În ceasul al 13-lea, Liviu Balint scoate nasul din bârlog

După seria de atacuri îndreptate împotriva sa în ultimele zile, joi seara, probabil “chinuit” de remușcări, deputatul Liviu Balin a reacționat pe pagina sa de Facebook, acolo unde a postat un mesaj prin care încearcă să justifice decizia pe care a luat-o de a vota moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu, încălcând astfel dispozițiile PMP: “Până ieri (miercuri, n.r.), toți cei din opoziție erau împotriva Guvernului Grindeanu. Culmea, dintr-o dată Grindeanu a devenit cel mai apreciat prim-ministru de către opoziție. Eu chiar am discutat zilnic cu cetățenii județului Sălaj, care mă întrebau ce se întâmplă cu creșterea punctului de pensie de la 1 iulie, cu creșterile salariale, cu rectificarea bugetară care se face de obicei în luna iulie. Toată activitatea instituțiilor din țară și a ministerelor era blocată în acel moment. Nu vedeam nicio rezolvare prin a rămâne Grindeanu premier alături de un ministru și Secretarul Gerenal al Guvernului, în persoana lui Victor Ponta, fără nicio legitimitate și susținere politică în spate”.
Mai departe, deputatul susține că, în condițiile în care moțiunea nu trecea, se risca aruncarea României într-o mare criză politica-economică. “De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucrează în ministere este blocată total. Ținând cont că urmează vacanța parlamentară, până în septembrie nu se mai întâmpla nimic iar țara nu trebuia sa rămână în blocaj. Eu am ajuns în Parlamentul României să îi reprezint pe cetățeni și să votez, indiferent dacă votez pro sau contra. Nu am ajuns parlamentar ca să lipsesc de la ședințele de lucru. Prezența mea la voturile finale, după cum se poate verifica pe site-ul Camerei Deputaților, este de 99 la sută. Pe lângă cele 14 proiecte de lege pe care le-am semnat ca și co-initiator, am depus și o lege la care eu am fost unic inițiator , adică proiectul privind declararea zilei de 15 Mai – Ziua Ardelenilor”, susține Balint.
Făcând trimitere la decizia partidului ca parlamentarii PMP să nu participe, în sală, la votul moșiunii, pe care a încălcat-o cu bună știință, Liviu Balint spune că a fost pur și simplu deranjat de faptul ca am văzut la televizor un grup de aproximativ 10 persoane, parlamentari PMP, care erau prezenți în sala plenului. “Am fost foarte iritat și, în acel moment, am hotărât să cobor jos în plen și să îmi exprim și votul împotriva Guvernului Grindeanu. Înainte de a coborî în sală, le-am transmis un mesaj celor doi președinți executivi ai PMP, prin care am precizat că nu am de gând să părăsesc partidul, dar conștiința și unele nemultumiri mă obligă să particip la vot și să îmi asum toate criticile și sancțiunile venite din partea colegilor și nu numai. Chiar în cadrul sedintei de grup reunit, de pe 20 iunie, conducerea PSD a invitat PMP să pună umărul la stabilitatea politică, economică a țării și implicit intrarea PMP-ului la Guvernare. Conducerea PMP a refuzat oferta PSD-ului, lucru pe care eu nu-l consider normal, pentru că, stând în opoziție, nu poți să rezolvi doleanțele cetățenilor”, susține parlamentarul.
Continuând pe același ton patetic, Liviu Balint ne transmite că abia așteaptă ziua de luni când, după invitația președintelui Iohannis adresată partidelor politice de a participa la consultări, să numească un premier care să formeze cât mai repede un cabinet și să se apuce urgent de treabă.
În finalul “prologului” său, probabil fără să fi fost la curent cu “noutățile” din partid, parlamentarul precizează că, deocamdată este membru PMP: “Nu nu mi-am dat demisia și nici nu mi s-a cerut acest lucru. Aștept conducerea centrală să ia decizia pe care o consideră, după care o să văd drumul pe care îl voi urma în politică. Ședința de azi (joi, n.r.), este sedința lunară pe care o organizează filiala Sălaj și nu este o sedință specială. Din păcate nu voi putea participa la această ședință, unde aș explica colegilor mei motivul pentru care am participat la vot. Zilele acestea sunt într-o delegație oficială la care particip din partea Parlamentului, ca reprezentant în Comisia de sănătate din Camera Deputaților”, mai adaugă Balint, probabil de pe malul mării.
Și, cum nici ustoroi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase, legat de zvonurile apărute cum ca ar fi negociat anumite posturi, parlamentarul ne dezvăluie că nu a avut nici o discuție cu vreun reprezentant al puterii legat de aceste lucruri. Evident, nici nu încape vreo îndoială în acest sens…

Alte articole

17 Thoughts to “În ceasul al 13-lea, Liviu Balint scoate nasul din bârlog”

 1. Anonim

  Gata la dat afara Basescu,acum poate merge la dracnea.

 2. Anonim

  Como o sa se reorganizeze caci e invatat pentru interesul national…

 3. Anonim

  Un șperțar plin de prefăcătorie!

 4. anonim

  Domnule Liviu Balint, prin sustinerea PSD-ului ne-ati arata mai degraba ca doriti declararea zilei de 15 martie, zi de sarbatoare nationala, in totala contradictie cu actiunile si vorbele ,,marete” publicate pe retelele de socializare.
  P. S Puteti sta linistit, la urmatoarele alegeri veti fi cap de lista- UDMR

 5. Anonim

  CACAT A FOST… CACAT A RAMAS

 6. Anonim

  Negociaza cu organizatia ALDE sa le fie sef….

 7. Anonim

  No asa faci COMO!!!!

 8. Anonim

  No ce daca doar e si el un om.

 9. Anonim

  Eu cred ca nu e om.

 10. Anonim

  Un om de joasa speță.

 11. Anonim

  Sa iti fie rusine ordinarule. In fata noastra a Jibouanilor ai ajuns de unde ai plecat. Un cacat

 12. Anonim

  Frustratilor!

 13. Anonim

  PSD i-a promis ceva, a votat cum trebuie. Acum PSD a uitat, dl Balint se va intoarce la Jibou si gata. PSD – Como = 1-0. Chiar credeati ca dl Marc a uitat atacurile dlui Balint din campanie? :)))

 14. Anonim

  26 iun 8:44 Narciso nu-ti fie ciuda pe cei care-l mustruluiesc pe como al tau ,ai numa grija ca o sa-ti ia PSD-ul slujba bine platita de la buget .

 15. Cetatean

  Om de nimic.

 16. noi

  narciso ar fi bine sa incepi sa mai muncesti si tu pe la dsv ca prea mult freci menta.si apropo lipseste como de la vindut lebenita la calea ferata din jibou

Leave a Comment