Decapitare la Protecţia Consumatorilor Sălaj!

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj, Claudiu Silaghi, a ajuns în lista şefilor de instituţii publice demişi din funcţii. Acesta a primit, în data de 9 octombrie, ordinul de eliberare din funcţia publică emis şi semnat de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Claudiu Silaghi susţine, însă, că va mai rămâne câteva săptămâni în această funcţie, probabil şi mai mult de atât. „Am primit ordinul de eliberare din funcţia publică în data de 9 octombrie, cu preaviz pentru o perioadă de 30 de zile, pe motivul reorganizării instituţiei la nivel naţional. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a ataca în instanţă acest ordin, însă nu am decis dacă şi cum anume voi acţiona”, a declarat Silaghi.
Odată cu reorganizarea comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor din toate judeţele, la nivel naţional vor rămane doar opt comisariate regionale, fiecare dintre ele având în subordine mai multe comisariate judeţene. CJPC Sălaj va aparţine de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj şi nu va mai avea personalitate juridică.
Prin urmare, instituţia locală nu va mai avea un comisar şef, ci de comisar şef adjunct, aşa cum a fost în urmă cu caţiva ani. Doar că, de această dată, comisarul şef adjunct nu are autoritate în faţa personalului structurii aflată în subordine. Comisarii sălăjeni se vor subordona direct Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.
În locul lui Claudiu Silaghi este posibil să revină fostul comisar şef al instituţiei, după cum ne-a declarat preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpâlnaşiu. „Au şanse mai mari cei din sistem să ocupe o funcţie de conducere, cunoscând activitatea instituţiei şi legislaţia din domeniu. Cel mai probabil, în funcţia de conducere va fi numit fostul director, şi anume Dorina Rednic.
Potrivit acestuia, Dorina Rednic nu a activat niciodată ca membru în partidul liberal, aceasta fiind susţinută de PNL Sălaj în vremea Guvernării Tăriceanu.
Până la această dată, au avut loc câteva schimbări în conducerea instituţiilor publice din judeţ. Primii vizaţi au fost cei din Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, respectiv fostul inspector şcolar general Ioan Abrudan, înlocuit de Gheorghe Bancea, fostul inspector şcolar general adjunct Matyas Mirel, înlocuit de actualul, Maria Pop. A urmat directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, Sanda Bulgăreanu, înlocuită de Corina Forţ. Direcotul Direcţiei Agricole Judeţene Sălaj, Ioan Bujiţă, a fost detaşat pentru patru luni la Călăraşi, în locul lui fiind pus Gheorghe Nistor, şeful structurii similare din Teleorman.
Şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sălaj, Alexandru Lakatos, a fost înlocuit din funcţie de către pesedistul Sergiu Panie. Pe vechea funcţie a revenit şeful Registrului Auto Român Sălaj, Răzvan Guşet, în locul fostei conduceri, respectiv Ionel Domuţa.
Şi la Compania de Apă Someş au avut loc modificări, Marcel Zaharia fiind dat la o parte de noul director Eugen Pop, care a mai deţinut această funcţie în vremea guvernării peneliştilor. La Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Zalău a fost numit Vasile Nicoară, în locul fostului şef Vasile Filip.

13 Thoughts to “Decapitare la Protecţia Consumatorilor Sălaj!”

  1. Anonim

    fostul inspector şcolar general adjunct Matyas Mirel???????

  2. goie

    In sfarsit a scapat Zalaul de un imbecil. Du-te in mata la Simleu gaozar PDL-ist. Slugoi de 2 lei al lui Bode.

  3. reclamantu

    Nu-mi spuneti ca (re)vine (in)competenta de (Re)dnic care atunci cand am fost cu o reclamatie privind vanzare de lapte alterat cumparat de la magazinul unui ”ciocoi” mi-a spus sa-l duc la analize si sa-i aduc certificatul din care sa rezulte ca este alterat desi asta se vedea cu ochiul liber, neobosindu-se sa se ridice de pe scaun.
    Macar omu asta a bagat putina ordine in ”ciocoi”, inainte pe vremea doamnei? Re(luare) Re cine dracu a auzit de controale efectuate de aceasta institutie.

  4. B

    Bai Claudiu, ai uitat ca atunci cand ai fost numit a fost la fel, adica a fost reorganizata institutia. Atunci nu ai sarit in sus, nu ai mers in instanta ca nu e corect. Mergi invartindu-te.

  5. bello, bello

    lasa ca a activat Bella de la directia de langa livada-cartier Meses si pentru ea !!! FARISEILOR

  6. Anonim

    Nu este o decapitare, s-a facut dreptate. Acest individ nici maca nu trebuia sa ajunga in functie.

  7. Anonim

    si ce i-ati decapitat? capu’ pwulii?

  8. Anonim

    Stimata doamna Mihaela Oprea. Adevaratii ziaristi se documenteaza inainte de a publica un articol. Deontologia profesionala cere acest lucru!!! In cazul articolului de fata, acest lucru nu s-a intamplat. Mirel Matyas a plecat de la ISJ Salaj la sfarsitul anului scolar 2010-2011 (in invatamant anul scolar incepe la 1 septembrie si se incheie la 31 august) din motive strict personale. Deci, nu avea cum sa fie inlocuit de catre doamna Pop, din moment ce, de mai bine de un an nu mai lucra acolo. E logic, nu????

  9. viorel

    In sfarsit mai pleaca un slugoi basist. Incet dar sigur se intra in normalitate

  10. anti DD

    Ce titlu pompos ca la otv, apare sub tastatura(pixul)acestei ziariste de catifea(…..) care spre rusinea lb. romane foloseste cuvinte fara sa cunoasca sensurile lor si in plus ce a fost ”decapitare” (noteaza-ti aceste semne” ”ziarista masochista auzi la ea DECAPITARE) sau regionalizare ?
    Iar la INSPECTORATUL SCOLAR mai fa o vizita si documenteaza-te ca esti la 2 pasi sau ai probleme cu lb. romana.
    Cu asa ziarista ”profesionista” in scurt timp ajungeti OTV-ul(liderul) presei nationale(salajene) !!!

  11. ciutacu.Hu

    dar pe nepregatita asta de la garda de mediu o mai agreati, nu stim cu ce va fermecat, , se vede ca sunteti in afara terenului de joc

  12. te cunosc

    TRASEISTA rednic sustinuta de guvernul tariceanu PNL apoi de guvernul PSD si acumde PNL femeie fara CARACTER care umbla dupa TITULA

  13. Clau

    Schimbarea sefilor, bucuria prostilor!
    Vai de capu nostru cata vreme orasul si judetul e condus de vesnic aceeasi comunisti: Nosa, Capalnasiu, etc.
    Astia din USL conduc practic si PROST Salajul de 12 ani.
    Jos cu ei!

Leave a Comment