Deputatul Iuliu Nosa: In Romania se instaureaza dictatura lui Basescu

Magazin Salajean 29 martie 2010 0

Deputatul Iuliu Nosa: In Romania se instaureaza dictatura lui Basescu

Deputatul PSD Iuliu Nosa a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca, in cadrul intalnirii pe care parlamentarii salajeni au avut-o cu liderii de sindicat de pe plan local, discutiile au fost centrate pe motiunea depusa de social-democrati privind grila de salarizare si pensiile din Romania, cele 11 masuri propuse prin motiune fiind aproape identice cu revendicarile sindicalistilor. I-am rugat pe parlamentarii salajeni sa voteze motiunea, intrucat rezolva o parte din probleme sociale.

Rezultatul dezbaterii, insa, il stiti, imi pare rau ca partea de solicitari nu a fost validata prin votul parlamentarilor. Ce spunea Silviu Brucan, prin anii 90, referitor la democratie, mi se parea ca perioada de timp mult prea mare. Nu numai ca nu am facut pasi spre democratie, dar ne-am intors cu spatele la directia de mers. In Romania se instaureaza dictatura lui Traian Basescu, iar exemplul cel mai bun in acest sens este dialogul cu grevistii, deloc putini la nivel national, a spus Nosa.

Potrivit acestuia, dupa 15 luni de guvernare, din care in opt luni PDL a mers alaturi de PSD, nu au fost prezentate masuri concrete pentru iesirea din criza, programele Prima casa si Rabla nefiind de niciun folos in acest sens.

Povesti cu avioane si lucruri necurate

Referitor la scandalul privind achizitionarea celor 24 de avioane F16 de la SUA, deputatul salajean considera ca sunt in spate lucruri necurate si ca achizitia trebuia neaparat facuta in urma unei licitatii publice, conform cu normele UE. Romania este membra a NATO, astfel ca e firesc sa aiba dotari militare, dar suntem prea saraci pentru a cumpara haine vechi. Daca Parlamentul nu va valida decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, achizitia ar trebui anulata, insa in Romania lui Traian Basescu se poate intampla orice, a declarat Iuliu Nosa.

Directorul APIA Salaj ar trebui sa isi dea demisia

Si in privinta directorului coordonator al APIA Salaj (PDL), Alexandru Muresan, acuzat de deputatul PNL Mirel Talos de comiterea infractiunii de vot multiplu la alegerile europarlamentare din iunie 2009, Iuliu Nosa are o opinie clara: Muresan ar trebui sa isi dea demisia, daca stie ca a savarsit infractiunea respectiva. Cel putin, demisia ar fi un gest moral si de responsabilitate fata de salajeni pe care Alexandru Muresan ar trebui sa il faca, sustine deputatul PSD. Daca tot invocam regulile corectitudinii si ale justitiei, acesta este lucrul pe care Muresan ar trebui sa il faca imediat, a declarat Iuliu Nosa.

Potrivit sursei citate, ramanand in functia de conducere, Alexandru Muresan face rau si colegilor de partid, nu doar salajenilor. Sper ca justitia va duce lucrurile pana la capat si va clarifica acest caz. Oricum, importanta nu e atat pedeapsa care poate fi data, ci faptul ca a fost incalcata legea, a adaugat Iuliu Nosa.

Vrea tot prim-vicepresedinte

In acelasi cadru, parlamentarul PSD de Salaj a declarat ca, pana in 30 iunie, trebuie definitivata consti-tuirea noilor structuri de conducere a PSD Salaj, el urmand sa opteze tot pentru functia de prim-vicepresedinte, daca aceasta va fi pastrata si pe viitor. Iuliu Nosa s-a abtinut, insa, sa faca declaratii referitor la contracandidatii pe care i-ar putea avea Tiberiu Marc, actualul lider al social-democratilor salajeni, care va candida pentru aceeasi functie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »