Daniela Coţa: “participarea la vot este o obligaţie, nu doar un drept”

Mihaela Oprea 26 iulie 2012 45
Daniela Coţa: “participarea la vot este o obligaţie, nu doar un drept”

Preşedintele organizaţiei de femei a PSD Sălaj, Daniela Coţa, a precizat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că participarea la vot “este o obligaţie, nu doar un drept”. Aceasta şi-a exprimat convingerea că sălăjenii, în special femeile, care sunt mai responsabile şi care au fost cele mai afectate de Guvernul anterior se vor prezenta la vot duminică, la referendumul pentru demiterea preşedintelui ţării.
“Susţin femeile din administraţia publică, pentru că ştiu foarte bine să se organizeze, de ce este nevoie, să apere interesele femeilor, acestea fiind cele mai afectate de Guvernul anterior. Sunt foarte multe femei din domeniile sănătate, învăţământ şi administraţie care au suferit cel mai mult urmare măsurilor adoptate în ultimii ani de guvernanţi, cele mai afectate fiind cele din domeniul asistenţei sociale. Una dintre cele cinci măsuri luate de Guvernul Ponta, de curând, este scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru un an în cazul angajatorilor tinerilor de până în 26 de ani şi a persoanelor peste 55 de ani. Pentru o femeie în vârstă de 55 de ani este aproape imposibil găsirea unui loc de muncă sau recalificarea”, a afirmat preşedintele organizaţiei.
De asemenea, Daniela Coţa a lansat îndemnul către sălăjeni să participe la votul de duminică indiferent de simpatiile politice. “Femeile sunt mai responsabile şi le interesează de societatea în care trăiesc, pentru că se gândesc la copiii lor, la ce pun pe masă mâine. De aceea consider că este o obligaţie, nu doar un drept să participe duminică la referendum”, a afirmat preşedintele organizaţiei de femei a PSD Sălaj.
Daniela Coţa este de părere că procentul de participare la vot va fi, duminică, de 51 la sută la nivel naţional şi circa 55-57 la sută la nivel local.

Neprezentarea la vot exclude democraţia

Preşedintele social democraţilor din Sălaj, Tiberiu Marc, apreciază că neparticiparea la referendumul de duminică nu poate fi interpretată ca o formă de protest, ci este o formă de indiferenţă care s-ar putea întoarce împotriva celor care nu se vor prezenta la vot. “Această formă de reprezentare prin neparticipare nu cred că există în democraţie. De 2.000 de ani există o posibilitate de a opta, Da sau Nu. Poţi să fii de acord, poţi să fii împotrivă, dar a nu participa înseamnă că ţi-e indiferent. Dacă ţi-e indiferent astăzi, s-ar putea ca celor care guvernează să le fii indiferent mâine. (…) Dacă nu-ţi convine ceva, în democraţie te duci şi votezi împotrivă. Dacă îţi convine, votezi pentru. Dacă stai acasă, înseamnă că nu te interesează şi nu poţi să vii a doua zi şi să spui: Eu am protestat prin neparticipare. Forma asta nu există în democraţie. (…) Neparticiparea nu-i o formă de comoditate sau o formă de protest, e o formă de indiferenţă şi celor care le e indiferent astăzi de ce se întâmplă, s-ar putea ca mâine să aibă surpriza să constate că şi altora, care sunt chemaţi să le rezolve problemele, să le fie indiferent de ce cred ei”, a precizat, în aceeaşi conferinţă, Tiberiu Marc.
Preşedintele PSD Sălaj a adăugat că boicotarea votului nu ceva nou pentru PDL, de vreme ce, în perioda guvernelor Boc, ori de câte ori Guvernul şi-a asumat un act normativ, iar Opoziţia a depus o moţiune, parlamentarii au fost ţinuţi în bănci.
Potrivit sursei citate, nu există altă formă de manifestare a democraţiei decât cea de participare iar mesajul pe care îl transmite Traian Băsescu şi liderii PDL, de neparticipare, este o formă de a refuza democraţia. “Apelul nostru este, către sălăjeni, de a participa la vot şi de a-şi exprima opţiunea aşa cum cred ei că e mai bine pentru fiecare dintre ei. Noi vom vota “Da” şi sunt suficiente motivele care au fost prezentate şi înainte de votul din Parlament şi în toată această perioadă, de la momentul în care s-a luat decizia de organizare a unui referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu şi îndemnăm pe sălăjeni, indiferent de etnie, indiferent de simpatii politice, indiferent de sex, să participe la vot şi să voteze. Pentru că o formă de neparticipare s-ar putea să ducă, în timp, la situaţii cel puţin ciudate”, a mai spus Tiberiu Marc.

Comentarii

comments

45 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 26 iulie 2012 at 16:15 - Reply

  care democratie?care ati promovato voi in trei saptamani? spune incalcarile grave ale presedintelui pt demitere conf, CCR!

 2. Anonim 26 iulie 2012 at 17:07 - Reply

  …si cum o sa ne obligati sa mergem?? cu bota??
  pana la urma o sa fie vina populatiei, nu vina voastra, a politicienilor, ca nu sunteti instare sa convingeti… astept bataushu’ de serviciu sa ma duca la vot….

 3. gigi 26 iulie 2012 at 19:00 - Reply

  gabriela ,daniela COTA asta chiar nu are pic de buh simt ,de cand stabileste ea drepturi si OBLIGATII la vot .Poteunii nu vor merge la vot din cauza ei …// Mai taci din gura vaca dracu ce esti ca spui doua vorbe si trei prostii….????

 4. Eugenia 26 iulie 2012 at 21:12 - Reply

  Dana Cota are dreptate cand spune ca femeile sunt mai responsabile şi trebuie sa le intereseze de societatea în care trăiesc si in care isi cresc copiii, asa ca hai la vot !

 5. eu 26 iulie 2012 at 22:58 - Reply

  te pis in bot cota ce esti

 6. Anonim 26 iulie 2012 at 22:59 - Reply

  Asa este in matriarhat, unde poate se crede si madam. De cand cugeti atat de profund ai uitat cum se prepara o ciorba. Norocul lui Tibisor ca nu mai are in ce sa sufle. Mai ficior mereti la referendum, ca poateasa duduia o sa revina la sentimente mai bune.

 7. BAU-BAU 27 iulie 2012 at 00:26 - Reply

  zabaloasa asta sa ma pupe in “frunte’

 8. Georgel Babiuc 27 iulie 2012 at 07:19 - Reply

  Auzi nemernico da femeile care au plecat din tara ani la randul din cauza psd ul cu cine o sa voteze?

  p.s Tu Mihaela cat plateste cotoia acuma pt publicitate la voi? Va mai ascunde ziarul ca sa l vinda pe al ei? Sau nu mai are ce vinde? Si-a platit nemernica datoriile de 2 miliarde la transurbis?

  • Anonim 27 iulie 2012 at 13:23 - Reply

   like like like
   VOTAM NU

 9. ww 27 iulie 2012 at 09:48 - Reply

  Daca nu stim sa mergem la vot si sa votam, vom cersi in continuare; Medicii in felul lor,preotii in felul lor, functionarii statului in felul lor, tiganii cum stiu ei cel mai bine, iar de politicieni nu mai vorbesc.
  Cred ca a venit timpul ca poporul sa-si hotareasca inteligent soarta.

 10. Anonim 27 iulie 2012 at 09:51 - Reply

  Alo madam , nu cumva esti sosia lui Ana Pauker dupa cum vorbesti .Tot pe impozitele noastre faci zilnic naveta Aghires- Zalau .Mai cugeta asupra a ceea ce faci si ceea ce vorbesti public.

 11. nelu 27 iulie 2012 at 10:01 - Reply

  ana unde ai lasato pe inculta viorica de la bai (perversa) si proasta ce e sau nu te mai lasa bala e sa umbli cu ea?

 12. nelu 27 iulie 2012 at 10:03 - Reply

  lorena tie somn? nu

 13. ion 27 iulie 2012 at 11:31 - Reply

  acuma draga dana nu esti tu in masura sa ne predai noua lectii de cultura civica si drept, lasa-ne in saracia si necazul nostru,ramai tu cu vila ta frumoasa, cele doua suv-uri si monopolul chioscurilor de presa; bucura-te de viata ca ai destule; lasa-i pe necajiti…

 14. nelu 27 iulie 2012 at 13:08 - Reply

  babiuc esti cel mai prost gunoiule

 15. gigi 27 iulie 2012 at 14:13 - Reply

  cand vreti voi ciolanul noi trebuie sa iesim la vot? mai bine neati pupa ciolanul nostru pana va saturati.

 16. Anonim 27 iulie 2012 at 18:35 - Reply

  toti capii partidelor sunt niste nemernici din cauza carora eu si multi altii am ramas fara un loc de munca

 17. anonim 27 iulie 2012 at 18:36 - Reply

  toti capii partidelor sunt niste nemernici din cauza carora eu si multi altii am ramas fara un loc de munca

 18. andrei 27 iulie 2012 at 18:45 - Reply

  Toţi postacii portocalii, nu mai pot face nimic.
  Duminică, milioane şi milioane de romani, cu salariile taiate, pensiile impozitate, cu şcoli şi spitale închise, vor ieşi la vot, şi vor spune un DA hotărât pentru demitere.
  Să stea acasă, Băşescu şi cu bogataşii lui, ăia pentru care s-a luptatat sa le menţină cota unică de impozitare de 16 %, nu 80 %, ca în America. Cretinul, credea că noi nu ştim cum se impozitează bogaţii în ţările puternice, Anglia, Germania, Franţa, şi ne tot spunea că nu sunt alte soluţii.
  Ori el, ori noi!

 19. nicu 27 iulie 2012 at 21:41 - Reply

  cine a trait bine., sa nu vina la vot .Din pacate cei de la psd nu pot s-o faca pe cota sa faca un pas in spate,N-o mai lasati sa dea declaratii,deranjeaza ,irita,domnule MARC ,CHIAR NU VEDETI ACEST LUCRU,Cota a ajuns vice pentru ca ne-am saturat de pdl dar aveti grija sa nu ne saturam de psd si pnl,

 20. marian 27 iulie 2012 at 22:06 - Reply

  Pentru dumneavoastra si a fi viceprimarul urbei noastre, membru in cat mai multe consilii de administratie este nu doar un drept, ci si o obligatie.
  O obligatie mai mult pentru noi: aceea de a-i suporta pe cei incompetenti, in categoria carora va regasiti si dumneavoastra.

 21. gigi 28 iulie 2012 at 07:57 - Reply

  Am sa votez , dar nu pt. ca ne indeamna lelea COTA inculta asta .Chiar nu o vede nimeni de la P S D cate deservicii face ,oare nu mai este nimeni care sa poata lega cateva cuvinte coerent si cu bun simt

 22. cucubau 28 iulie 2012 at 18:07 - Reply

  nu vrei sa ne impui sa cumparat si ziare doar de la cioscurile tale?

 23. zalaucu 29 iulie 2012 at 00:25 - Reply

  daca e deschs vreun chiosc de a lu cotoia(ca altele nau voie in zalau)luati fratilor un ziar si cititi decat sa va duceti la vot sa lagitimati pe uni cum e cotoaia care cu buzunaru plin si cu datorii uriase ne da lectii;mai bine si ar plati angajatele mai bine si abia apoi sa vb.

 24. Anonim 29 iulie 2012 at 10:52 - Reply

  Doamna Cota, scrie in Constitutie ca e obligatoriu votul?

 25. vio 1 august 2012 at 18:17 - Reply

  tu ai fost la vot pentru interes mai dute dracului fac ce vreau cu dreptul meu nu sint obligat sa te votez daca nu vreau

 26. Zoli 1 august 2012 at 19:33 - Reply

  O tampenie mai mare nu am auzit pana acuma. D-na Cota cred ca e ceva “ramasita” a erei comuniste. Altfel nu se explica aceasta idee a dansei. Poate o impusca si pe asta cineva la final.

 27. maria 1 august 2012 at 21:41 - Reply

  TE rog oblig-o pe ma-ta.

 28. Anonim 3 august 2012 at 00:18 - Reply

  sa va p i s in fata pe toti edilii zalaului si ai Romaniei!!!!!!

 29. Dan 3 august 2012 at 12:58 - Reply

  Care democratie ziceti? Va spun eu care democratie, aia pentru care am luptat cu toti in ’89, chiar daca inca este frageda. Cota nu a spus ca este obligatoriu votul. Daca ai fi avut rabdare sa fii citita tot textul intelegeai si tu. Cota s-a explicat intentia cuvintelor sale in finalul declaratiei, si zicea ca facea referire la obligatia de a vota pentru femei, pt ca sunt mai responsabile, mai ingrijorate de soarta copiilor de ce vor pune maine pe masa de aia vede doamna Cota acest lucru ca pe o obligatie. Nu scrie in constitutie, ca votul este obligatori, dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa stam acasa sa-i lasam pe altii sa aleaga pt noi, mergem la vot si intotdeauna ce este facut cu mana noastra este mai bun decat ce este facut de altii, din toate relele, pe care le alegem cand mergem la vot alegem raul care noua ni se pare cel mai mic, bineinteles dupa logica si rationamentul fiecaruia. Oricum daca este vorba de obligativitatea de a vota, vreau sa va spun ca in multe tari democratice si cu un nivel de trai superior din lume, si din Europa este obligatoriu. In tara asta nu mai exista nici macar obligatia morala! V-a trebuii sa te pisi si pe fata mea daca vrei sa te pisi pe toti edili tarii, te astept iti doresc succes, dar s-ar putea sa incerci sa te pisi pentru ultima data. Nu mai bagati pe toata lumea in aceias oala, sunt si edili care vin dintre voi, dintre oameni normali, cazul meu. Ma deranjeaza prostii, ma deranjeaza indiferenta si ipocrizia, imi este aproape rusine daca nu chiar mai mult de atat ca sunt vecin sau cum se mai zice concetatean cu oamenii ca si multi dintre cei ce s-au lasat comentariile mai sus.

 30. Dan 3 august 2012 at 13:04 - Reply

  Va invit si eu ca la alegerile urmatoare sa nu iesim la vot nici macar un votant, iar eu un anonim politic practic o sa candidez pt presedintia tarii, voi nu va prezentati, eu va dau teapa si ma duc singur sa ma cotez. Devin presedinte cu un procent de 100% din numarul participantilor la vot. Chiar daca nr participantilor este 1. Eu devin presedinte fara sa mai conteze parerea majoritatii! Este bine cu indiferenta? M-am dat exemplu pe mine in mod fabulistic. Tin sa precizez ca nu am nici cea mai mica intentie sa ocup vreodata in viata aceasta functie.

  • mircea s. 22 august 2012 at 08:07 - Reply

   Fabuleaza-n gand meshtere! Nu ma mira ca esti cine spui. Daca taceai nu provocai pe nimeni la asa zisa “spalatura faciala” de care ai pomenit!
   Nu stiu cine ti-a propus-o dar o meriti din cap pana-n picioare cu prisosinta!

   • Anonim 22 august 2012 at 08:10 - Reply

    Mircea, Dan cam are dreptate…

 31. cucubau 4 august 2012 at 08:42 - Reply

  Mai alianta de kko ce sunteti,nu vedeti ca in Salaj de abia ati reusit sa strangeti 35% la referendum,ar fi timpul ca PNL-ul sa se rupa de retarzii astia de la PSD,Marc un securist cu acte in regula,nici macar colaborator,Filonas o spurcaciune de comunist,iar deppre Cota,ce se poate spune,o proasta nimic mai mult,cand deschide gura se intuneca cerul de cati porumbei vomita,liberarilor daca mai vreti sa aveti credibilitate cat de cat renegatii pana nu e prea tarziu

 32. cotoi 6 august 2012 at 09:39 - Reply

  ANALFABETA NAIBII!
  FEMEIE DE SERVICIU CU FACULTATEA FACUTA LA GOLDIS!
  FA, NU TI_E RUSINE SA VORBESTI?!
  NE SPUNE PROASTA SATULUI CUM E CU DREPTURILE SI OBLIGATIILE…

 33. dinu 6 august 2012 at 17:47 - Reply

  Cota draghe votul nu-i decat un drept azi in tara asta. Revizuiti Constitutia si faceti -l si obligatie. Doar atunci ai dreptate!

 34. Analistul 7 august 2012 at 09:13 - Reply

  Politicienii romani nu au : bazele educatiei poitice ! Ametita asta mai bine sa nu vorbeasca , m-a atatcat si pe mine pe FB spunandu-mi ca nu stiu eu care ii reliatatea in tara ! Pai decat s avad realitatea asta mai bine stau deoparte cum ar trebuii sa stea si ea ………………………..

 35. Anonim 7 august 2012 at 12:44 - Reply

  Se pare ca putini salajeni au bagat-o in seama pe uselista asta cu ideile ei de rahat.
  Obligatie e doar in mintea ei bolnva de uselista.

 36. emigrantul 7 august 2012 at 19:13 - Reply

  Bine-nteles ca votul ar trebui sa fie obligatoriu, altfel nu pot valida porcariile pe care le fac in fata cetatenilor si a strainilor. Vor sa faca precum Ceausescu: ai o lista cu numele votantilor si doua coloane pentru “da” si “nu”. Acoperi coloana care nu iti convine, ii pui pe cetateni sa puna x-ul in coloana ramasa libera si ai terminat povestea. Ai votat democratic, ti-ai exercitat obligatia morala si democratica. Si uite asa pot sa-ti spuna dupa vot ca de fapt a fost alegerea ta. Ca doar tu ai votat, nu?

  • Anonim 9 august 2012 at 09:08 - Reply

   emigrantule, de ce vrei dictatura? obligatoriu e in comunism. in rest, ramai la conditia ta de emigrant. vad ca nu o poti depasi

   • Sorin 10 august 2012 at 23:40 - Reply

    Anonimule ,mai bine taceai di ,nu vezi ca esti dezorientat,ai sarit din comentariul emigrantului:

 37. CE Grevara 17 august 2012 at 13:59 - Reply

  Doamna stie-tot, pana la introducerea votului obligatoriu mai este. Ca doar nu suntem inca in Belgia sau Grecia. Pana atunci, tine-ti gura aia de desteptaciune. Sunt profund dezamagit de ce face aceasta coalitie in ultimul timp…Esti pe trotuarul politicii…

 38. Alberto Kurtyan 25 august 2012 at 11:46 - Reply

  Daniela Coţa habar nu are de lege. Habar nu are ce inseamna non-vot, adica influentarea alegerilor prin neprezentare. Iata ca socialistii au pierdut. Cand o sa scapam de ciuma comunista?

 39. bursuc 11 septembrie 2012 at 20:24 - Reply

  cum stai cu kioscurile?

 40. Anonim 1 decembrie 2013 at 14:04 - Reply

  vai ,vai

Lasa un Raspuns »