Instruire cu presedintii sectiilor de votare

Magazin Salajean 22 noiembrie 2007 0

La videoconferinta organizata de conducerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative cu prefectii s-a examinat stadiul finalizarii actiunilor din Programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European, in anul 2007, respectiv Programul calendaristic pentru realizarea actiunilor referitoare la desfasurarea referendumului national din 25 noiembrie privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei. La videoconferinta a participat prefectul Andrei Todea, alaturi de subprefectii Vegh Alexandru si Marin Nitu, membrii comisiilor tehnice constituite pentru cele doua procese electorale, precum si cei doi presedinti ai Biroului Electoral Judetean, respectiv al Biroului Electoral al Circumscriptiei Judetene.

Pana la aceasta data, la nivelul judetului Salaj, actiunile s-au desfasurat potrivit programelor calendaristice stabilite pentru cele doua procese electorale. In cursul zilei de luni, in vederea pregatirii scrutinului din data de 25 noiembrie privind alegerile europarlamentare, prefectul Andrei Todea a convocat o sedinta a Comisiei tehnice judetene, in cadrul careia a fost abordata si problematica dotarii cu mijloace de comunicare a informatiilor la sectiile de votare extrase de catre Institutul National de Statistica in esantionul reprezentativ. De asemenea, prefectul Todea a dispus masurile necesare astfel incat, la toate sectiile de votare, sa fie asigurate mijloace de comunicare fixe sau mobile, iar Biroul Electoral Judetean sa fie dotat cu un grup electrogen. Pana la aceasta ora, au fost preluate timbrele autocolante, stampilele de vot, declaratiile pe propria raspundere, buletinele de vot si stampilele sectiilor de votare, materiale depozitate la sediul Institutiei Prefectului, care sunt sub paza reprezentantilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Pe de alta parte, ieri, prefectul Andrei Todea va participa la sedinta de instruire a presedintilor sectiilor de votare, la care vor mai fi prezenti subprefectii Vegh Alexandru si Marin Nitu, membrii Comisiei tehnice, presedintele Biroului Electoral Judetean, primarii si secretarii unitatilor administrativ teritoriale.

Cat priveste organizarea referendumului national pentru introducerea votului uninominal, si in acest caz, la nivelul judetului, actiunile se desfasoara conform programului calendaristic stabilit. In acest sens, azi urmeaza sa aiba loc sedinta de instruire a presedintilor sectiilor de votare si a loctiitorilor acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »