În cinci localităţi sălăjene au votat mai mulţi alegători decât erau pe liste

În cinci secţii de votare din judeţul Sălaj, prezenţa la vot a depăşit 100%. Campioană este localitatea Ugruţiu, unde au trecut pe la urne 43 de persoane, în timp ce pe listele permanente se răgăsesc doar 23.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Biroului Electoral Central, în cinci localităţi din judeţul Sălaj, numărul celor care au votat este mai mare decât cel din listele permanente. Este vorba despre Ugruţiu şi Voivodeni (comuna Dragu), Miluani (comuna Hida), Cormeniş (comuna Lozna) şi Vălişoara (Letca).
În satul Ugruţiu, din comuna Dragu, din totalul celor 43 de persoane care au votat, doar 23 aveau domiciliul acolo, celelalte având doar reşedinţa. Prezenţa la vot a ajuns, astfel, la 186,9 la sută, fiind una dintre cele mai mari înregistrate la nivel naţional.
O situaţie asemănătoare se înregistrează în Vălişoara, comuna Letca, unde prezenţa la urne a fost de 113,63 la sută, după ce au votat 25 de persoane, faţă de cele 22 de pe liste. În localitatea Voivodeni, comuna Dragu, şi-au exercitat dreptul la vot 262 de persoane, 22 dintre ele în baza vizei de flotant, înregistrându-se o prezenţă de 109,16 procente.
În Miluani, comuna Hida, unul dintre cei 28 de alegători avea domiciliul în altă parte, fapt ce a urcat prezenţa raportată la 103,7 la sută. În Cormeniş, comuna Lozna, numărul celor care au votat a fost de 155, cu doi mai mult decât apăreau pe liste – prezenţa fiind de 101,3 la sută.

Leave a Comment