Dumitru Rus sare la gâtul deputatului Iuliu Nosa

Olivian Vadan 26 noiembrie 2012 51
Dumitru Rus sare la gâtul deputatului Iuliu Nosa

Candidatul PP-DD Sălaj în colegiul Jibou la Camera Deputaţilor, Dumitru Rus, a făcut cunoscut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că principalul său contracandidat, deputatul USL, Iuliu Nosa, “vrea să-şi întoarcă faţa către primarii USL punându-i să caute adânc în fundul sacului după realizarile acestora”. Dumitru Rus susţine că aceste “realizări” vor fi confiscate primarilor de către deputatul USL, care nu şi-a adus vreo contribuţie la realizarea lor. “Atât primarii de pe Valea Someşului şi Valea Almaşului, cât şi locuitorii acestor văi, s-au săturat de un deputat care aruncă cu bani publici doar primăriilor USL, atunci când are nevoie de voturi, aşa cum s-a întâmplat şi cu o luna înaintea campaniei electorale. Pardon, nu cu bani, ci cu mărunţis, lucru pe care acum vrea să-l treacă la capitolul realizări pentru a nu mai fi <>”, declară candidatul PP-DD. Acesta îi transmite lui Iuliu Nosa că orice ar face în cel de-al 12-lea ceas, din punctul de vedere al someşenilor şi al almăşenilor, este fără folos. “Pe oameni nu-i mai poţi păcăli. Oricâte întâlniri cu primarii USL ai face, nu ai cum să descoperi ajutorul pe care l-ai oferit acestora pentru a te lăuda în presă şi pe panourile de campanie ce le pregateşti a le afişa începând de miercuri sau joi, pentru că nu ai nicio realizare în cei 8 ani de mandat. Toate realizările făcute în primării sunt meritul exclusiv al primarilor. Am fost membru PNL vreme de 23 de ani şi ştiu foarte bine că USL nu are nevoie de Iuliu Nosa, ci doar Nosa are nevoie de USL pentru a-i mai pacăli încă o dată pe oameni şi a se ascunde în spatele unui vot de partid. De ce întâlnirile la ceas de taină le faci doar cu primarii USL, şi nu cu toţi primarii din colegiu? Vrei să fii parlamentarul primarilor USL care, apropo, nu te susţin. Eu vreau să fiu parlamentarul tuturor primarilor din colegiul 3, dar mai ales locuitorilor Vaii Someşului şi Văii Almaşului. Îl am alături pe Dumnezeu şi să ştii că Dumnezeu îi are alături pe oameni, inclusiv pe primari, şi este singurul care te primeşte şi în ceasul al 12-lea ca şi în cel dintâi”, îi transmite Rus Dumitru lui Iuliu Nosa.
Candidatul PP-DD a mai adăugat că fondurile europene alocate pentru modernizarea satelor şi comunelor, desigur insuficiente, nu au nimic de-a face cu numele şi contributia lui Iuliu Nosa, ci sunt doar meritul primarilor. “Aceste fonduri au fost atrase de către primari prin următorii piloni de finanţare: Măsura 322 – prima sesiune – Asfaltări, apă, canalizare; a doua sesiune – Apă, canalizare, drumuri care ulterior au fost completate cu programul after school şi investiţii în cămine culturale; a treia sesiune – Asfaltarea şi refacerea centrelor culturale şi sociale; Măsura 313 – Investiţii în centre de informare turistică; Măsura 322 – Măsuri contra inundaţii; Măsura 312 – Investiţii în drumuri pentru exploatări agricole şi drumuri forestiere; Ordonanţa 7/2006 – Ministerul Mediului prin Agenţia de Mediu finanţează proiecte pentru apă, canal şi staţii de epurare şi spaţii verzi. Punctual, banii alocaţi pe comune, în 31.10.2012, din sumele defalcate din TVA, pentru plata arieratelor, au fost după cum urmează: Gârbou – 58,3 mii lei, Ileanda – 28,33 mii lei, Letca – 7,68 mii lei, Mirşid – 55,57 mii lei, Poiana Blenchii – 24,37 mii lei, Zimbor – 30,83 mii lei (Anexa 1); Mirşid – 25,49 mii lei, Someş Odorhei – 29,01 mii lei (Anexa 2); Someş Odorhei – 64,39 mii lei (Anexa 3)”, face cunoscut Dumitru Rus.
În finalul întâlnirii cu presa, candidatul PP-DD îi mai transmite o dată contracandidatului său că primarii din colegiul Jibou nu îl mai susţin: “Spre ştiinţa dumneavoastra, d-le <>, ca să nu vă încurcaţi, deşi poate auziţi pentru prima dată despre aceste programe, nu au nici o legătură cu sprijinul şi implicarea dumneavoastră şi consider că nu puteţi să ieşiţi într-o conferinţă de presă şi pe materialele de propagandă electorală să păcăliţi oamenii încă o dată, aşa cum v-aţi propus. Toţi primarii colegiului 3 ştiu foarte bine asta. De aceea nu vă mai susţin, indiferent la câte întâlniri îi veţi mai convoca în cele două săptămâni rămase de campanie”.

Comentarii

comments

51 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Mirelus din Corbeanca 26 noiembrie 2012 at 15:54 - Reply

  „Dumitru Rus este omul care va aduce schimbarea pe Valea Somesului si Valea Almasului. Are un plan concret pentru rezolvarea problemelor comunitatii dumneavoastra, pentru crearea de noi locuri de munca si este capabil sa-l duca la indeplinire. Domnia sa merita tot sprijinul necesar pentru a-si duce la indeplinire angajamentul pe care si l-a asumat”
  Calin Popescu Tariceanu

  • La puscarie, mitica la puscarie 26 noiembrie 2012 at 16:16 - Reply

   Mirelus, l-a sunat presa pe Calin Popescu Tariceanu, dupa materialele imprastiate de omu` schimbarii, iar acesta a inceput sa rada zicand ca nu a zis asa ceva, desi a fost rugat insistent de marele Rus mitica (la puscarie). A fost o inventie, cu care a vrut agramatu tau de mitica (la puscarie) sa minta oamenii. Ca doar din 4 in 4 ani isi arata al tau mitica (la puscarie) coltii, ca doar doar a crede cineva ce om cinstit e.
   Hop si el
   La puscarie, mitica la puscarie!
   La puscarie, mitica la puscarie!
   Stii tu celebrul cantec….

  • Gelu 26 noiembrie 2012 at 16:19 - Reply

   :))
   candidatu lu peste…
   El si Buboi, diploma de facultate, fara BAC

 2. MITICA..... 26 noiembrie 2012 at 16:26 - Reply

  EU ZIC SA TRECI SI CAMPANIA ASTA LA PIERDERI,
  ORICUM ESTI OBISNUIT…..
  APROPO, AM AUZIT CA TU ESTI SUSTINUT DE USL, DE AIA AI AVUT 2 VOTURI LA CONGRESUL JUDETEAN, CAND TI-AI ANUNTAT INTENTIA DE A CANDIDA LA POSTUL DE DEPUTAT

 3. Anonim 26 noiembrie 2012 at 16:42 - Reply

  Nosa nu e bun, dar cum dracu ceilalti candidati nu sunt in stare sa vina cu ceva bun? astia nu-s in stare decat sa arunce cu gunoi, de care din pacate nu ducem lipsa

 4. Anonim 26 noiembrie 2012 at 17:05 - Reply

  Am vazut si reportaju din graiul. Norocul lui e ca a venit cu foaia. chiar si asa s-a incurcat. Pacat ca cei de la salajeanu, nu-l invita in direct, sa vedem si noi cum se descurca cu un moderator care are cva habar de economie, politica, etc.
  Asa de editoriale de astea facute de altii sunt satul

 5. Anonim 26 noiembrie 2012 at 17:36 - Reply

  Intr-o tzara normala, astfel de personaje nu-si au locul, insa becalizarea romaniei, a facut ca toti agramatii si analfabetii sa-si doreasca functii publice, ca de…nu-i destul sa am bani daca lumea nu stie cati am.!

 6. Anonim 26 noiembrie 2012 at 20:45 - Reply

  ARD are cei mai buni candidati!

 7. O familie de pe Valea Somesului... 26 noiembrie 2012 at 23:35 - Reply

  De “carcotasi” e satula lumea asta…hai sa lasam un om de afaceri adevarat sa faca ceva si pentru noi oamenii de pe Valea Somesului si Valea Almasului. Aveti sustinerea noastra d-le Rus, sa va ajute Dumnezeu sa reusiti in tot, va respect si stiu ca sunteti un om de cuvant.
  Ne-am saturat ca de 8 ani domnul Nosa sa nu faca nimic…exact cum spune si vorba: “sa fii om ii lucru mare sa fii domn e o intamplare”.
  Noi o familie de pe valea Somesului sustinem un om adevarat: Rus Dumitru!

  • ti-au murit laudatorii 27 noiembrie 2012 at 09:46 - Reply

   mai, mai, da bine mai sti sa te lauzi.

 8. pi pi di di 27 noiembrie 2012 at 07:36 - Reply

  Mitica de ce ti-ee rusine sa zici ce partid reprezint? De ce tot indrugi ca aprtidu tau este Valea Somesului? Nu iti recunosti apartenenta? Ai umblat numai dupa ciolan toata viata ta. zici ca nu ai avut afaceri cu statul? Dar Mall-ul cum l-ai facut? Pe terenul care ti-a ramas mostenire? sau era terenul Primariei??? Rusineeee, la pushcarieeee

 9. Anonim 27 noiembrie 2012 at 09:30 - Reply

  “Îl am alături pe Dumnezeu şi să ştii că Dumnezeu îi are alături pe oameni”–si daca e asa cum zici de ce ai intors spatele cu aroganta cand ti-a fost cerut sa ajuti locasul lui Dumnezeu? Avea mare nevoie de acest ajutor, sa stiti d-nule Dumitru Rus. Probabil stiti la ce ma refer sau, pardon nu a fost important pt. dumneavoastra.

 10. Anonim 27 noiembrie 2012 at 10:22 - Reply

  fitiu senator pe valea somesului

 11. Anonim 27 noiembrie 2012 at 10:23 - Reply

  FITIU AVRAM SENATOR

 12. Anonim 27 noiembrie 2012 at 11:07 - Reply

  mitica un om fara carte, un sfertodox fara diploma care nici odata nu va avea succes pe vale.

 13. Rezmives 27 noiembrie 2012 at 14:24 - Reply

  Mitica ce-ar fi sa ne spui cat datoreaza firmele tale Statului Roman si cand mai platesti cate ceva la fisc?
  Eventual si daca a luat BCR supermagazinul din centru sau ti-l mai lasa un an?

 14. Toma 27 noiembrie 2012 at 14:26 - Reply

  Un gunoi de (ne)om acest rus(u), care improasca cu noroi pe d-l Nosa, care are studii universitare pe bune si mult bun simt, deci are caracter, ceea ce nu e cazul nesimtitului pipididist, lingau ordinar (acum al megaciocoiului didi !)

  Razboi e in capul sec al acestor creaturi pipiste si a sustinatorilor lor !

 15. Anonim 27 noiembrie 2012 at 15:46 - Reply

  Alta strategie proasta….
  In 2008 a fost mai bland si a avut de castigat, acum iese zilnic cu balbaieli la televizor, sa vada lumea ce pr0st e….
  Mitica editorialistule, nici macar citi nu stii, dar vrei sa fi deputat…..
  Hai PPDD. In afara de Onorica toti sunt niste analfabeti care se cred…….oameni de afaceri

 16. ponta plagiatorul psd-ist 27 noiembrie 2012 at 16:35 - Reply

  Nosa un gunoi execrabil. A umblat in parlament numai cu viclesuguri in interes personal.Sa fi vazut cum si-a construit casa, numai cu halca de gratare in gusa aia a lui de porc PSD-ist.Si casa nu a trecut-o la declaratia de avere.Huo excrocule de Nosa.

 17. Anonim 27 noiembrie 2012 at 17:09 - Reply

  Dumnezei sa-i ajute sa ajunga deputat iar dupa alegeri, impreuna cu Stanciu si Mocanu sa ia partidul din labele lui Demle. Stanciu s-a exprimat clar ca vrea lucrul acesta si sper sa-l sustina si sa-i fie alaturi si domnul Rus si domnul Mocanu.

 18. La puscarie, mitica la puscarie 27 noiembrie 2012 at 17:34 - Reply

  La puscarie, mitica la puscarie !
  La puscarie, mitica la puscarie !
  La puscarie, mitica la puscarie !

 19. vasile 27 noiembrie 2012 at 19:28 - Reply

  la ppdd este un singur om la care ii pasa de popor si acela este stanciu un om din popor si viitor presedinte ppdd te sustinem si te iubim

  • Anonim 27 noiembrie 2012 at 23:27 - Reply

   Vasile, iar ai baut ca porcu

 20. Anonim 27 noiembrie 2012 at 20:31 - Reply

  Succes d-lui Iuliu Nosa! Oamenii de pe Valea Somesului si Valea Almasului sunt cu d-voastra.

 21. PiPi-DiDi 27 noiembrie 2012 at 20:36 - Reply

  Mitica,Stanciu, Mocanu, Demle, o echipa “superba” care merita sa fie dotat cu niste scaune electrice cu telecomanda.

  • Pop 28 noiembrie 2012 at 11:55 - Reply

   ce stresat esti

 22. eu 27 noiembrie 2012 at 22:18 - Reply

  Nu pacaliti oamenii de rand. Pe cele doua vai,votand corect trebuie sa dam castig de cauza,la senat,d-lui profesor ,doctor conferentiarAVRAM FITIU ,pentru ca faptele lui ni-l recomanda iar la camera deputatilor,musai sa-l votam pe RUS DUMITRU tot pentru faptele care-i confirma valoarea. NOSA are doar trecut,viitor nu mai are.Daca vreti sa bateti pasul pe loc,alegeti-l. Eu votez cu cei doi,sunt cei mai meritosi. Apoi,este o rusine pentru USL ca la trimis pe OROS la SIMLEU cand acest om nu-i capabil sa pazeasca padurile statului.Priviti va rog spre padure si ve-ti constata cum se fura masa lemnoasa de catre subordonatii d-lui OROS.

  • Anonim 28 noiembrie 2012 at 13:01 - Reply

   Mah tu esti PNL-istu lui Talos…?

  • Anonim 28 noiembrie 2012 at 13:53 - Reply

   Pt cei care nu cunosc redistribuirea va lamuresc…
   Nosa probabil o sa aiba peste 50 % in colegiul sau…
   Pe de alta parte Mirel e in lupta directa cu Oros, deoarece doar 2 USL-isti o sa mearga in parlament (deputati ).
   Al III-lea va fi probabil Seres, iar al 4-lea se va alege in urma redistribuirii… Daca merge Bode de la Simleu, atunci prinde si Talos Mandat, dar daca Barsan scoate mai multe voturi decat Bode, atunci merge Barsan din Zalau, si Oros ( nu Talos) de la USL
   Adica pt cei mai greu de cap:
   C -dep
   Seres – 62 %
   Nosa – 56 %
   Barsan sau Talos 30 %
   Bode sau Oros 30 %
   Aici mai poate fura un mandat de deputat incurca socotelile ori Mocan ori Onorica

   Astept combateri

   • Anonim 28 noiembrie 2012 at 14:05 - Reply

    Nu cred ca vor fi 2 USL.Sigur va fi si un PPDD

    • Anonim 28 noiembrie 2012 at 15:17 - Reply

     Normal ar fi ca partidul cu
     25% sa aiba un deputat + 1/2 senator
     cu 50 % 2 dep + 1 senator
     USL Salaj in momentul de fata are undeva la 48 – 50 % => 2 dep +1 senator
     Dar astea sunt doar speculatii…la vot e adevaru`.
     Insa observ ca la parlamentare partidu nu prea ajuta decat un anumit candidat
     Ex. Tot PSD-ul este pe valea Somesului la Nosa
     Tot PNL-ul este in Zalau la Mirel
     Serban si Oros isi fac campanie singuri.
     La PD-L Bode a incercat sa-si puna candidati slabi, pt a avea el cele mai multe voturi, insa surpriza de pana acuma e Barsan, care are o campanie buna si va face un scor neasteptat
     La PPDD, fiecare cu banii lui.
     Partidul nu are organizatie asa ca toti lipitorii de afise sunt platiti. Motivul pt care au ales oameni de afaceri potenti financiar care aduca partidul la un 20 %. (exceptie o face Onorica care neavand bani merge singura si imparte afise).
     La UDMR ei …..mai rau sa nu fie :))

   • marin 28 noiembrie 2012 at 22:54 - Reply

    si eu cred ca vor fi doua ppdd . nici de cum usl . usl nu sta foarte bine in salaj si de aceasta data nici nu si-a ales candidatii potriviti

    • Andrei 29 noiembrie 2012 at 07:39 - Reply

     in nici un caz nu vor fi 2 ppdd

   • Andrei 29 noiembrie 2012 at 07:42 - Reply

    USL nu va avea 2 deputati pentru ca sudul tarii le va lua la distribuirea nationala surplusul de voturi

   • onorica la zalau 29 noiembrie 2012 at 10:27 - Reply

    un singur usl la camera deputatilor-nosa iuliu.

 23. Anonim 28 noiembrie 2012 at 13:41 - Reply

  Succes D-nule Nosa!

  • NOSA 28 noiembrie 2012 at 22:57 - Reply

   nosa nosa
   asi vose me mata
   :))))))

   • Anonim 30 noiembrie 2012 at 08:25 - Reply

    🙂

   • Anonim 4 decembrie 2012 at 10:53 - Reply

    Nosa, Nosa, demisia, demisia

 24. elena 28 noiembrie 2012 at 16:36 - Reply

  bravo domnule rus.tu si cu demle singuri capabili.lasati sa vorbeasca sant niste ciori.

 25. anonim 28 noiembrie 2012 at 19:04 - Reply

  Pe Rus i-l spun faptele.Cel mai execrabil om de pe fata pamantului.Intrebati oamenii care au lucrat pt. el.Averea si-a facut-o neplatind salariile la oameni si darile la stat.Nici daca a-r fi ultimul om de pe fata pamantului nu la-s vota.Prin venele lui curge sange de PORC….

 26. Anonim 28 noiembrie 2012 at 20:58 - Reply

  Demle un om fara pedigri pentru politica, Stanciu unul care se screme si nu poate, Mitica un nepregatit, vai de cozonacul lor…

 27. Stefan 28 noiembrie 2012 at 22:56 - Reply

  adevarul e ca PP-DD a adunat echipa buna; fiecare dintre candidati este daca nu cel mai bun, atunci sigur pe locul secund in colegiul sau. Deci au sanse si sa iasa din prima, si sa iasa la redistribuire. Sunt oameni cu notorietate.

  • Anonim 29 noiembrie 2012 at 07:38 - Reply

   ADEVARUL este ca nu suntem chiar atat de prosti toti sa votam ppdd

  • Anonim 29 noiembrie 2012 at 12:18 - Reply

   Vise, nici mocan, nici rus, nici onorica nu ies pe 2.
   Poate rus pe 2, in rest locurile 3, 4
   De stanciu ce sa mai zic, 5 sau 6

 28. Ardelean 29 noiembrie 2012 at 13:07 - Reply

  Cred ca titlul articolului e nepotrivit, deoarece saltimbancul de rus, n-a sarit la gatul deputatului Iuliu Nosa ci la (apro)popoul lui, caci acolo ii este locul.

 29. Anonim 30 noiembrie 2012 at 11:31 - Reply

  Slab caracter Rus asta, a pocit valea somesului cu un afisaj nebun, nebun nu stiu cine il consiliaza dar e jale

 30. Anonim 30 noiembrie 2012 at 22:32 - Reply

  Mai cine l-a trimis pe Demle la Salajanul,? vai de capul nostru a zis ca romanii nu au onoare

 31. Anonim 1 decembrie 2012 at 08:53 - Reply

  da ce, au?

 32. anonim 1 decembrie 2012 at 16:12 - Reply

  Nici unul dintre candidati nu merita sa fie trimis in parlament,pt ca nu sunt niciunul cu gindul sa faca ceva pt binele Salajului,nici unul nu l-ati auzit spunind ce va face ca sa creeze macar 100 locuri de munca pt cei care vor sa lucreze,sa refaca un dispensar medical,sa faca ceva pt o cresa de copii,pt un sanatoriu sau pt o munca de cercetare in sanatate,invatamint,etc.Toti vorbesc si mint ca basescu s-au invatat sa minta si sa fure.Invatamintul este primordial si totul porneste de aici.DUMNEZEU SA NE AJUTE,VOTATI CUM CREDETI CA E MAI BINE,NU VA LASATI INFLUENTATI DE NIMENI.Sa incercam sa scapam de nebunul de la cotroceni.

 33. Anonim 3 decembrie 2012 at 18:28 - Reply

  De nebunu de la cotroceni o sa scapam…
  Dar pe cine trimitem in parlament conteaza…
  Vrem oameni de calitate, sau ne plangem in continuare de mila ca sunt rai si nu ne reprezinta interesele….
  Votul dat ne caracterizeaza ca si indivizi…

Lasa un Raspuns »