Cu ei vom “defila” patru ani: Zalăul are primar, viceprimari şi 21 de consilieri locali proaspăt validaţi

Toţi au jurat cu mâna pe Constituţie că vor respecta legea şi vor schimba în bine viaţa municipiului. Şedinţa de constituire a Consiliului Local Zalău, alegere a viceprimarilor şi a membrilor comisiilor ce îşi vor pune amprenta pe deciziile care vor schimba viitorul municipiului, nu a avut parte de surprize prea mari sau de rezultate – bombă pe buletinele de vot.

Cei doi viceprimari, ale căror nume se vehiculau de mult ca fiind extrem de sigure, au fost aleşi cu majoritate covârşitoare de voturi, iar consilierii locali au primit şi ei, fiecare în parte, votul unanim al instalării în preţiosul fotoliu din administraţia zălăuană. PSD are, începând de joi, 9 consilieri, PNL – 5, ALDE – 1, PNŢCD – 1, PMP – 2 şi UDMR – 3.

Primarul Ionel Ciunt a depus jurământul

 Ionel Ciunt (PSD) , ales în funcţia de primar al Zalăului în urma celor 8.714 voturi obţinute la alegerile locale, din partea majorităţii zălăuanilor, a depus jurământul. În prezenţa prefectului Marin Niţu, a noilor consilieri, dar şi a unor funcţionari din Primărie, Ciunt a depus jurământul şi a primit însemnele oficiale – eşarfa tricoloră şi legitimaţia de primar al municipiului. La depunerea jurământului noului primar au fost prezenţi şi senatorul Gheorghe Pop, deputatul Iuliu Nosa şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc.

 Teodor Bălăjel (PSD) şi Fazakaş Nicolae (UDMR), aleşi viceprimari ai municipiului Zalău

 Şedinţa de consituire a Consiliului Local Zalău a avut pe ordinea de zi, printre alte puncte importante, alegerea noilor viceprimari ai municipiului. Propunerile aleșilor prezenţi au venit din partea consilierului PSD, Gheorghe Taloş, care l-a propus pe buletinele de vot pe Teodor Bălăjel, Lacatos Alexandru care l-a propus pe Fazakaş Nicolae, Otto Haller, din partea PNL l-a propus pe Claudiu Bârsan şi Dorel Labo. Cei patru au fost înscrişi pe buletinele de vot, iar cei 21 de consilieri nou-aleşi au votat prin radierea de pe buletin a celui-celor pe care nu i-a dorit pe această funcţie. În urma votului consilierilor locali, au fost aleşi în funcţia de viceprimar al municipiului Zalău: Teodor Bălăjel – 15 voturi pentru, 6 împotrivă şi Fazakaş Nicolae – 14 voturi pentru, 7 împotrivă.  Ceilalţi doi propuşi au obţinut șapte voturi – Claudiu Bârsan, respectiv 6 voturi – Dorel Labo. Au fost declaraţi viceprimari, conform dispoziţiilor legale, candidaţii care au obţinut cel mai mare număr de voturi din partea consilierilor municipali.

 Lista consilierilor municipali

Teodor Bălăjel, Dan Bercean, Gheorghe Bancea, Claudiu Bîrsan, Bogdan Miklos, Maria Ciobanu, Dana Crişan, Nicolae Fazakaş, Amalia Gavriluţ, Mircea Groza, Lenuţa Gurzău, Otto Haller, Dinu Iancu Sălăjanu, Dorel Labo, Alexandru Lakatoş, Cristian Lungu, Rodica Mureşan, Adrian Popan, Gheorghe Taloş, Ioana Tuduce, Mariana Turc. Toţi consilierii au primit voturile în unanimitate, singurele abţineri de la vot fiind, firesc, cele în nume propriu. Fiecare consilier în parte a depus jurământul în faţa oficialităţilor şi audienţei.

 Comisiile de Specialitate

 La şedinţa de ieri a fost aleasă şi componenţa comisiilor de specialitate din cadrul primăriei Zalău, respectiv  Comisia de Studii, Prognoze Economico – Sociale, Buget, Finanțe,  Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, fond funciar, servicii publice,   protecția mediului, administrarea domeniului public și privat al municipiului Zalău,  Comisia pentru sănătate, cultură, învățământ, muncă, protecție socială și sport, Comisia pentru drepturile omului, culte, probleme ale minorităților, ordine publică şi  Comisia pentru administrație publică locală, juridică, de disciplină și relații cu cetățenii.

 Solemnitatea şedinţei a făcut uitată ranchiuna politică

 Nu au lipsit nici emoţiile şi nici gafele, unii dintre consilieri uitând la propriu care este mâna stângă, pentru a o aşeza ferm pe Consituţie în momentul jurământului, în timp ce alţii au intrat în cabina de vot fără buletinul de vot asupra lor. Felicitări, îmbrăţişări, promisiuni, buchete de flori, zâmbete şi o mare de fericire, toate au făcut din sala “Avram Iancu” a Primăriei un loc în care loviturile sub centură, ranchiuna şi răzbunările politice, atât de specifice insitituţiei din fruntea municipiului nostru, să fie, cel puţin o vreme, uitate. Ceea ce noul primar ales, viceprimarii, consilierii dar şi comisiile din cadrul Primăriei, vor face pentru municipiu şi pentru zălăuani, în următorii patru ani, doar timpul o va demonstra.

 

 Picture 141 Picture 137 Picture 135 Picture 134 Picture 133 Picture 132 Picture 128 Picture 127 Picture 126 Picture 125 Picture 124 Picture 115 Picture 116 Picture 117 Picture 118 Picture 120 Picture 123 Picture 110 Picture 109 Picture 107 Picture 106 Picture 103 Picture 102 Picture 095 Picture 094 Picture 091 Picture 088 Picture 084 Picture 081 Picture 080 Picture 078 Picture 075 Picture 073 Picture 070 Picture 068 Picture 067 Picture 066 Picture 064 Picture 062 Picture 059 Picture 055 Picture 052 Picture 051 Picture 049 Picture 047 Picture 043 Picture 042 Picture 041 Picture 039 Picture 040 Picture 038 Picture 036 Picture 035 Picture 034 Picture 032 Picture 031 Picture 024 Picture 017 Picture 014 Picture 006 Picture 007 Picture 008 Picture 009 Picture 011 Picture 010 Picture 012 Picture 013

20 Thoughts to “Cu ei vom “defila” patru ani: Zalăul are primar, viceprimari şi 21 de consilieri locali proaspăt validaţi”

  1. Anonim

    Ciuntu catre Andrei Bejan: „Dute bă de-aci!”
    Asta da atitudine de primar. 🙂 Halal primar.

  2. Anonim

    Ma da unde sinteti mai de ne-o bagati la inaintare in poze pe asta pa care o chiama COTA.P

  3. Anonim

    BAI IAR O BAGATI LA INAINTARE PA ASTA CARE O FOST INAINTE VICESA,.NU NE SCASPATI DE EA NICI IN POZA.HALAL PARTID/

  4. Anonim

    Da e si asta care o fost vice consilier sau ce e de apare in fata peste tot.A fost si ea votata ceva sau ce? Asta nu o fost cindva la Romtelecom? Cred ca imi e rau ce oameni vad aici.Politica mizerabi9la.

  5. Anonim

    imi poate spune careva din ce partid face parte domnuca aia cu rochie verde care apare in mai multe poze si ce a fost votata daca a fost. nu mai pot de ras.daca femeia asta a iesit ceva la carma primariei plec din oras cu toate rudele mele incredibil ce oameni sunt promovati.cine stie sa scrie ce partid a promovat-o ca sa stim cum votam.Doamne coboara-te……………….

  6. Aurica fara frica

    PSD a promovat-o, daca asta a ajuns consilier !!!!, va dati seama ce oameni iau hotarari ptr noi.

  7. Anonim

    psd niste hoti, talhari cu ciuntu marc si nosa in frunte. rusine, Zalaul o sa ramana de toata rusinea in continuare!

  8. Anonim

    o echipa de analfabeti, tampiti si drogati. vai de voi mai gunoaielor. traiasca comunismul

  9. Anonim

    Fatucile astea de la PSD parca is lovite de bombe.Nici sa jure nu stiu

  10. Anonim

    prima promisiune PSD acoperirea vaii Zalaului din oras

  11. Anonim

    Ioi Doamne da faina ii Cotoaia asta si nu scapa nici o ocazie sa se pozeze cu sefii PSD.Felicit conducerea PSD pt. ca iese in fata cu ea pentru ca pe mana ei pot pierde multe, multe voturi pe viitor.Am lucrat la firma lor si ii stiu si pe ea si barbatul ei ce specii sint.Imi doresc sa cunoasca tot orasul ce familie de 2 bani sint si ce oameni are PSD.Penibil.

  12. Anonim

    pentru:23 iunie 2016 at 22:19 si 24 iunie at 12:31:D-na Cota e numai zambet ,are promisiuni ca va fi numita administratorul orasului ,doar asa o scapa de faliment cu firma ei iar in echipa cu d-l Balajel vor fi „foarte activi”.Nu stiu insa pana unde isi vor baga mainile in banul public ?Vai de capul nostru sau cum canta cucul „vai de p……a noastra canta cucu-n coasta”.

  13. Anonim

    Ce echipa are Psd-ul.!Ca in vremea comunismului -scoala nu conteaza.Asa ne trebuie daca am stat acasa

  14. gicuta

    Cota vedeta de cinema. Asta e echipa PSD. Bilbiel vice si Cota administrator peste bani Zalaului. Halal Echipa. Infloreste salajanul ca acum 4-5 ani pe banii de la Transurbis. Mai stiti d-na 3 mil credit fara dobinda ce spuneti madam. Erati vice pe atunci acum iar vreti la bani publici?

  15. Cucu

    Cota sau Berceanu???????, daca nu ea probabil ex primarul de Meseseni, fost condamnat ptr delapidare!!! Ei ce ziceti? Unul dintre ei va fi noul administrator al primariei Zalau.

  16. coco

    Nu scapam de nici unul, cad din lac in put.

  17. bubu

    Au picat amandoi din lac in put.

  18. robocop

    Las ca pana acum,timp de 12 ani zalaul a devenit metropola. Metropola plina de praf, gropi, gunoaie, cersetori si magazine second-hand pe bulevard. Nici nu a apuca Ciuntu sa jure ca nu fura, hop si voi cu acuzatii. Nici nu ma mir ca sunteti multumiti de cum arata orasul in prezent! Cat despre Marc, din 2012 au inceput sa apara prin judet si drumurile ”normale”. Suntem unul dintre putinele judete cu drumuri bune, de la A la Z. Dar voua inca va e dor de gropi si araturi!

  19. Anonim

    robocop:pt informarea ta proiectul ,aprobarea si banii pt drumurile judetene ,au fost inainte de a veni marc la putere ,el doar a beneficiat de „lauri”.Asa cum va beneficia si ciunt la Zalau.Deci ,nu e meritul lor .Insa uitate la mediul privat si vei constata ca nu s-a facut nimic in judet sau prea putin pentru acest sector ,care duce greul in societate.Fara un mediu privat puternic si sanatos nu vom avea nimic ca lumea in judet iar noi cei multi tot saraci vom fi .

    1. robocop

      Totusi, Marc e la putere din 2004, insemnand ca banii sau proiectele au stat blocati pana in 2012. Conform declaratiei tale 13:46 Cat despre mediul privat sunt de acord cu tine. Am impresia ca Salajul e un judet izolat, sau chiar este!

Leave a Comment