COMUNICAT. Traian Băsescu le-a cerut românilor să nu se mai uite la Antene

magazinsalajean 1 august 2012 11
COMUNICAT. Traian Băsescu le-a cerut românilor să nu se mai uite la Antene

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei condamnă atitudinea profund nedemocratică a președintelui suspendat, care le-a cerut românilor să nu mai vizioneze timp de o săptămână posturile de televiziune Antena 1, Antena 2 și Antena 3.

În urmă cu două zile, Traian Băsescu le-a cerut românilor să nu se mai uite la posturile de televiziune Antena 1, 2 și 3. „Mă adresez vouă cu rugămintea să înţelegeţi că aveți obligația să faceţi un exerciţiu, un exerciţiu pe care vi-l cere preşedintele ales al românilor: Nu vă uitaţi timp de o săptămână la Antene! Vă asigur că, dacă faceți acest lucru, veți începe să vedeți România reală cu necazurile ei, cu problemele ei, cu nevoia ei de a avea o națiune solidară pentru atingerea obiectivelor ei”, a spus Traian Băsescu.
Această solicitare publică demonstrează modul profund nedemocratic în care Traian Băsescu înțelege să se raporteze față de cei care au opinii diferite de ale sale. Valori fundamentale într-o democrație, precum libertatea de exprimare și pluralismul opiniilor, sunt interpretate de președintele suspendat ca fiind nocive pentru cetățeni.
Totodată, prin declarația sa, Traian Băsescu arată dispreț față de cetățenii care au votat împotriva sa, ori care nu se aliniază deciziilor sale. Domnia sa abrogă libertatea de conștiință a cetățenilor în momentul în care presupune că opțiunile politice diferite de ale sale sunt rezultatul unor manipulări mediatice și nu al unui proces de conștiință individual.
Este dreptul fiecărui cetățean să-și aleagă sursele de informație, iar politica editorială a unor televiziuni private nu intră în atribuțiile unui șef de stat. Credibilitatea presei și modul în care aceasta își exercită rolul într-o societate democratică nu se negociază la nivel politic. Publicul, breasla jurnalistică și societatea civilă sunt actorii care dau măsura credibilitatății presei, prin opțiunile lor de consum, respectiv prin comportamentul profesional și prin observarea critică a industriei. Politicienii, mai ales cei aflați în funcții publice, trebuie să se abțină de la declarații sau manifestări agresive față de mass-media, să respecte și să protejeze rolul presei în societate. Clasa politică și reprezentanții autorităților trebuie să fie garanții respectării drepturilor fundamentale.
Vedeți înregistrarea aici: http://videonews.antena3.ro/ video/romania/traian-basescu-nu-va-uitati-timp-de-o-saptamana-la-antene.html
ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei

Comentarii

comments

11 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. gabriel 2 august 2012 at 10:07 - Reply

  Bravos domle Basescu! Poti sa te iei de mana cu Mirel Talos, ca si el are idei crete despre ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca romanul atunci cand se aseaza in fata televizorului!

 2. grisa 2 august 2012 at 10:24 - Reply

  Intentia e buna ,dar felul in care a pus-o este total neinspirata .Unde naiba-i sunt consilierii care il sfatuiesc? Sau e dus de tot cand da drumul la gura?

 3. andrei 2 august 2012 at 18:04 - Reply

  O veste bună!
  Până pe 12 septembrie, beţivanul de Băşescu a primit liber la “Cireşica”, masa din fundul grădinii, cea pentru clienţi fideli.

  • Anonim 2 august 2012 at 19:05 - Reply

   🙂

 4. Anonim 3 august 2012 at 10:27 - Reply

  Numai mancatorii de caca se uita la antena 3

 5. Anonim 3 august 2012 at 11:53 - Reply

  celui de la 10.27 toti romani ii dorim pofta buna

 6. Anonim 3 august 2012 at 12:36 - Reply

  vai vai vai CE vorba de duh a spus Basescu de o tot dati in reluare CUM sa nu ne uitam la ANTENA 1234 sau cum so numi mai ales ca zilele astea se dadea de ceasul morti ba chiar era furibunda la un moment dat ca cu toate pronosticurile lor pentru BASESCU NU LEA IESIT

 7. nelu 4 august 2012 at 13:13 - Reply

  Inainte de referendum, Băşescu a spus că, miercuri se va întoarce la Cotroceni.
  N-a spus, însă, data.

 8. pepito 7 august 2012 at 05:30 - Reply

  e penibi;l 1nici ceausescu nu a spus nu urmarirti posturile straine1e penibil in ce tara traim si cum face misto de toata lumea acest vom!

 9. Anonim 7 august 2012 at 20:06 - Reply

  DETEST ANTENELE SI MA DISTREAZA SI MA UIMESC INCERCARILE LOR DISPERATE SI NE ARGUMENTATE IN SUSTINEREA ABOMINABELOR MINCIUNI PARCA AR FI CATUNA CEL DE LA DRUMUL GARII DIN ILEANDA CAND APARA CU TENACITATEA-I SPECIFICA DOCTRINA LIBERALA. OMUL E FOARTE SCOLAT ARE SAPTE CLASE.CU TOATE ACESTEA E CEL MAI EFICIENTPOLITICIAN LOCAL LIBERAL. TOATA STIMA PENTRU CATUNA.

 10. Anonim 7 august 2012 at 20:10 - Reply

  ESTE NORMAL ,ANTENELE APARTIN DE D-ul VOICULESCU

Lasa un Raspuns »