Fara acceptul conducerii partidului: Reprezentantul PSD Salaj in BEJ a semnat procesul verbal

Magazin Salajean 9 decembrie 2009 0

Fara acceptul conducerii partidului: Reprezentantul PSD Salaj in BEJ a semnat procesul verbal

Chiar daca au anuntat ca vor contesta rezultatul alegerilor prezidentiale, in fiecare judet al tarii, indiferent de numarul de voturi obtinute de candidatul Mircea Geoana, si in Salaj, reprezentantul PSD in Biroul Electoral Judetean (BEJ), Adrian Stan, a semnat procesul verbal incheiat la finalul numararii voturilor. Astfel, reprezentantii BEJ Salaj au plecat la Bucuresti, mai precis la sediul Biroului Electoral Central (BEC), cu un proces verbal semnat de catre toti membrii Biroului, culmea, proces verbal semnat inclusiv de catre reprezentantul celor care il contesta.

Prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, ne marturiseste ca Adrian Stan, membrul PSD in BEJ Salaj, a primit directive pentru a nu semna procesul verbal privind centralizarea voturilor, in judetul nostru, pentru alegerea presedintelui Romaniei. Mi-e foarte greu sa inteleg de ce a semnat acel act, in conditiile in care i s-a spus sa nu o faca, spune Iuliu Nosa.

La randul sau, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, nu isi poate explica gestul colegului sau: Daca a facut acest lucru, trecand peste recomandarile noastre, inseamna ca omul are o problema. Astfel, vom avea si noi o problema de discutat cu el.

Contactat, destul de agitat, Adrian Stan ne declara precipitat ca a semnat procesul verbal pentru ca la momentul respectiv, nu se punea problema contestarii alegerilor. Pe de alta parte, reprezentantul PSD in BEJ Salaj sustine ca nu a avut niciun motiv sa nu semneze acel act, in conditiile in care stia ca, in judetul nostru, nu s-a pus problema fraudarii alegerilor. Apoi, cat se poate de elegant, scuzandu-si calitatea de simplu membru de partid, ne-a inchis telefonul in nas.

Reamintim ca, in urma cu doua zile, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, a anutat ca au fost semnalate o serie de elemente clare de frauda, ceea ce va duce la contestarea rezultatului alegerilor prezidentiale, la nivel national. Am decis sa analizam voturile nule, dar si cele din sectiile speciale. Pentru ca avem semnale cum ca ar exista elemente clare de frauda, pe care le vom proba, PSD a decis sa conteste aceste alegeri prezidentiale, a mai spus liderul social-democrat. Mai mult, Tiberiu Marc a facut o serie de aprecieri despre scrutinul desfasurat in Salaj, liderul social-democrat marturisindu-ne ca ii atrag atentia cel putin doua elemente: numarul mare de voturi nule – 1.235, dar si numarul mare de persoane care au votat la sectiile speciale – 8.082 de persoane. Toate aceste exemple sunt tot atatea semne de intrebare asupra corectitudinii procesului electoral in Salaj, a incheiat liderul PSD Salaj. No comment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »