Democratii salajeni, intre dictatura si alegerile pentru Parlamentul European

Magazin Salajean 21 noiembrie 2006 0

Democratii salajeni, intre dictatura si alegerile pentru Parlamentul EuropeanOrganizatia PD Salaj acorda o atentie deosebita alegerilor pentru Parlamentul European, astfel ca, in acest sens, am facut mai multe demersuri de pregatire a liderilor PD. In aceasta perioada, in 8 localitati din judet, va avea loc o serie de intalniri cu oamenii. In aceste locatii vom distribui materiale referitoare la problematica integrarii in UE, a facut cunoscut presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, la finele saptamanii trecute, in cadrul unei conferinte de presa. Liderul democrat a mai spus ca, in sedinta viitoare a Biroului Permanent Judetean al PD Salaj, care va avea loc in aceasta saptamana, urmeaza sa se discute pe marginea propunerii a doi candidati pentru Parlamentul European, recomandare ce va fi analizata la nivelul Biroului Permanent National al partidului. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei doi candidati sunt urmatoarele: sa fie cunoscatori ai limbii engleze; sa aiba cunostinte in ceea ce priveste Uniunea Europeana si structurile acesteia; sa indeplineasca toate conditiile cerute de societatea civila; sa fie o persoana cunoscuta.

Prezent si el al conferinta de presa, secretarul general al PD Salaj, Lucian Bode, a dezvoltat subiectul, amintind localitatile salajene in care se va desfasura campania de informare cu privire la aderarea la UE: Letca, Valcau, Maeriste, Hida, Simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei si Jibou.

Referindu-se la posibilitatea ca democratii sa candideze pe liste comune cu liberalii, Viorel Stanca nu se arata deloc incantat sa injumatateasca locurile pentru Parlamentul European: Dupa cum stiti, liberalii, in cazul in care vom merge pe liste comune, au propus paritatea de unu la unu. Nu suntem de acord cu acest lucru, atata timp cat Protocolul Aliantei, care trebuie sa functioneze in toate actiunile comune, arata ca aceasta paritate se face tinand cont de rezultatele din sondajele realizate la momentul repsectiv. Ori PD are in sondaje, la ora actuala, 28-30 la suta, in timp ce PNL nu depaseste 18 la suta. Astfel, propunerea PNL mi se pare aberanta.

Abordand un alt subiect interesant, presedintele PD Salaj a tinut sa sublinieze ca nu el se afla in spatele controalelor ce au loc la diverse firme, fiind si el o victima a sistemului: Vreau sa informez cetatenii si, in special, agentii economici ca eu nu trimit controale nimanui, asa cum incearca unii sa dea de inteles, actiuni menite sa ma transforme intr-un fel de dictator al judetului. Dimpotriva, firmele mele sunt controlate de toate institutiile care au acest domeniu de activitate, cu toate ca aceste controale nu sunt intotdeauna justificate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »