Deși liberalii le oferă funcția de președinte al Consiliului Județean, UDMR a bătut deja palma cu PSD Sălaj

Olivian Vădan & Florin Negoiţă

Prima conferinţă  de presă a PNL Sălaj de după alegerile locale, conferinţă desfăşurată marţi, a avut ca subiect principal stadiul formării de alianţe în Consiliul Judeţean şi consilii locale din Sălaj. Astfel, Comitetul Judeţean Executiv (CJEx) al PNL Sălaj a luat, în şedinţa de luni, 20 iunie, două decizii importante în privinţa alegerilor preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliului judeţean şi consiliilor locale din judeţ, PNL făcând publică propunerea fermă către UDMR de acceptare a negocierilor în această privinţă. În cadrul conferinței de presă, Lucian Bode a declarat că dacă UDMR are un proiect concret la nivel de judeţ, PNL Sălaj este gata să îl susţină. Iar dacă UDMR nu are o propunere pentru funcţia de preşedinte al CJ Sălaj, atunci PNL propune UDMR ambele funcţii de vicepreşedinte al CJ. “În 12 ani de conducere PSD, judeţul nostru a ajuns pe locul 41 din 42 de judeţe, câte există, în atragerea de fonduri europene. Din respect pentru cei 30 la sută alegători care au votat PNL, dar şi pentru cei 65 la sută care nu au votat PSD, propunem celor de la UDMR acest proiect de alianţă. Prioritatea zero pentru PNL în această perioadă este aceea de a forma majorităţi în Consiliile Locale agreate de cei 21 de primari PNL. În acest sens suntem în discuţii, negocieri cu toate formaţiunile politice care au reprezentanţi în cele 21 de consilii locale. Scopul este acela de a lucra împreună, primar şi majoritatea din Consiliile Locale, în vederea implementării proiectelor de dezvoltare a comunităţilor sălăjene, proiecte pentru care aleşii locali au fost validaţi prin vot pe 5 iunie 2016. Desigur, ne este foarte simplu să realizăm majorităţi în opt Consilii Locale acolo unde PNL deţine majoritate singur. Avem agreate majorităţi în alte 11 localităţi, sperând că până în momentul constituirii să reuşim să realizăm majoritate şi în Consiliul Local Almaşu, respectiv în Consiliul Local Zalha. Practic, în 19 din 21 Consilii Locale, unde PNL are primar ales pe 5 iunie, azi avem majoritate. De asemenea,  vom intra în alianţe pentru formarea de majorităţi în Consiliile Locale unde primarul este PSD sau UDMR –  încercăm să validăm 6 – 8 viceprimari din partea PNL. Suntem mandataţi de către CJEx al PNL Sălaj să propunem UDMR Sălaj un proiect de alianţă pentru dezvoltarea judeţului Sălaj.

Sălajul are nevoie de o schimbare la conducerea Consiliului Judeţean. În 12 ani de conducere PSD, Sălajul a ajuns pe locul 41 din 42 la fonduri europene rambursate, economia Sălajului este în cădere liberă  alături de economia judeţului Teleorman şi Ialomiţa, fiind singurele economii judeţene în regres şi exemplele pot continua”, a spus deputatul Lucian Bode, copreşedintele PNL Sălaj. 

 “Nu vrem preşedinţia judeţului, vrem doar ca Sălajul să o ducă mai bine”

 “Dacă UDMR Sălaj nu are o propunere pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Sălaj, deşi personal consider că în rândul consilierilor judeţeni UDMR sunt consilieri judeţeni care pot onora această demnitate, atunci PNL propune UDMR ambele funcţii de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Sălaj. Această majoritate poate fi aplicată şi la nivelul Consiliilor Locale Zalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, respectiv în opt Consilii Locale de comună. Până azi am avut doar discuţii, nu negocieri. UDMR Sălaj nu a refuzat, dar nici nu a acceptat propunerile PNL Sălaj. Sperăm să primeze, în final, raţiunea şi interesul majorităţii sălăjenilor” a adăugat Lucian Bode.

Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a declarat că această alianţă ar însemna un lucru de pe urma căruia judeţul şi cetăţenii ar avea doar de câştigat. Acesta a menţionat colaborarea foarte bună pe care a avut-o cu viceprimarul UDMR, Fazakaş Nicolae, de-a lungul timpului şi s-a arătat optimist în rezultatul acestor negocieri, în condiţiile în care UDMR va da un răspuns afirmativ.

Prezent la conferinţa de presă alături de cei doi copreşedinţi PNL, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş a spus că nu doar pentru cei 23 la sută, atât cât reprezintă procentul cetăţilor maghiari din oraş, ci pentru toţi cei care doresc ca oraşul Şimleu Silvaniei, dar şi judeţul să se dezvolte şi să scape de aceste locuri dezolante din topurile naţionale, îşi doreşte ca UDMR să accepte aceste negocieri, iar rezultatul lor să fie unul benefic pentru toţi cetăţenii. Septimiu Ţurcaş a mai spus că cel mai mult îşi doreşte ca la nivelul judeţului să existe, cu adevărat, o schimbare.

 UDMR a luat deja o decizie

Contactat, președintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes nu exclude negocieri viitoare cu PNL Sălaj, însă susține că partidul pe care îl reprezintă nu răspunde la “oferte venite acum și prin intermediul presei”. “Îmi pare rău că liberalii ne oferă asta acum, însă trebuie să ținem cont că nu UDMR a câștigat alegerile în acest județ. De obicei, doar partidele care câștigă au asemenea pretenții (fotoliul de președinte al Consiliului Județean, n.r.). Fiind doar a treia forță politică în Sălaj, putem emite pretenții doar la nivelul nostru”, ne-a declarat liderul UDMR.

De altfel, Seres Denes a mai ținut să sublinieze că UDMR nu refuză funcția de președinte al Consiliului Județean, însă “oferta” liberalilor a venit “doar acum și prin intermediul presei”. La toate acestea se adaugă declarația finală a lui Seres Denes, care a subliniat că, la această oră, UDMR este în “discuții înaintate” cu PSD Sălaj.  Dacă cineva mai are nevoie de o “traducere” a celor declarate de Seres Denes, atunci trebuie să înțeleagă că, practic, zarurile au fost aruncate, iar UDMR a bătut deja palma cu PSD la nivelul județului nostru pentru formarea unei majorități la nivelul Consiliului Județean.

32 Thoughts to “Deși liberalii le oferă funcția de președinte al Consiliului Județean, UDMR a bătut deja palma cu PSD Sălaj”

  1. X

    macar asa scapam de PSD la judet

  2. Anonim

    Sa le dea tot numai sa nu mai fie Marc si pesedeu

  3. Anonim

    Sa le dea tot numai sa nu mai fie Marc si pesedeu !

  4. Anonim

    Denes este mare,mare mincinos !!!

    1. Anonim

      gresit ! nu e mincinos, este politician de 20 de ani si astia nu mai stiu sa faca diferenta intre adevar si minciuna.
      Si cica mai este si mare afcerist, prin intermediary cum se poarta la politicienii nostril. El are afaceri inclusive cu Tibi Marc, si de aceea pe acesti indivizi ii leaga mai mult decat o simpla alianta politica, ii leaga afaceri grele, multe pe bani europeni

  5. Anonim

    SA-I FIE RUSINE, LA CLUJ LA BIHOR SI LA SATU MARE AU FACUT ALIANTA FIREASCA CU LIBERALI. CU CE TE ARE MARC LA MANA SERES BACI !?????!

  6. Anonim

    apoi nu mai votez udmr in veci…rusine

  7. Alexandra Vorvoreanu

    UDMR a facut deja pact cu diavolul…deci ne aliniem sub flamura rosie a partidului. Tot inainte, tovarasi!
    sa va bata Dumnezeu de unguri si de comunisti cu care va aliati ca ati nenorocit judetul 12 ani!

  8. Anonim

    udemereu cu doua fetze !

  9. Anonim

    Denes tigan bozgor, pleaca in ungaria. esti un gunoi ca si marc si nosa. bozgor securist

  10. Anonim

    Salajul o sa continue sa ramana cel mai slab judet din tara. Somn usor si spor la saracie. ciunt nosa marc, talhari din tata in fiu, rusine mai asa zisi politicieni.

  11. Anonim

    Decat diareea galbena, mai bine ciuma rosie.

    1. Anonim

      de diaree scapi, de cima, nu.
      si oricum se vede in statisca, unde a ajuns Salajul dupa ce de 12 ani este controlat de PSD, este penultimul de la coada. Salajul si Teleormanul sunt codasele tarii.

  12. Anonim

    Pai da era clar. Pe spatele prostimii, al alegatorilor. Aranjamentele de culise, ca sa prospere in continuare. E f bine judetul asa cum e, pe ultimul loc pe tara. Călătoria continua! Bravo UDEMERE. Iti multumim. N-ati avea noroc in veci!

  13. trezitiva :D

    ce gluma buna 😀 , ce asteptati de la niste curve politice ? udmr si psd a fost inteles inca din campanie – marc a fost in campanie cu primari udmreului, niste gunoaie!

  14. Anonim

    Bode Pinochio. Ce spunea el in campanie? Ca Udmereu merge cuel. Min…cinosulu!

  15. Anonim

    Cu Lucica Boden frunte vom avea victorii multe (IE)!

  16. Tibi

    Nu mai votez UDMR-ul in veci.Isi bat joc de noi

  17. Anonim

    Seres are interese personale sa faca cu pesedeul (vezi Meseseni, relatia cu Bercean, vezi Crasna cu Imre care intretine PSD-ul). Interesele materiale ii tin legati de Marc si nimic nu ii va desparti atata timp cat Seres va conduce UDMR. Deci PSD@UDMR= love pe veci. Seres i-a promis lui Marc ca ii convinge si pe rebelii din UDMR cu orice risc, si a reusit. A pastrat in ehipa doar yes-meni. Pace voua!

    1. Anonim

      ai dreptate, Seres e bagat tare in proiecte pe fonduri europene, pensiuni si alte afaceri, toate dezvoltate in zone contyrolate de anii buni de PSD.

  18. Anonim

    Udmr, un partid de hoti bozgori, gabori si borfasi. Denes tigane, esti un incapabil, mergi cum bate vantul. O sa iesiti voi de la guvernareSalajul e pe ultimul loc din cauza voastra si a psd nosa betivul si ciunt gunoiul, care si-a pus neamurile handicapate in functii mari. marc fura de nu-l prinde nimeni, gunoi de om.

  19. Anonim

    Denes ungur bungur teapa-n cur la salajeni!

  20. Anonim

    cei din poza, respectiv liderii pnl bode si capilnasiu au devenit tradatorii de drept ai nemului ,cred ca sunt in stare sa renunte si la neveste

  21. Laszlo

    UDMR = niste gunoaie cu primari coruptii

  22. rmdsz

    la ce te astepti de la denes-baciu si csiukas bacsi niste stricaciuni de gunoaie.

  23. BRAVO !Se intampla normalitatea ! Bode/PDL si Capalnasiu ,si-au aratat limitele de oameni fara valoare,prin oferta disperata,de a da presedintia CJ, UDMR ului. Mizerabili !!!!!!

  24. Anonim

    UDMR=Urmeza Dominatia Mare Rroma

  25. Zgonea

    Aceasta ”femeie usoara” care este UDaMeReu ar trebui trasa pe tusa, prin cresterea pragului electoral la 10%.
    Sa vedem daca are cineva curajul sa PROPUNA un referendum pe aceasta tema.

    UDMR nu este un partid deoarece nu are o doctrina bine definita ci doar interese meschine de ….

  26. Opris Livia

    Psalmul 11 alin 8 : Caci atunci cand se ridica sus oamenii de nimic,nelegiuitii misuna pretutindeni. !!!

Leave a Comment