Guvernul propune alegeri locale in 1 iunie

Magazin Salajean 6 martie 2008 0

Guvernul propune alegeri locale in 1 iunieGuvernul a decis, in sedinta de ieri, ca alegerile locale din acest an sa fie organizate la 1 iunie, potrivit agentiei MEDIAFAX.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, in urma cu o saptamana, ca alegerile locale vor fi organizate, cel mai probabil, la sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie, data exacta urmand sa fie stabilita in sedinta Guvernului. El a declarat de mai multe ori ca nu are in vedere amanarea alegerilor locale, programate pentru vara acestui an, singura sa grija fiind ca acest scrutin sa nu se suprapuna cu perioada de desfasurare a Campionatului European de fotbal, care urmeaza sa aiba loc in perioada 7-29 iunie.

Pe de alta parte, PDL a propus ca alegerile locale sa fie organizate in 25 mai si 8 iunie, propunere fata de care si-au exprimat acordul de principiu majoritatea partidelor.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni, la finalul Biroului Permanent National, ca evaluarea juridica a social-democratilor arata ca organizarea alegerilor locale in alta perioada decat 8-15 iunie nu se poate face in lipsa unei legi organice adoptate de Parlament. Geoana a mai afirmat ca organizarea alegerilor locale in data de 25 mai, cum au propus unele partide, sau la sfarsitul lunii iunie, cum a propus PSD, nu se poate face decat printr-o lege organica adoptata de Parlament. El a mentionat ca nu este nevoie de o lege organica pentru modificarea datei alegerilor locale, doar in eventualitatea in care acestea au loc in intervalul 8-15 iunie, cand expira, din punct de vedere legal, mandatul actual al consilierilor si primarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »