitar doctor în cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”.

În 2008, 2009 şi 2010 a primit premiul pentru excelenţă în educaţie acordat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în 2007, medalia “Gheorghe Lazăr” pentru rezultate de excepţie în activitatea didactică, în 2005, la Istanbul, premiul I şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Mediu, iar în Brazilia, medalia de bronz la Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Tehnologie “Mostratec”.

În 2008, 2012 şi 2016, ea a candidat pe listele UDMR pentru Senat, pe Colegiul 4 Zalău, iar în 2012, pentru un fotoliu de consilier municipal din partea aceleiaşi formaţiuni politice.

Alte articole

24 Thoughts to “Kovacs Irina, adjunctul Inspectoratului Şcolar, secretar de stat în Ministerul Educaţiei”

 1. Anonim

  un pui de UNGUR veritabil …o antiromanca pana in maduva oaselor…. catedra retinuta la weseleni… oare natia asta cand se va trezi

  1. Rom

   Unde-ţi faci concediul, la Hajduszoboszlo? Acolo esti cuminte!

 2. Anonim

  Dute mai.Are nora romanca la singurul fiu.Despre ce vorbesti.

 3. fosta eleva la post liceala

  O femeie puternica si de succes care știe ce vrea! Ca dascăl, ” jos pălăria”! Bravo ei, Felicitari!

 4. Anonim

  pt.6,48:
  -Cine nu e roman este antiroman?Ma indoiesc.Sunt convins ca doamna Kovacs va reprezenta intreg sistemul de invatamant salajan la nivelul national.nu doar cel minoritar.

 5. Anonim

  Doamna Kovacs va ocupa cea mai inalta functie guvernamentala in aceasta perioada.In loc sa ne bucuram de reusita unei salajence,o facem antiromanca,dansa avand nora romanca.

 6. Bravo ei!

  E o femeie extraordinara si un dascal minunat.
  (Si sunt roman, ca sa n-avem vorbe).

 7. Anonim

  Zilele trecute, Kelemen Hunor a mințit că UDMR nu participă la guvernare!

 8. Xxx

  Sper cu ocazia asta “doamna” sa nu mai aiba timp de a obliga copii sa mearga in clasa 0 la Wesselényi.Dansa nu a binevoit sa suplimenteze locurile in clasa pregatitoare pentru a ne forta sa ducem copii la scoala unde a fost directoare. O HARPIE de femeie

  1. Gugu

   nu te forteaza nimeni fā…dute la garā!

 9. Anonim

  O cunosc pe doamna profesoara. Un profesionist adevarat, un om cu alese calitati, o mare doamna.

 10. Anonim

  A facut de toate numai biologie NU
  a predat limba franceza la liceu -bravo!!! asa se ajunge ministru secretar de stat

  1. Anonim

   pai mie mi a fost prof.de biologie ce tot aduni acolo?

 11. Anonim

  ,,A CUI SALTEAUA ESTE”?

 12. Anonim

  Asistam la comentarii suburbane nu este ok. trebuie sa ridicam nivelul de comunicare.

 13. Anonim

  s-a ocupat si de broastele de pe Meses !-medialia !hi!

 14. Anonim

  În ce lume trăim? Pana unde poate ajunge răutatea unor oameni? Chiar nu mai putem aprecia nimic? Știu ca pe d-na Kovacs o regretă toți-sau aproape toți-colegii de la ISJ! Este o profesionista serioasa și un om valoros. Eu îi doresc succes! Sa ne reprezinte cu cinste!

 15. Anonim

  Oameni de buna credinta nu comenteaza
  ar avea ce despre aceasta IRINUCA -unguroaica salajenca- ,promovata politic sa fim bine intelesi, ca merite profesionale nu are de nici un fel ,

  1. Anonim

   capul tau nu are..creier!

 16. Anonim

  A nu se trece cu vederea ca în anul școlar 2015 – 2016 a convocat directorii de scoli să-i amenințe cu destituirea ca nu se încadrau în costul standard, obligându-i sa reducă personal,măsura care a fost luata de unii directori fricoși. Acum doamna cu pricina are ocazia sa se bata pentru 6% din pib pentru educatie. Ca salariat al ISJ nu a excelat în nimic. Sa nu greșesc a gestionat,, laptele și cornul,, _Fără modificări.

 17. Anonim

  Bravo 20.21
  Poate în semn de recunoștință pentru reducerea unui număr semnificativ de posturi i se va ridica o statuie ca cea din fata ISJ.

 18. Invidie de sezon ...

  Madam Lucy Pop nici acum n-o lasa in pace? D-na Kovacs a fost printre foarte putinii profesionisti din ISJ Salaj, printre care cu siguranta nu se numara senatoreasa sefa. Nu i s-a dat voie sa faca nimic, doar a fost trimisa la inaintare cand trebuiau facute lucruri nepopulare. Acum lacheii madamei Pop o jignesc si ii pun in carca toate relele, pentru ca e departe profesional de “sefa lor preaiubita si adorata”. Felicitari, salajeanca noastra, care vorbeste romaneste mai bine ca madam Pop si cu siguranta nu face greseli de ortografie cum face Lucy (pe care, apropos, o cheama Maria si semneaza cu un prenume pe care nu-l are).

 19. Cetatean

  Pertinenta observatia, “invidie de sezon”.

Leave a Comment