Despre votul ilegal, la Piata de masini

Magazin Salajean 17 noiembrie 2009 0

Despre votul ilegal, la Piata de masiniPiata de masini din Zalau a fost locatia aleasa duminica, de catre jandarmii, politistii si pompierii salajeni, pentru informarea cetatenilor cu privire la faptul ca votul ilegal inseamna inchisoare. In cadrul acestei actiuni, cei mentionati au distribuit pliante si au purtat discutii cu oamenii prezenti in piata de masini, pe tema consecintelor fraudarii alegerilor. Aceste actiuni fac parte din campania nationala a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), numita Votul ilegal inseamna inchisoare.

Tot printre atributiile stabilite prin ordinele si dispozitiile MAI, paza sectiilor de votare revine structurilor din sistemul de ordine publica din judet. Astfel, din cele 358 de sectii de votare existente la nivelul judetului Salaj, 82 au fost repartizate in paza Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj. Potrivit lui Vasile Bocea, inspectorul sef al unitatii, in vederea asigurarii pazei la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie, respectiv 6 decembrie, vor participa 160 de efective ale jandarmeriei salajene. Inclusiv vineri, vom desfasura actiuni privind instructajul participantilor la aceasta misiune. Speram sa nu apara incidente grave pe parcursul alegerilor pentru presedintele Romaniei, insa, daca va fi cazul, avem pregatite structuri de interventie. Orice incident sesizat pe timpul alegerilor va fi transmis Centrului de Comunicare Judetean, din structura caruia facem parte. Daca vom fi solicitati, vom interveni in cel mai scurt timp, a mentionat Bocea.

Totodata, jandarmii vor asigura paza la Biroul Judetean Electoral, precum si masurile de ordine la Prefectura pentru activitatea de predare a documentelor conform legii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »