Fostul primar blochează alegerile parţiale de la Cizer

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat mai multe proiecte de acte normative privind organizarea şi desfășurarea alegerilor locale parțiale în data de 5 noiembrie. În judeţul Sălaj, vizată de aceste prevederi ar fi o singură comună – Cizer – rămasă fără primar după ce fostul edil, Liviu-Nicolae Fărcaş, şi-a pierdut fotoliul în urma unei condamnări definitive.
Totuşi, locuitorii comunei Cizer vor mai avea de aşteptat până îşi vor putea alege un nou primar, în condiţiile în care Fărcaş a cerut în instanţă anularea ordinului emis în 23 mai 2017 de către prefectul Florin Florian, prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului fostului edil. Procesul se află pe rolul Tribunalului Sălaj, primul termen al judecăţii fiind programat în 17 noiembrie, adică la 11 zile după alegerile parţiale.
Liberalul Liviu Nicolae Fărcaş a fost demis din funcţia de primar al comunei sălăjene Cizer, după ce, la mijlocul lunii mai a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Cluj pentru conflict de interese. El a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare, întrucât în calitate de ordonator principal de credite, a dispus plata a 2.970 de lei către întreprinderea individuală a fiicei sale, plus plata sumei de 15.951 de lei către propria firmă, cedată fictiv unei fine, dar pentru care doar el avea specimen de semnătură, şi a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, viramente şi ridicări de numerar din contul respectivei firme, incompatibile cu funcţia deţinută. În plus, a dispus achitatea a 60.700 de lei către o societate comercială în baza unei facturi pentru lucrări de deszăpezire, care nu au fost realizate în realitate.
După demiterea lui Fărcaş, atribuţiile de primar au fost preluate de vicele Ioan Pătcaş.

Leave a Comment