Curtea de Apel Cluj a hotarat: Salajenii au liber la referendumul pe tema regionalizarii

Magazin Salajean 27 martie 2012 0

Curtea de Apel Cluj a hotarat: Salajenii au liber la referendumul pe tema regionalizariiHotararea Consiliului Judetean Salaj privind consultarea cetatenilor judetului, prin referendum, referitor la propunerea de desfiintare a judetului este considerata legala, potrivit unei decizii definitive a Curtii de Apel Cluj, prin care se respinge actiunea in contencios administrativ a Institutiei Prefectului de anulare a hotararii. Decizia Curtii de Apel vine dupa ce, in prima instanta, Tribunalul Salaj dispusese anularea hotararii CJ Salaj privind organizarea unui referendum, dar sentinta a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel.

In minuta sentintei, facuta publica la finele saptamani trecute, Curtea de Apel a admis recursul declarat de CJ Salaj, impotriva sentintei Tribunalului Salaj, pe care o modifica in intregime, in sensul ca respinge actiunea formulata de Prefectura Judetului Salaj. Decizia este irevocabila.

In iunie 2011, CJ Salaj a aprobat organizarea unui referendum judetean cu privire la propunerea de desfiintare a judetului Salaj, cetatenii urmand sa fie chemati la urne pentru a raspunde la intrebarea: Sunteti de acord cu desfiintarea judetului? Potrivit Hotararii Consiliului Judetean, data organizarii referendumului se va aproba, prin dispozitie, de catre presedintele CJ Salaj.

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, se arata aproape consternat de decizia luata de Curtea de Apel Cluj, insa este de acord ca legea nu se discuta, ci se executa. Sincer, ma surprinde decizia Curtii de Apel Cluj, avand in vedere ca legea este destul de clara in acest sens, la fel si motivarea facuta de Institutia Prefectului judetului Salaj. Insa, daca judecatorii Curtii de Apel Cluj au decis acest lucru, nu mai este loc de niciun comentariu, ne-a declarat prefectul de Salaj.

Si reprezentatii PDL Salaj se arata dezamagiti de decizia magistratilor clujeni. Nu comentam decizia instantei, dar avem convingerea ca un astfel de referendum nu are niciun obiect si nicio oportunitate. Cand se va face reorganizarea teritoriala, ea va avea loc in conditii de legalitate, a spus Claudiu Barsan, purtatorul de cuvant al PDL Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »