Iuliu Nosa vs. Dan Ghiurco, o competiţie ce frizează scandalul

Pentru cei de la PSD Sălaj, Colegiul Jibou reprezintă aproape o garanţie a accederii în Camera Deputaţilor, istoria post-decembristă evidenţiind această realitate. Tocmai de aceea, la fiecare patru ani, în preajma alegerilor parlamentare, apele aparent calme în care se scaldă social-democraţii sălăjeni, subit, dau în clocot. Cum au mai rămas doar două luni până la alegerile parlamentare, situaţia din sânul PSD începe să se înfierbânte. Miza este mereu aceeaşi, un fotoliu de parlamentar aproape asigurat. Totuşi, cine va fi persoana care va candida pentru un fotoliu în Camera Deputaţilor din partea PSD, via USL, în colegiul Jibou?
Ca să înţelegem mai bine cum stă situaţia, de precizat că prim vicepreşedintele PSD Sălaj, Iuliu Nosa – parlamentarul în funcţie ce reprezintă colegiul amintit – a reiterat cu mult timp în urmă că intenţionează să candideze la parmanetare. În acelaşi timp, Dan Ghiurco, un alt pesedist, cu acte de consilier judeţean, şi-a arătat şi el – poate mai vehement decât ar trebui – intenţiile de a participa la aceleaşi alegeri, pe acelaşi fotoliu. Situaţia se agravează în condiţiile în care niciunul dintre cei doi nu renunţă la idee, amândoi având şanse reale de a (re)accede în Parlament, ambii fiind susţinuţi de lideri locali şi, desigur, fiecare dintre ei având la „purtător” argumentele potrivite pentru a fi nominalizat pentru această candidatură.
Pe de o parte, Iuliu Nosa susţine că are experienţa necesară pentru a reprezenta judeţul în Parlament, astfel că în condiţiile în care va obţine un nou mandat de deputat va sprijini Sălajul din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, atâta timp cât USL se va afla la putere. „Până la urmă, Comitetul Executiv Judeţean va desemna persoana care va candida pe colegiul Jibou. Eu am să mă supun oricărei decizii pe care colegii mei o vor lua”, a declara vineri Iuliu Nosa.
Pe de altă, Dan Ghiurco se bazează pe sprijinul a câtorva lideri pesedişti de pe Valea Someşului, fapt care-i dă „aripi”. Deşi nu a putut fi contactat de redacţia noastră pentru a-i cere un punct de vedere, Dan Ghiurco a susţinut, în anumite cercuri care-i sunt apropiate, că este decis să candideze în colegiul Jibou, chiar în condiţiile în care colegii săi nu vor fi de acord cu acest fapt. Surse din anturajul său susţin că, în cazul în care PSD nu-l va susţine în „proiectul” său, ar mai exista câteva variante de a candida, şi anume din partea PP-DD sau, în cel mai rău caz, independent.
Din nefericire, nu am putut stabili un contact cu liderul social-democraţilor sălăjeni, Tiberiu Marc, fapt care ne privează în demersul nostru de a afla mai multe informaţii cu privire la situaţia PSD de pe Valea Someşului.
Cert este că, în doar câteva zile, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Sălaj va trebui să ia o decizie cu privire la persoana care va candida în colegiul Jibou, pentru un fotoliu de deputat în mandatul 2012-2016. Până atunci, majoritatea celor implicaţi adoptă „politica struţului”. De ce oare?

9 Thoughts to “Iuliu Nosa vs. Dan Ghiurco, o competiţie ce frizează scandalul”

  1. nae

    Dragutul de el isi atribuie construirea drumului Zalau-Jibou,cu toate ca n-a avut nici cea mai mica participare, la aceasta lucrare ! Asa-i,bate la usa campania electorala !!!

  2. nae

    Spune ca are experienta,de parca s-a nascut cu ea ! N-are oare PSD-ul un tanar reprezentativ pentru social-democratia din judetul nostru !!!

  3. Rosos

    …mare Psd-ist si Chiurca asta,da numa pana la ciolan,ca daca nu-i dati ciolanu numit colegiul Jibau va paraseste tat pt. un ciolan,dar de data asta oferit de dusmanii de la PPDC-u…no de aici se vede ce mare-i verticalitatea,loialitatea si de ce nu patriotismul neamurilor de straita parvenite din politica autohtona…cat un ciolan!!!

  4. dana

    Dan Ghiurco santajeaza, amenintand ca pleaca la PPDD?!! Nu e bine, domnu’ Dan. O fi Nosa expirat, dar are e om cu verticalitate si caracter, calitati pe care dumneata nu le ai. Hai sa te intreb ceva. Daca ajungi in Parlament si apoi treci la alt partid, ce tupeu va trebui sa ai sa imi ceri, peste 4 ani, iarasi, votul?

  5. ion

    Marc i-o trage din nou lui Nosa ca si atunci cand i-a luat conducerea partidului!Succes la dat la gioale securist batran!

  6. un...artist

    Palarie mult prea mare pentru capul tau Danut…Nu te supara dar nu ti-a venit inca randul. Mai „ciordeste ” impreuna cu bala de pe prostii de la Cuceu vreo patru ani si apoi vom vedea ! Poate pana atunci crapa si Nosa ca altfel nu scapi de el Hai pa !

  7. un...artist

    Astia doi se bat ca chiorii, iar „CATINDAT va fi…CIUNT!!! ha,ha,ha

  8. Anonim

    asta este fuga dupa un pic de ciolan . fratilor cu totii ajungem la 2 metri sub pamant , bagati la cap si nu mai fugiti atita dupa bani

  9. anonim

    ….si uite-asa moare capra PSD-ului.

Leave a Comment