Grupul de la Cluj o ia la stanga

Magazin Salajean 28 noiembrie 2006 0

Fostul negociator-sef cu Uniunea Europeana, deputatul PSD de Cluj, Vasile Puscas, a explicat, la sfarsitul saptamanii trecute, si la Zalau, si la Cluj-Napoca, ca exista, in continuare, multe stereotipuri la nivelul conducerii partidului, cu toate ca programul de reformare a fost adoptat ca document oficial al partidului. Presa regionala titra ieri ca Alesii locali sunt cei mai expusi in razboiul cu Puterea si ca Proiectul de reforma al PSD, propus de Grupul de la Cluj, a esuat. Conform celor declarate de Puscas, pentru ca nu s-a reusit regionalizarea partidului, pentru ca se va reveni la un mandat al presedintelui de patru ani si pentru ca exista tot mai multe voci care doresc un vot pe lista, si nu candidaturi individuale pentru functiile de conducere din partid.

Stereotipii, Geoana

La Zalau, dupa conferinta extraordinara a organizatiei judetene, vineri, l-am intrebat pe Vasile Puscas cand va scapa PSD de termopanele lui Nastase si de agramaticalitatile lui Vanghelie. Raspuns: Cred ca va scapa foarte greu pentru ca, din pacate, au devenit aproape stereotipii de comunicare publica. Cand va fi PSD capabil sa elimine stereotipiile? Cand va impune altele. Si ar trebui sa o faca foarte repede, in 2007. L-am mai intrebat pe Vasile Puscas de ce il sustine pe Mircea Geoana. Raspuns :Pentru ca Mircea Geoana este un lider care a devenit compatabil cu ceea ce sunt partidele social-democrate din Europa. Puscas a completat ca nu se mizeaza doar pe un lider locomotiva la carma partidului, ci pe lideri locali, regionali si nationali ai partidului, ceea ce ar insemna o normalitate a partidelor moderne.

Stanga, mai la stanga

Nu in ultimul rand, l-am intrebat pe vicepresedintele PSD de ce este acest partid de stanga. Este de stanga pentru ca, la ora actuala, este singurul care se ocupa, intr-adevar, de componenta aceasta sociala. Ma refer la piata muncii. (…)Ne intereseaza foarte mult ceea ce se numeste capitalul uman. Ceilalti se ocupa numai de capitalul financiar. (…) Noi ne ocupam cu adevarat de acest capital uman. PSD a fost singurul partid care a venit cu solutii pentru problemele sociale din mediul rural, a declarat Vasile Puscas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »