Ioan Rus crede “cu disperare” în nevoia unor politici ardelene

Olivian Vadan 5 aprilie 2013 5
Ioan Rus crede “cu disperare” în nevoia unor politici ardelene

Descentralizarea şi regionalizarea nu înseamnă “fotolii pentru cineva” ci soluţii alternative şi complementare la cele ale Guvernului central, declarat joi, la Zalău, fostul ministru de Interne, Ioan Rus, prezent la Conferinţa Judeţeană a PSD Sălaj. “Descentralizarea şi regionalizarea nu înseamnă fotolii pentru cineva. Sigur, la nivelul gândirii superficiale şi a patimii româneşti, poate să însemne asta, şi anume că se mai fac nişte fotolii pentru unii. Nu, acest proces nu va aduce fotolii noi, ci va crea nişte locuri în care unii vor trebui să fie capabili să slujească interesul comun (…). În acest moment, dacă vă uitaţi cu atenţie la cât suntem noi de grozavi şi deştepţi, aproape că îţi vine să crezi că părinţii noştri, după 50 de ani de comunism, ne-au lăsat o ţară mai aranjată decât o lăsăm noi copiilor noştri. Să nu fie ruşine de acest lucru? Şi să nu facem nimic pentru acest lucru?”, a declarat Ioan Rus, candidat pentru un post de vicepreşedinte regional în cadrul PSD. Acesta a adăugat că, deşi subiectul privind descentralizarea a fost luat în discuţie de nenumărate ori, până în prezent, nu s-a întâmplat nimic concret, Ioan Rus subliniind că el crede “cu disperare” în acest proiect. “Noi n-am beneficiat niciodată de descentralizare adevărată. Nici în ceea ce priveşte administraţia publică şi nici în ceea ce priveşte politica. Acum, este un moment în care se discută solid şi serios despre descentralizare. Este un moment în care se mai pune problema unei descentralizări administrative. Eu cred cu speranţă şi chiar cu disperare în acest proiect, pentru că el nu este opţional. El trebuie, obligatoriu, să reuşească”, a menţionat fostul ministru de Interne.

În opinia lui Ioan Rus, soluţiile nu trebuie aşteptate doar de la Bucureşti, ci trebuie să fie găsite şi pe plan local şi regional, alternativ şi complementar cu cele naţionale. “Nu putem să aşteptăm la infinit să ne dea soluţii Guvernul de la Bucureşti. Soluţiile locale, regionale, zonale sunt permanent alternative la soluţiile naţionale, sunt permanent complementare soluţiilor pe care Guvernul central le gândeşte. Este un efort şi este un alt tip de a face politică în România. Eu chiar cred în nevoia unor politici ardelene, chiar cred în nevoia existenţei unui grup ardelean de politicieni axat pe acţiune şi complementaritate cu celelalte regiuni ale ţării”, a mai spus, în final, Ioan Rus.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. eugen serban(cheudeanu) 6 aprilie 2013 at 21:24 - Reply

  E CEL MAI POTRIVIT PT. REGIONALIZARE,PERSOANA DOMNULI IOAN RUS,AUTORITATE,CAPACITATEVERTICALITATE,CURAJ AL RASPUNDERI,OM CARE NU TREBUIE SA POARTE GREUTATI IN BUZUNARE SA NU-L SUFLE VANTU

 2. Anonim 8 aprilie 2013 at 14:27 - Reply

  Tot respectul pt acest om politic.A dovedit ca are coloana vertebrala cand a fost ministru de interne pe vremea lui Nastase si mai ales cand a vazut ca-i groasa cu referendumul a demisionat fapt ne mai intalnit in politica de pe Dambovita.Nu s-a auzit nimic despre mega afaceri pe la Cluj.

 3. MMMM 8 aprilie 2013 at 21:26 - Reply

  daca interesele pesonala nu va fi pus in fata intereselor generale daca
  responsabilitatii impartite dupa criteriul performantei, bunului simt
  in centrul atentie va fi omul atunci poate ca se schimba ceva dar pentru aceasta este nevoie de schimbarea mentalitatii
  nu banul este totul
  succes

 4. Anonim 9 aprilie 2013 at 22:13 - Reply

  Dupa cu se vede Ardeleni nu sant in stare sa sustina un Ardelnean la conducerea tari prefera fomisti de moldoveni sau sudisti

 5. Claudiu Tegzes 13 aprilie 2013 at 09:54 - Reply

  Felicitari !!! din partea mea si a familiei aveti toate voturile .Respecte si multa sanatate.Cu siguranta acest proiect va reusi .

Lasa un Raspuns »