KLAUS IOHANNIS, DESPRE MOŢIUNEA DE CENZURĂ: „Vă spun cu certitudine că nu vom avea un guvern PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit că PSD va depune moţiune de cenzură, în 17 august, împotriva guvernului Orban. Şeful statului a spus, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Palatul Cotroceni, că atunci când a fost înlăturat guvernul Dăncilă în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că guvernul Orban este un guvern minoritar menit să gestioneze treburile publice până la organizarea alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

„După scurt timp, PSD a făcut o pasiune din depunerea moţiunilor de cenzură, chit că trebuie, chit că nu trebuie. Acţiunea anunţată acum de PSD este strict populistă, fără rost. PSD se opune unui guvern care gestionează criza şi care pregăteşte alegerile. (…) Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea. Părerea mea este că această moţiune este neavenită politic. Eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. PSD nu a venit cu niciun fel de soluţii, vine cu tot felul de texte populiste, încearcă să dărâme Guvernul şi să prindă câteva voturi pentru alegeri.

Cei de la PSD sunt ahtiaţi după putere şi suferă pentru că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare. În privinţa a ceea ce va fi post-moţiune, vă spun cu certitudine că nu vom avea un guvern PSD”, a afirmat Klaus Iohannis.

În privinţa alegerilor locale, preşedintele a precizat că Parlamentul a decis că acestea se vor desfăşura în 27 septembrie şi că, dacă epidemia nu se agravează, ele pot fi organizate în condiţii de siguranţă sanitară pentru toţi participanţii la procesul electoral. Domnia sa a afirmat că Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică trebuie să stabilească numărul critic de infectări zilnice peste care nu se pot organiza alegeri.
Klaus Iohannis s-a arătat nemulţumit şi de traseismul politic acceptat în ultima vreme de PNL care a racolat mai mulţi aleşi locali de la PSD.

Preşedintele a spus că nu vede ochi buni aceste racolări şi a reamintit că el este un adversar al traseismului politic, care „este o boală gravă a politicii româneşti”.
Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment