Deputatul Iuliu Nosa câştigă prima bătălie cu ANI

Deputatul PSD Iuliu Nosa a contestat în instanţă raportul elaborat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), prin care a fost declarat în conflict de interese. Magistraţii i-au admis cererea de chemare în judecată şi au anulat raportul de evaluare prin care inspectorii de integritate l-a găsit pe parlamentarul sălăjean în conflict de interese. Soluţia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
În toamna anului trecut, ANI a anunţat că deputatul s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce în legislatura 2008-2012, şi-a angajat fiul în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161 din 2003. În baza contractelor încheiate, inspectorii de integritate susţin că fiul deputatului Nosa a obţinut venituri salariale în cuantum total de aproape 36.000 lei, la care se adaugă indemnizaţia pentru creşterea copilului pe care a primit-o timp de un an, începând cu 20 martie 2012.
De cealaltă parte, Iuliu Nosa spune, la acea vreme că nu consideră că s-ar fi aflat în vreun conflict de interese. „Am comunicat ANI că fiul meu, Nosa Ionuţ, a fost angajat al Camerei Deputaţilor, contractul fiind semnat de Camera Deputaţilor, mai precis de către Juridic şi secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu. Din punctul meu de vedere, nu vreau să învinovăţesc pe nimeni, însă nici nu consider că m-aş afla, potrivit acestei situaţii, în vreun conflict de interese”, ne declara deputatul sălăjean imediat după anunţul făcut de ANI.

2 Thoughts to “Deputatul Iuliu Nosa câştigă prima bătălie cu ANI”

  1. Anonim

    S-a dovedit ca nu-i fiul lui.instanta a tinut cont de acest fapt.

  2. Tăunu

    Leprele ăstea de parlamentari şi-au asigurat bătrâneţele tihnite, şi-au tras pensii speciale, pentru ei va fi bine. Marş la pensie javră !

Leave a Comment