Dumnezeu, cu mila! Primăria Jibou are, de joi, conducere „bicefală”

Întruniți în ședință extraordinară, consilierii locali din Jibou au decis, joi dimineață, să-l delege pe consilierul local Ioan Bujor (ales pe listele PSD) în funcția temporară de viceprimar. Potrivit reprezentanților Primăriei Jibou, din cei 17 consilieri aleși, la ședință, au participat doar 13, suficienți însă pentru a putea lua decizia amintită. De la ședință au lipsit doi consilieri ai PSD și tot atâția ai PNL.
În ceea ce privește modul în care s-a votat, aceleași surse ne declară că 10 consilieri au fost „pentru” numirea lui Ioan Bujor, unul s-a abținut, în timp ce trei dintre voturi au fost nule.
În cursul zilei de astăzi, Hotărârea Consiliului local Jibou privind delegarea lui Ioan Bujor pentru a prelua temporar atribuțiile de viceprimar va ajunge pe masa prefectului Marin Nițu. Ulterior, acesta va trebui să dea un aviz de legalitate, în maxim zece zile de la primirea comunicării.
Lucrurile sunt mult mai complicate însă. Până în momentul în care Marin Nițu nu va emite ordinul de revocare din funcția de consilier local al Anei Indreieș, cerut oficial de către PSD (partidul pe listele căruia a candidat la alegerile din 2012), după ce aceasta a decis să treacă în tabăra PNL, la Jibou va exista, pe de o parte, un consilier local care a preluat temporar atribuțiile de viceprimar – Ioan Bujor și, pe de altă parte, un alt viceprimar cu atribuții de primar – Ana Indreieș.
Situația se putea rezolva însă foarte simplu, dacă se dorea, evident. După ce a intrat, zilele trecute, în posesia documentului celor de la PSD – prin care se cerea revocarea din funcția de consilier local al Anei Indreieș -, potrivit legii, prefectul Marin Nițu ar fi putut să dea curs cererii social-democraților. Iar astăzi asistam la o simplă formalitate de delegare a unui nou viceprimar cu atribuții de primar. Însă, cel mai probabil, prevalându-se de termenul de soluționare a petiției PSD, care este de 30 de zile de la data înregistrării ei, Marin Nițu a aruncat „pisica moartă” în curtea Consiliului local Jibou, pentru ca aleșii jiboani să-și spele rufele între ei. Ceea ce a dus, implicit, la acutizarea haosului din Primăria de pe malul Someșului. Și cum prefectul se află, în aceste zile, în delegație la București, nu ne rămâne decât să spunem că, la Jibou, Dumnezeu cu mila…

Leave a Comment