Femeile liberale si-au facut planuri de guvernare

Magazin Salajean 24 octombrie 2011 0

Femeile liberale si-au facut planuri de guvernare

Femeile liberale au anuntat, vineri, la Zalau, ca in centrul preocuparilor lor sta familia si vor milita pentru a pune in practica cele mai bune solutii pentru cresterea nivelului de trai al romanilor.

Organizatia Femeilor Liberale organizeaza o serie de dezbateri, precum a fost si cea de vineri, de la Zalau, prin care promoveaza propunerile USL si PNL pentru un viitor mandat in vederea imbunatatirii performantelor din sistemele de invatamant, sanatate sau social.

Organizatia Femeilor Liberale (OFL) din Romania doreste sa fie un deschizator de drumuri al dialogului intre politici si societatea civila. Constatam ravagiile produse in Educatie si Sanatate, prin masurile luate de actuala guvernare, si intentionam sa promovam politicile in sprijinul familiei, al sanatatii, economiei, mediului si domeniului social, a afirmat deputatul Lucia Varga, presedintele OFL.

La Zalau, liberalii au prezentat o serie de masuri pe care le considera viabile pentru a imbunatati viata romanilor. Schimbarea radicala a economiei romanesti este pilonul de baza in strategia liberalilor. Asa cum a sustinut deputatul Eugen Nicolaescu, dezvoltarea economiei romanesti se poate face prin crearea unui mediu de afaceri performant, care sa produca avutie nationala.

USL are capacitatea sa realizeze in guvernarea viitoare un milioan de locuri de munca, fiscalitate redusa, incurajarea mediului de afaceri, politica sociala activa, mentinerea cotei de impozitare la 16 la suta, iar pentru salarii impozitare progresiva, reducerea contributiei cu forta de munca. Pentru sistemul sanitar am propus ca crestem finantarea la 6 la suta din PIB si sa introducem finantare de la stat pentru trei tipuri de servicii: cele de urgenta, de preventie si pentru programele nationale (bolile cardiovasculare, TBC, cancer, diabet, HIV-SIDA), a dezvaluit Eugen Nicolaescu.

Fostul ministru al Sanatatii a anuntat ca liberalii intentioneaza sa lanseze, in domeniul sanatatii, o lege a preventiei si vor demara, in acest sens, o campanie de strangere de semnaturi (un milion). In favoarea reducerii costurilor la bugetul de stat liberalii au in plan sa desfiinteze Casele Nationale de Asigurari de Sanatate, sa introduca asigurarile complementare de sanatate si asigurarile private.

Cum saracia este cea mai acuta problema cu care se confrunta romanii, Mariana Campeanu, vicepresedinte OFL, a fost de parere ca aceasta poate fi eradicata prin protectie sociala.

Protectia sociala nu inseamna ajutor social, ci asigurarea unui invatamant de calitate si a asistentei sociale de calitate, prin asigurarea sigurantei cetateanului pe strada sau la serviciu, prin garantarea pensiei, precum si prin conditii normale de cresterea copiilor, ceea ce converg spre un grad normal de civilizatie. Concret, e nevoie pentru acestea de modificarea legilor referitoare la dialogul social si a Codului Muncii si de o reforma totala in sistemul de pensii, pentru ca, pe viitor, niciun fel de Boc sa nu mai atenteze la venitul pensionarilor, a sustinut Mariana Campeanu.

Pe de alta parte, asa cum a avertizat parlamentarul liberal de Bihor, Cornel Popa, prezent vineri la Zalau, salajenii vor avea de suferit de pe urma regionalizarii.

PD-L-ul este formatiune non-grata pentru Salaj, judet pe care vor sa-l vada ras de pe fata pamantului. PNL-ul se opune acestei regionalizari haotice si absurde. Vor ramane astfel, foarte multe probleme ale salajenilor nerezolvate; aceasta nu este o solutie de dezvoltare a tarii, a subliniat senatorul Cornel Popa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »